Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

KarlstadSweden

Med sitt vackra läge vid Vänerns kust och sin stora konst- och kulturscen är Karlstad en underbar upplevelse för alla sinnen.

Karlstad är en riktig kulturstad och har ett rikt utbud av olika former av konst och nöjen. Här finns bland annat opera, teatrar, biografer, konserter och museer. Både proffs och amatörer samsas om utrymmet på stadens kulturscen, och det går att se både klassiska operor och framträdanden av amatörteatergrupper. Det breda utbudet av föreställningar och anpassningen till både barn och vuxna gör att resor till Karlstad är utmärkta för både familjer och vanliga resenärer.

Karlstad har varit en viktig plats sedan vikingatiden. Platsen utsågs till stad år 1584 och har fått sitt namn från konungen Karl IX. Genom historien har många konstnärer och diktare varit verksamma i staden. I dag bor här fler än 60 000 invånare, och staden är fortfarande utmärkande inom konst och kultur. Under din resa till Karlstad finns det många fina platser du bara måste besöka.

Med ett bra weekendpaket i Karlstad får du möjlighet att se allt staden bjuder på. Ett mycket omtyckt resmål är Alsters herrgård, ett byggnadskomplex från 1700-talet som ligger i en vacker naturmiljö. Vid herrgården finns en restaurang och ett café, och du har utsikt över Vänern och nära till både strandbad och vandringsleder.

Inne i Karlstad kan du sedan besöka flera av stadens museer, till exempel Värmlands museum och Sveriges infanteribrigadmuseum. Framåt kvällen kanske det sitter bra med en film eller ett musikframträdande. Då är Arenan platsen att bege sig till. Arenan ligger i centrum och är en av stadens mest omtyckta teaterbiografer.

Om du tycker om att idrotta men inte vill ge dig ut i naturen är det väl värt att ta en weekend i Karlstad. Du kan då besöka någon av stadens sport- och simhallar. Sundstabadet ligger i centrala Karlstad och är en omtyckt sim- och motionshall för hela familjen. I andra delar av staden finns idrottshallar som Racketcenter, för sporter som tennis och bollspel, och Karlstad Curling Arena, för curling.

Det är enkelt att ta sig till Karlstad både med bil och tåg. Stadens många boenden gör att du alltid kan bo bekvämt under din resa till Karlstad.

Topphotell i Karlstad

Scandic Karlstad City
Scandic Karlstad City
3.5 out of 5
Drottninggatan 4, Karlstad
Priset är 966 kr per natt mellan 6 nov. och 7 nov.

Detta hotell i centrala Karlstad ligger tio minuters promenad från Karlstad domkyrka och Sandgrund Lars Lerin museum. Värmlands Museum och Wermland Opera ligger ...

4.1/5Very Good! (516 recensioner)
Lugnt och centralt

"Stort trevligt rum, fina allmänna ytor och trevlig personal. Bra frukost, där jag möjligen saknade bacon till äggen."…"

Recension från 24 juli 2020

Scandic Karlstad City
Best Western Gustaf Fröding Hotel & Konferens
Best Western Gustaf Fröding Hotel & Konferens
3 out of 5
Höjdgatan 3, Karlstad
Priset är 850 kr per natt mellan 6 nov. och 7 nov.

Detta hotell i en förort ligger 1,6 km från Kroppkärrsbadet och mindre än 5 km från Löfbergs Arena och Östra bron. Sandgrund Lars Lerin museum och Värmlands ...

3.9/5Good! (927 recensioner)

"Rummet, frukosten och maten var bra däremot väldigt dåligt att det inte var dusch på rummet, fanns endast badkar."…"

Recension från 19 sep. 2020

Best Western Gustaf Fröding Hotel & Konferens
Clarion Collection Hotel Drott
Clarion Collection Hotel Drott
4 out of 5
Järnvägsgatan 1, Karlstad
Priset är 1 042 kr per natt mellan 8 nov. och 9 nov.

Detta hotell i centrala Karlstad ligger tio minuters promenad från Rådhuset och Karlstad domkyrka. Sandgrund Lars Lerin museum och Värmlands Museum ligger också ...

4.3/5Excellent! (693 recensioner)
Helt okej!

"Skön säng. Lite lyhört från våningen över."…"

Recension från 22 juli 2020

Clarion Collection Hotel Drott
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Karlstad

4 Sovrum Boende i Karlstad
4 Sovrum Boende i Karlstad
Alfens väg, Karlstad, Värmlands län

Denna semesterbostad i Karlstad ligger mindre än 5 km från Bergvik Köpcenter, Wermland Opera och Rådhuset. Mariebergsskogen och Karlstad domkyrka ligger också ...

4 Sovrum Boende i Karlstad
Lillstugan
Lillstugan
3 out of 5
Hertsöga 244, Karlstad

Denna stuga i Karlstad ligger mindre än en mil från Bergvik Köpcenter, Bryngfjordens Golfklubb och Wermland Opera. Rådhuset och Karlstad domkyrka ligger också ...

5/5Exceptional! (1 recension)
Mycket nöjd

"En väldigt mysig och härlig stuga i lagom storlek för två. Rent och fräscht samt väldigt trevlig service!"…"

Recension från 29 mars 2019

Lillstugan
1-rumsstudio Nära Uni
1-rumsstudio Nära Uni
Jakthornsgatan, Karlstad, Värmlands län

Denna lägenhet i Karlstad ligger 1 km från Karlstads universitet och mindre än 5 km från Kroppkärrsbadet och Alsters herrgård. Östra bron och Karlstad kongress- ...

1-rumsstudio Nära Uni
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Karlstad

Karlstad kongress- och konserthus
Bild av Karlstad kongress- och konserthus

Karlstad kongress- och konserthus

4/5(1 recension)

När du har sett Karlstad kongress- och konserthus får du inte missa alla andra sevärdheter och aktiviteter i Karlstad. Flodstranden lockar till härliga promenader i området.

Recensioner av Karlstad

4.3

Toppdestination

5 - Fantastiskt
29
5 - Fantastiskt 46.03174603174603%
4 - Bra
27
4 - Bra 42.857142857142854%
3 - Okej
7
3 - Okej 11.11111111111111%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Johan

6 aug. 2019

Bra lek och busland Leos. Jätte fint badhus. Sundsta badet. Fbk!

5/5 - Fantastiskt

Gunilla

1 aug. 2019

Mysig stad

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

21 juli 2019

Mycket trevlig och tillgänglig stad med härligt stadsliv kring älven, och så det bästa av allt kulturen att ta del av , museer o konsert i den vackra domkyrkan.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

29 juni 2019

Min mans födelsestad.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

5 juni 2019

Jättefin stad men jag var där på jobb.

3/5 - Okej

TvåfrånJärvsö

23 maj 2019

Detta var en genomresa mot västkusten. Inget besök.

Städer nära Karlstad

Foto av Renáta  Pucsli

Vålberg

Foto av Ola Ekelund

Forshaga