Lotustemplet

Lotus-templet som visar religiösa element och ett tempel eller plats för dyrkan
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Besök detta fantastiska, blomformade tempel och beundra den unika arkitekturen, titta på föreställningar med scenkonst och se dig om i den vackra trädgården.

Lotustemplet, som även kallas för Bahá'í tillbedjans hus, är ett tempel i form av en lotusblomma som har vunnit flera priser för sin arkitektur och design. Det är ett av sju olika Bahá’í-tempel i världen. Det öppnades för allmänheten 1986 och tar idag emot upp till 10000 besökare varje dag.

Förundras över templets imponerande exteriör, som består av 27 fristående marmorskal som föreställer kronbladen i en lotusblomma. Templets arkitekt, Fariborz Sahba, valde lotusblomman eftersom den symboliserar renhet och ömhet. Detta tempel anses vara ett av 1900-talets mästerverk och fick år 2000 ta emot GlobArt Academy-priset för att det främjar enighet och harmoni mellan människor av olika nationaliteter, religioner och social status.

Gå in i templets bönesal genom ett av de nio yttre kronbladen och kom ihåg att lämna dina skor i rummet utanför. Här kan du lyssna till när böner från olika religioner sjungs fram, bland annat buddhistiska och hinduiska böner. Observera att det inte finns några målningar, bilder eller statyetter här, allt enligt bahá’í-tron.

När du har besökt bönesalen kan du gå vidare till informationscentret där du kan titta på korta filmer om bahá’í-tron och historien om templets arkitektur och byggnation. På templets officiella webbplats finns information om kulturevenemang som till exempel One Ocean, en serie framträdanden med både traditionell och modern musik och dans.

Strosa runt i templets välskötta trädgård där du kan ta fantastiska bilder. Titta på de nio dammarna som omger templet. De representerar lotusblommans kronblad och fungerar också som ett naturligt kylsystem för templet.

Lotustemplet ligger 25 minuter med bil söder om centrala New Delhi. Hit kommer du enkelt med tunnelbana och den närmaste stationen ligger bara en kort promenad från templets ingång. Kollektivbussar och tåg stannar också till i närheten. Templet är öppet från tisdag till söndag och inträdet är gratis. Det är förbjudet att fotografera inne i bönesalen. Räkna med att ditt besök tar omkring en timme, så att du hinner utforska hela Lotustemplet.

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Lotustemplet

The Manor - New Delhi
The Manor - New Delhi
4.5 out of 5
77 Friends Colony West, New Delhi, National Capital Territory of Delhi
The Manor - New Delhi
Shervani Hotel Nehru Place
Shervani Hotel Nehru Place
3.5 out of 5
B-20, Chirag enclave, New Delhi, Delhi N.C.R
Shervani Hotel Nehru Place
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.