Indien

Reseguide
Gyllene templet som inkluderar historiska element
Upplev en färgstark palett av uråldrig kultur, Himalayas hisnande berg , tropiska landskap, imponerande arkitektur och festivaler i detta sydasiatiska land.

Den som väljer att semestra i Indien möter ett mångtusenårigt land i södra Asien. Som en traditionell sari väver det in de djupa nyanserna av dess historia med glittrande broderier av modern kultur. Indiens enorma landskap omfattar Himalayas tornande toppar, den torra Tharöknen och Goas varma, tropiska kust.

Utforska Indiens färgstarka och livliga städer. I Mumbai, västra Indiens kosmopolitiska hamnstad och största metropol, möter du fascinerande brittisk kolonialarkitektur. Upptäck Kolkata, landets bengaliska kulturhuvudstad. Upplev Bollywoods prakt på vita duken och på gatorna eller se solnedgången över Arabiska havet från stranden.

Semesterresor till Indien är inte kompletta utan ett besök i landets huvudstad, Delhi, en av världens äldsta städer. Se uråldriga monument som Röda fortet, Humayuns grav, Qutub Minars hänförande moské och minareter, och fascinerande tempel i Gamla Delhi. Besök marknader, museer och fridfulla parker i New Delhi – något under tre timmars bilresa sydöst om Taj Mahal.

Bege dig utanför städerna för att uppleva Indiens fantastiska landskap och natur. Ta vägen om Varanasi, en helig hinduisk stad, och Jaisalmer i hjärtat av Tharöknen. Bege dig till Sundarbans nationalpark där du hittar lummiga mangroveskogar, ett naturskönt floddelta och sällsynta bengaliska tigrar. Oförglömliga höghöjdslandskap väntar dig i bergsstäderna Leh och Srinagar i Himalaya.

Är du sugen på en semester vid havet bjuder Indiens södra kust på lugna stränder, Keralas vackra palmdungar och de soldränkta strandstäderna i Cochin. Upplev det franska inflytandet och livliga barer i Pondicherry och dansa natten lång på en av Goas berömda strandfester. Besök Goa i februari för en färgglad karneval.

Titta på cricket, smaka utsökt indisk mat och delta i firandet på någon av Indiens många festivaler. Upplev Holi, färgfestivalen, på våren i alla Indiens hinduiska delar. Diwali är en stämningsfull ljusfestival som går av stapeln under hösten.

Indien nås enklast via någon av dess internationella flygplatser i Delhi, Mumbai, Calcutta och Chennai. Ta dig runt med inrikesflyg i detta enorma land eller njut av en långsammare upplevelse med tåg, båtar och bussar. Utforska närområdet på en hyrd motorcykel eller vinka ner en motordriven rickshaw.

Populära städer i Indien

Mumbai som visar båtkörning, en strand och kustutsikter
Mumbai
Shopping, Affärsresor och Kaféer
Förbered dina sinnen på Indiens underhållnings- och handelscentrum, där Bollywood-filmer produceras och kulturer från öst och väst skapar en exotisk blandning.

Saker att besöka

 • Gateway of India
 • Crawford Market
 • Juhu Beach
Presidentpalatset presenterar ett torg och ett slott
Delhi
Shopping, Historisk och Kultur
New Delhis museer, konstgallerier, marknader, uråldriga monument och vackra arkitektur ger en inblick i stadens blandning av mogulsk, hinduisk och brittisk historia.

Saker att besöka

 • Humayuns grav
 • Chandni Chowk
 • Akshardham-templet
Bangalores palats som inkluderar historiska element, chateau eller palats och historisk arkitektur
Bengaluru
Affärsresor, Shopping och Kaféer
Indiens så kallade ”trädgårdsstad” är berömd för sina allmänna parker, sin arkitektur från kolonialtiden, sina livliga basarer och sina fina museer.

Saker att besöka

 • Bangalores palats
 • ISKCON-templet
 • Lalbaghs botaniska trädgårdar
New Market presenterar gatuliv och en stad
Calcutta
Monument, Kultur och Museer
Calcutta var en gång huvudstaden i det brittiska väldet och är nu en vänlig stad med varierande arkitektur, festivaler och ett mångsidigt kök.

Saker att besöka

 • New Market
 • Nicco Park
 • New Town ekopark
Charminar presenterar ett minnesmonument, ett torg och en moské
Hyderabad
Affärsresor, Sjöar och Museer
Huvudstaden i den indiska staten Andhra Pradesh är berömd för sina moskéer, sina palats och sin övergivna fästning.

Saker att besöka

 • Charminar
 • Golcondas fästning
 • Nehru Zoological Park
Chennai presenterar en stad
Chennai
Shopping, Affärsresor och Tempel
Tempel och kolonialmonument, mat och festivaler är det som bäst representerar södra Indiens konstnärliga och religiösa arv.

Saker att besöka

 • Kapalishvara-templet

Populära sevärdheter att besöka

Indien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: