Karlskoga

Reseguide

Gemytliga Karlskoga är med sina fina utflyktsmål och trevliga stadskärna en perfekt representant för Värmlands speciella skönhet och charm.

Värmland är nog mest känt för sina djupa skogar och trolska natur. Här finns det gott om fina vandringsspår i miljöer som liknar fantasieggande sagokulisser. Karlskoga är en perfekt utgångspunkt för dig som vill upptäcka mer av Värmlands unika stämningsfulla landskap.

När du reser till Karlskoga får du inte missa chansen att lära dig mer om lokallegenden Alfred Nobel. Vetenskapsmannen som instiftade det anrika Nobelpriset till de viktigaste bedrifterna inom vetenskap och litteratur arbetade just här en tid av sitt liv. Idag finns Nobelmuseum på plats till hans ära, och du kan bland annat ta en guidad tur i Nobels gamla hem.

Äventyrslandet Boda Borg är ett av de mest populära resmålen för barnfamiljer i Karlskogaområdet. På Boda Borg löser du tillsammans med dina lagmedlemmar en rad knepiga eller kluriga utmaningar på nervkittlande banor som är lika roliga för gammal som ung. Här kan du utmana dig själv med allt från klättring till rollspel och gåtor!

När du planerar din resa till Karlskoga vill du säkert boka in det lokala kulturlivets många nöjen. Missa till exempel inte Arbetarmuseet som är ett av ortens mest intressanta museer. Här kan du titta närmare på tidstypiska arbetarhem från 1885 och framåt. Oavsett om du reser till Karlskoga på en weekendresa eller spenderar en längre tid i staden har du mycket roligt att se fram emot!

Om du bokar en weekend i Karlskoga på sommaren vill du antagligen fylla din tid med härliga bad och strövtåg i naturen. Karlskoga är omgivet av ett antal riktigt fina sjöar, och du kan välja och vraka bland alla häftiga naturupplevelser i området. Varför inte paddla kanot på den mysiga sjön Möckeln eller ta med dig picknickkorgen till naturreservaten Angsjön och Bullerdalen? Om du är intresserad av fiske har du gott om skogstjärnar och älvar att välja mellan.

Karlskoga har dessutom ett brett utbud av kulturevenemang och shopping. Ett besök till den här värmländska pärlan passar perfekt för dig som vill uppleva så mycket som möjligt på din semester. Boka ett weekendpaket till Karlskoga och upptäck allt som staden har att erbjuda!

Hotell Alfred Nobel
Hotell Alfred Nobel
3 out of 5
Torget 1, Karlskoga
Priset är 1 351 kr per natt mellan 25 okt. och 25 okt.
Detta hotell i centrala Karlskoga ligger 0,5 km från Alfred Nobel Campus och 2,6 km från Nobelmuseet. Karlskoga Golfklubb och Labbsand ligger också mindre än ...
3.8/5 Good! (168 recensioner)
"Saknar AC på rummet. Var 30 grader ute så svårt att sova."

Recension från 15 juli 2021

Hotell Alfred Nobel
Karlskoga Hotell
Karlskoga Hotell
3 out of 5
2 Boåsvägen, Karlskoga
Priset är 892 kr per natt mellan 13 nov. och 13 nov.
Detta hotell i Karlskoga ligger 0,9 km från Alfred Nobel Campus och 2,9 km från Nobelmuseet. Karlskoga Golfklubb och Labbsand ligger också mindre än en mil ...
3.9/5 Very Good! (203 recensioner)
"Mycket bra och personlig personal, fina familjrum, god frukost och även gym. Man får mycket fin vistelse för pengarna."

Recension från 5 sep. 2021

Karlskoga Hotell
Bofors Hotel
Bofors Hotel
3.5 out of 5
Hyttåsvägen 12, Karlskoga
Priset är 1 858 kr per natt mellan 28 okt. och 28 okt.
Detta hotell i Karlskoga ligger 1,4 km från Alfred Nobel Campus och 2,4 km från Nobelmuseet. Karlskoga Golfklubb och Labbsand ligger också mindre än en mil ...
4.6/5 Wonderful! (60 recensioner)
"Super trevlig personal"

Recension från 22 mars 2021

Bofors Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Uskavigården
Uskavigården
1.5 out of 5
Tre Sjöars väg, Nora
Priset är 500 kr per natt mellan 22 okt. och 22 okt.
Denna camping ligger vid stranden i Nora, 15 km från Nora Brygghus och 15,1 km från Göthlinska Gården. Nora Golfklubb och Löa hytta ligger också mindre än 25 ...
4.1/5 Very Good! (24 recensioner)
Mycket fint!
"Mycket bra för familjeövernattning på väg till/från ”fjällen” på vintern. Enkel check in, välstädat, fräscht, bra pris om man är villig att ha med egna lakan och städa själv. Kan tänka här är fint på sommaren! (Alldeles vid en fin sjö, minigolf mm)."

Recension från 1 mars 2021

Uskavigården
First Camp Ånnaboda-Örebro
First Camp Ånnaboda-Örebro
3.5 out of 5
Ånnaboda 320, Garphyttan
Priset är 950 kr per natt mellan 22 okt. och 22 okt.
Denna stuga med miljövänlig profil vid sjön ligger mindre än 25 km från Conventum, Köpmangatan och Stortorget. St. Nicholas Church och Statistiska centralbyrån ...
4.8/5 Exceptional! (6 recensioner)
"Annorlunda resmål och trivsamt ställe"

Recension från 14 juli 2021

First Camp Ånnaboda-Örebro
Hjorten Apartments
Hjorten Apartments
3 out of 5
7 Hjortstorpsvägen, Örebro, Örebro län
Denna lägenhet i centrala Örebro ligger mindre än 2 km från Svampen, Statistiska centralbyrån och Örebro slott. Länsmuseet i Örebro och Stortorget ligger också ...
3.7/5 Good! (7 recensioner)
"Sköna sängar men sunkiga madrass skydd och kuddar. Fick ej igång tvn, en enkel manual till internet tvn hade varit bra. I helheten en fin lägenhet."

Recension från 12 feb. 2019

Hjorten Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Karlskoga

Städer nära Karlskoga