Karak

Jordanien
Gawr as-Safi som visar modern arkitektur
Men sin vackra natur, fantastiska kultur och historiska platser – t.ex. korsriddarslottet – är det här området en av södra Jordaniens mest populära destinationer.

Mitt emellan Amman och Petra ligger Karak guvernement, vars huvudstad är Al-Karak (som även kallas Karak) Det känns naturligt att göra ett stopp vid den här vackra platsen på en resa genom Jordanien. På din resa till Karak guvernement får du inte missa att besöka den största sevärdheten, Karaks slott, en av världens bästa exempel på korsriddarslott i Mellanöstern. Den muromgärdade staden Karak är den bästa platsen att bo i, men du kan åka på dagsutflykter utanför murarna till flera fascinerande sevärdheter.

I staden kan du gå upp i Karaks slott, områdets högsta punkt, och beundra de vackra vyerna över det kuperade landskapet. Det pågår ofta byggnads- och utgrävningsarbete här, men även om du inte får komma in i slottet kan du läsa de informativa plakaten utanför och gå på en fascinerande rundvandring på egen hand. Nedanför kullen ligger Karak Museum, som inhyser många av de artefakter som hittats vid slottet.

Bara ett stenkast från slottet ligger Castle Plaza. Utforska komplexet av dessa vackert restaurerade ottomanska byggnader. Strosa genom en autentisk souk, som har ett brett utbud av föremål, och ta bilder på de charmiga butikerna.

Med en paketresa till Karak guvernement kan du besöka Rabba, en stad norrut, och vandra genom Ar Rabbas lämningar, ett romerskt tempel från 200-talet som nu ligger i ruiner. Om du vill ha lite frisk luft och ett uppfriskande dopp ska du bege dig till Mujib naturreservat. Bada i de vackra ravinerna eller ta en vandringstur till utsiktsplatserna och njut av den häpnadsväckande utsikten.

Om ditt boende ligger i Amman eller Petra ska du ta dig tid att besöka Al Karak och dess natursköna omgivning. Al Karak ligger i närheten av de större destinationerna, vilken gör staden till ett perfekt utflyktsmål under resor till Karak guvernement. Gör ett avbrott i en timme eller två för en picknick under tiden du utforskar slottet, eller övernatta här för att se mer av området.

Populära städer i Karak

Al-Karak
Al-Karak
Slott, Arkeologi och antropologi och Historisk
Kan du inte få nog av slott, arkeologiska lämningar och museer? Kom iväg till Al-Karak!

Saker att besöka

  • Karak Castle Museum
Lots grotta som visar en ruin och historiska element
Gawr as-Safi
- Historisk
Res till världens lägsta punkt. Denna lilla stad vid Döda havet är platsen för fascinerande arkeologiska utgrävningsplatser – och några av dem kan dateras till över 12 000 år tillbaka i tiden .

Saker att besöka

  • Lots grotta
al Qaţrānah
al Qaţrānah
- Historisk
Utforska al Qaţrānah: historiska sevärdheter och mycket mer!