Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Daniel Andersson på trover

Hotell i Katrineholm

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Billiga hotell i Katrineholm

Dufweholms Herrgård
4 out of 5
Dufweholms Herrgård, Katrineholm
Priset är 775 kr per natt
2.87 km från centrum
4.3/5Excellent! (109 recensioner)
Vackert, gott men lyhört

"Vackert beläget och fin historisk inomhusmiljö. Skön säng. Mycket god frukost med hög kvalitet men med något begränsat utbud, ingen gröt, omelett eller bacon. Tyvärr var rummet mycket lyhört men tur för mig att övriga gäster inte rumlade omkring. Snarkningarna från andra rum hördes in."…"

Recension från 21 feb. 2020

Dufweholms Herrgård
Hotell Gillet
3 out of 5
Tingshusgatan 10, Katrineholm
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 025 kr per natt
0.42 km från centrum
3.8/5Good! (206 recensioner)

"Utmärkt bemötande på plats, enkel men mycket bra frukost. Tyst omgivning."…"

Recension från 16 feb. 2020

Hotell Gillet
Björnåsen Bear Hill
3 out of 5
Katrineholm, Katrineholm, Sodermanland
Hämta priser
4.25 km från centrum
5/5Exceptional! (1 recension)
Jaktlaget

"Fantastiskt trevligt hus med trevliga ägare. Det perfekta huset för familjeboende, affärsresa eller som jaktstuga."…"

Recension från 14 okt. 2018

Björnåsen Bear Hill
Granhedsgården Kurs & Konferens
3.5 out of 5
Granhedsgården kurs och konferense, VÄSTRA GRANHED, Katrineholm, Södermalands
Hämta priser
17.41 km från centrum
Granhedsgården Kurs & Konferens
Best Western Hotel Statt Katrineholm
3.5 out of 5
Storgatan 20, Katrineholm
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 058 kr per natt
0.28 km från centrum
4.3/5Excellent! (245 recensioner)

"Helt okej, men jag kunde inte räkna in mina Best Westernpoäng, vilket var hela anledningen till varför vi valde Best Western ... )-:"…"

Recension från 23 feb. 2020

Best Western Hotel Statt Katrineholm
Hotel Kungsbacken
3.5 out of 5
KUNGSGATAN 22, Katrineholm
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 290 kr per natt
0.47 km från centrum
3.9/5Good! (26 recensioner)

"Allt är bra"…"

Recension från 29 nov. 2019

Hotel Kungsbacken
2 sovrum boende i Katrineholm
3 Sovrum Boende i Katrineholm
Djulönäs, Katrineholm, Södermanland
Hämta priser
3.56 km från centrum
3 Sovrum Boende i Katrineholm
Stuga med sjö och privat båt, där räv och kanin säger "god natt"
Hämta priser
14.02 km från centrum
5/5Exceptional! (1 recension)
Klasse Häuschen im Grünen mit See

"Henny und Lutz sind ein prima Vermieter und es war ihnen wichtig, dass es uns gut ging. Frühstück im Freien vor dem Haus und auch die paar Meter zum See waren öfter am Tag ruck zuck zurück gelegt. In der Nacht haben wir Rehe beobachten können und am Morgen war mal ein Hase vor dem Haus gesessen. ..."…"

Recension från 29 aug. 2019

Stuga med sjö och privat båt, där räv och kanin säger "god natt"
2 sovrum boende i Katrineholm
Bjälkbol Forssjö, Katrineholm, Södermanland
Hämta priser
8.84 km från centrum
2 sovrum boende i Katrineholm
Hittar du inte det du letar efter?
Se alla tillgängliga boenden i Katrineholm
Visa alla boenden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Reseguide: Hotell Katrineholm

Hotell Katrineholm: Trädgårdsstaden Katrineholm ligger mitt i det sörmländska landskapet och erbjuder närhet till naturen och många parker. I centrala staden kan du välja mellan bland annat hotell och vandrarhem och runt om i omgivningarna finns ett varierat urval av bland annat vandrarhem, Bed & Breakfeast, herrgårdsboende och stugbyar.

Järnvägsknut och stationssamhälle

Katrineholm är en relativt ung stad, även om trakten naturligtvis har varit bebodd under lång tid. Orten uppkom när Västra stambanan 1862 drogs förbi platsen, och staden blev en riktig järnvägsknut när även Östra stambanan tillkom. Under slutet av 1800-talet utvecklades Katrineholm till ett typiskt stationssamhälle. Tack vare järnvägen kom det också industrier till orten och den lilla staden kunde växa och frodas.

Trädgårdsstaden Katrineholm

Stadens vapen är en ros. Den ska symbolisera Katrineholms inriktning som trädgårdsstad. Här finns 30 parker och många grönområden och mycket skog i närområdet. Staden kallas ibland också Lindarnas stad eftersom många av parkerna inramas av lindar. De mest välkända parkerna är Stadsparken och Broderiträdgården. I Broderiträdgården planteras årligen 5 000 växter som ordnas i barockstil som på 1600-talets slott och herresäten. I den östra delen av staden finns ett arboretum, med bland annat 15 olika arter av björk.

Natur och friluftsliv

Om du vill ägna dig åt någon form av friluftsaktivitet har du kommit rätt. Det finns mycket att välja på under en resa till Katrineholm med omnejd. Det är nära till naturen och det finns en rad idrottsanläggningar, vandringsleder, motionsslingor och även golfbanor. Du kan exempelvis ta den två kilometer långa slingan Backasjön runt eller om du vill prova något längre kan du en bit av Sörmlandsleden som passerar Katrineholm. Du kan också promenera runt sjön Näsnaren, ca två kilometer nordväst om centrum. Här ligger Catrineholms gård som har gett staden sitt namn. På vägen passerar du en urskog och vid sjön finns fågeltorn. En bit söder om staden finns ett natur- och kulturmuseum med kolmila, smedja och flera vandringsleder.

Kultur och museer i Katrineholm

Kulturhuset Ängeln är det man kanske i första hand tänker på när det gäller kultur i Katrineholm. Det är en mötesplats för alla åldrar med bland annat bibliotek, konsthall och kafé. Ungkulturhuset Perrongen uppmuntrar eget skapande och arrangerar kulturevenemang och aktiviteter. Det finns också gott om offentlig konst och skulpturer i parkerna och på andra platser. En bit utanför Katrineholm ligger Julita, Sveriges lantbruksmuseum. Där finns enormt mycket att se när det gäller olika aspekter av det svenska lantbruket. På Julita går det också bra att övernatta i herrgården eller på vandrarhem.

Mat och shopping

Det är enkelt att handla i en stad av Katrineholms storlek. Här finns gott om trevliga butiker mitt i staden i närheten av de centrala hotellen. Utanför staden finns också flera mysiga gårdsbutiker som kan vara värda att undersöka. Ungefär 20 minuter med bil från Katrineholm ligger också en ganska stor outlet med flera kända märken. Det finns flera restauranger av olika typ och stil i Katrineholm. Utanför staden hittar du också flera matställen och restauranger.

Vanliga frågor och svar

Vilket är det bästa boendet i Katrineholm?
Dufweholms Herrgård rankas högt av Expedias kunder. Detta hotell med 4 stjärnor erbjuder ett fullständigt spa och gratis frukost. I recensioner från resenärer nämns även Hotel Kungsbacken och Hotell Gillet bland de bästa alternativen för ett besök.
Om jag måste avboka min hotellbokning i Katrineholm, kommer jag få en återbetalning?
Ja, majoriteten av rumsbokningar är fullt återbetalningsbara om du avbokar före boendets avbokningsdeadline, vilken i de flesta fall är inom 24 eller 48 timmar före ditt ankomstdatum. Om du har en bokning som inte är återbetalningsbar är det möjligt att du fortfarande har alternativet att avboka och få beloppet återbetalat inom 24 timmar från bokningstillfället. Lägg till dina datum, klicka på “Sök” och använd sedan filteralternativet “gratis avbokning” för att se topperbjudanden i Katrineholm.
Vilket är det bästa hotellet för en semester med familjen i Katrineholm?
Hotell Gillet är ett populärt hotell på Expedia med 3 stjärnor. Här erbjuds avgiftsfri parkering och gratis frukost, vilket familjer brukar uppskatta. Det finns dessutom besöksmål i området som är roliga för hela familjen, till exempel Sagostigen.
Vilket är det bästa boendet för par som reser till Katrineholm?
Dufweholms Herrgård är ett populärt hotell med 4 stjärnor, som vänder sig till par och erbjuder fullständigt spa samt utomhuspool.
Vilket är det bästa husdjursvänliga boendet i Katrineholm?
Dufweholms Herrgård är ett populärt hotell som välkomnar husdjur och erbjuder ett fullständigt spa samt gratis wi-fi till sina mänskliga gäster. Hotell Gillet är ett annat bra val om du tar ditt husdjur med dig.
Vilket är det bästa boendet för en golfresa till Katrineholm?
Best Western Hotel Statt Katrineholm är ett populärt hotell med 3,5 stjärnor, som har en golfbana intill och erbjuder gratis wi-fi. Om du vill ha nära till golfbanan under din vistelse är Hotell Gillet också ett bra alternativ. Du kan spela på Katrineholms Golfklubb under ditt besök.
Vilket är det bästa spahotellet i Katrineholm?
Best Western Hotel Statt Katrineholm är ett utmärkt spahotell som har restaurang och bar. Luta dig tillbaka och slappna av i bastun. Hotell Gillet och Dufweholms Herrgård är exempel på andra populära spahotell i Katrineholm.
Vad kan du vänta dig när du reser till Katrineholm?
De som åker till Katrineholm brukar uppskatta museerna och golfen. I Katrineholm finns 17 hotell och andra boenden att välja mellan.
Vad ska man se när man besöker Katrineholm?
Några av de populäraste besöksmålen i staden är Duveholmshallen, Katrineholms Golfklubb och Duveholmsbadplats. Du vill inte heller missa Malmuddens Badplats.
Hur tar man sig lättast runt i Katrineholm?
Om du vill se mer av området i närheten kan du hoppa på ett tåg på Katrineholm centralstation. Katrineholm har inte så bra alternativ för att resa kollektivt, så hyr gärna en bil för att ta dig runt.
Hur är vädret under olika årstider i Katrineholm?
De varmaste månaderna är vanligtvis juli och juni, med en medeltemperatur på 14 °C. De kallaste månaderna är februari och januari, då medeltemperaturen är -1 °C. Den årliga nederbörden i Katrineholm är 587 mm i genomsnitt.

De senaste recensionerna av våra hotell i Katrineholm

Fler resealternativ