Jordanien

Reseguide
Wadi Musa som inkluderar nattliv, en ravin eller kanjon och historisk arkitektur

Jordanien är ett land fyllt av vidsträckta öknar, moskéer, gamla spännande boplatser och kulturella sevärdheter. Boka ett weekendpaket till Jordanien och prova på att flyta i Döda havets saltvatten.

Jordanien är ett kungarike i Mellanöstern där historiska ruiner, islamisk konst och arkitektur och moderna städer erbjuder många olika resmål. Boka en weekend i Jordanien och besök platser kända från Bibeln och vackra naturområden nära de röda sandöknarna.

Klippstaden Petra, som finns med på Unescos världsarvslista, ligger i södra Jordanien. Besök skattkammaren, ett utsmyckat byggnadsverk som höggs ut ur de röda klipporna för mer än 2 000 år sedan. Vandra genom Siq, en trång passage som har eroderats fram av vatten genom de stora sandstensklipporna. En islamisk helgedom på bergets topp lockar många pilgrimer att resa hit. Vissa tror även att det här är en viktig plats från Gamla Testamentet i Bibeln.

I landets fascinerande historia ingår de bysantinska och romerska ockupationerna. Besök de gamla romerska ruinerna vid Jerash, ett område som har varit befolkat under mer än 6 500 år. Se torgen och fontänerna, pelarna från gamla tempel på kullarna och den välbevarade amfiteatern. Alla dessa byggnadsverk skyddades av sanden tills de grävdes fram under slutet av 1900-talet.

Eftersom större delen av befolkningen i Jordanien är muslimer, finns det en stor mängd moskéer i landet. Stanna till för att be eller studera den imponerande arkitekturen under din weekendresa till Jordanien. En av de mest imponerande moskéerna är kung Husseins moské i Amman, med dess fyra minareter, höga takvalv och skimrande ytterväggar. Jordanien är dock inte helt och hållet muslimskt. Om du reser söderut till Madaba kan du besöka Johannes Döparens kyrka.

Vid landets västra gräns ligger Döda havet, en av de lägst belägna platserna på jorden. Lägg dig på rygg och känn hur lätt det är att flyta i det extremt salta vattnet. Du kan få en föryngrande ansiktsmaskbehandling med minerallera eller njuta av en modern spaupplevelse strax intill.

Wadi Rim är ett skyddat område med röda, gula och orangefärgade berg, sanddyner och öknar. Studera de inhemska växterna i ökenmiljön och vandra uppför klipporna av granit och sandsten.

Under weekendresor till Jordanien kan du bege dig till landets lilla havskust vid Akabaviken och ta en snorkeltur med delfiner, valhajar och havssköldpaddor mitt bland de färgglada korallreven. Njut av en spännande strandsemester inte långt från den vidsträckta öknen och huvudstaden Ammans nattklubbar.

Populära städer i Jordanien

Amman presenterar nattliv, landskap och en stad
Amman
Shopping, Historisk och Hav
Jordaniens huvudstad erbjuder fantastiskt klimat, blomstrande kultur- och kaféliv såväl som några av Mellanösterns viktigaste antika ruiner.

Saker att besöka

 • Rainbow Street
 • Ammans romerska teater
 • Nebo
Wadi Musa som inkluderar nattliv, en ravin eller kanjon och historisk arkitektur
Wadi Musa
Barer vid poolen, Historisk och Turer
Som ingångsport till den berömda gamla staden Petra, har ”Moses dal” allt du behöver för att förbereda dig själv inför en av världens mest magiska vyer.

Saker att besöka

 • Petra
 • Petra besökscenter
 • al-Siq
Aqaba presenterar en fontän såväl som en man
Aqaba
Utsikt mot stranden, Hav och Simning
Denna stad vid Röda havets kust är en av världens bästa destinationer för snorkling och en idyllisk plats för badsemestrare.

Saker att besöka

 • Sharif Hussein bin Alis moské
 • Aqabas fästning
 • Al-Hafayers strand
Jerash som visar historisk arkitektur och ruiner såväl som en liten grupp av människor
Jerash
Historisk, Ruiner och Musikaler
Åk till Jerash och upplev ruiner, historiska sevärdheter och tempel.

Saker att besöka

 • Hippodrom
 • Forum
 • Hadrians båge
Wadi Rum presenterar landskap, en ravin eller kanjon och öknar
Wadi Rum
Camping, Öknar och Turer
De spektakulära vyerna över röda sanddyner, blå himmel och fantastiska campingplatser gör denna öken till en plats du inte får missa på din resa genom Jordanien.

Saker att besöka

 • Wadi Rum
Irbid
Irbid
Universitet, Arkeologi och Kaféer
Kom iväg till Irbid! Upplev universitetsstämningen, de arkeologiska lämningarna och konsten.

Populära sevärdheter i Jordanien

Jordanien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: