Ludwigsburg

Reseguide
Ludwigsburg presenterar en stad, marknader och en kyrka eller katedral

Ludwigsburg ligger i den tyska delstaten Baden-Württemberg, och bjuder på överdådiga palats, storslagna trädgårdar, livliga shoppingdistrikt och färgglada festivaler.

Upptäck en blandning av historia, natur och underhållning på en weekendresa till Ludwigsburg. Utforska kungliga palats och sagolika trädgårdar. Shoppa på livliga gator och fira festivaler för allt från hantverk till mat och gatumusik. Ludwigsburg grundades som en kunglig semesterort på tidigt 1700-tal och den regala glansen finns fortfarande kvar idag.

Ludwigsburg är känd för sina tre palats. Mitt i staden ligger barockmästerverket Residenzschloss Ludwigsburg, med över 400 rum som byggdes åt grevarna i Württemberg år 1704. Gå på en guidad rundtur i palatsets rum, beundra europeisk konst i Barockgalerie och se klädutställningarna på Modemuseum. Förbluffas över de artistiska blomsterarrangemangen och tropiska rabatterna i palatsets slottsträdgård Blühendes Barock.

En kort promenad härifrån hittar du Schloss Favorite; ett överdådigt utsmyckat gammalt jaktpalats och sommarresidens. I den stora trädgården Favoritepark kan du se hjortar gå och beta. Fortsätt din weekend i Ludwigsburg med ett besök på det tredje slottet. Norr om centrum ligger Seeschloss Monrepos; en lyxig jaktstuga från 1700-talet precis vid sjön som används till privata evenemang och konserter. Åk båt på sjön Monrepos på sommaren eller skridskor på vintern.

Ludwigsburgs gamla stadskärna sprider ut sig runt det kafékantade torget Marktplatz. Besök Stadtkirche och Zur Heiligsten Dreieinigkeit - två slående vackra kyrkor som byggdes för nästan 300 år sedan. Se de kända poeterna Justinus Kerners och Friedrich Theodor Vischers födelseplatser. Shoppa kläder längs stadens shoppinggator Holmzmarktstrasse och Wilhelmstrasse.

Lär dig lite mer om den lokala historien på din resa på Ludwigsburg Museum. Mer specifik information om den tidiga bebyggelsen i staden kan du få på Dorfmuseum Poppenweiler, och på stadens fängelsemuseum får du lära dig om dess straffhistoria.

Försök att få din weekendresa till Ludwigsburg att sammanfalla med något av de många evenemang som anordnas här. I maj infaller en gatumusikfestival med unga musikanter och gatuuppträdare. Se eleganta hästparader på junis hästmarknad i Ludwigsburg. I juni inträffar också marknadsfestivalen som firar stadens mångfaldiga musikaliska och gastronomiska arv. Den populära julmarknaden i Ludwigsburg hålls i en hel månad och har över 170 stånd och försäljare att upptäcka.

Ludwigsburg ligger 15 minuter med tåg från Stuttgart och är en populär destination för dagsutflykter. Bo bekvämt och prisvärt i staden på värdshus eller hotell.

Var kan jag bo i Ludwigsburg?

nestor Hotel Ludwigsburg
nestor Hotel Ludwigsburg
4 out of 5
Stuttgarter Strasse 35/2, Ludwigsburg, BW, 71638
Priset är 1 351 kr per natt mellan 21 maj och 22 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Ludwigsburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (361 recensioner)
Beautiful hotel in great surroundings
"The hotel is located in an old garnison building and area, which is beautifully put to modern standard, keeping nice details which makes it an original design hotel. Great location within walking distance to the Ludwigsberg castle where you can visit the beautiful garden and several museums (porcelain, ..."

Recension från 7 maj 2019

nestor Hotel Ludwigsburg
HARBR. Hotel Ludwigsburg
HARBR. Hotel Ludwigsburg
3.5 out of 5
Leonberger Str. 6, Ludwigsburg, BW, 71638
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 792 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Ludwigsburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. De populära sevärdheterna ...
4,8/5 Exceptional! (58 recensioner)
"Sehr gutes Hotel"

Recension från 2 maj 2022

HARBR. Hotel Ludwigsburg
NH Ludwigsburg
NH Ludwigsburg
3.5 out of 5
Pflugfelder Str. 36, Ludwigsburg, BW, 71636
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 586 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Ludwigsburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,2/5 Very Good! (466 recensioner)
Centralt i Ludwigsburg
"Centralt bra boende nära tågstationen i Ludwigsburg, dock lite minus för den sura och griniga receptionisten Caroline som tog emot oss. Vi fick också problem med läckage i badrummet andra dagen och tvingades byta rum."

Recension från 13 mars 2019

NH Ludwigsburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
HARBR. boardinghouse
HARBR. boardinghouse
3 out of 5
Wilhelm-Bleyle-Straße 6, Ludwigsburg, BW, 71636
Denna lägenhet för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Ludwigsburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. De populära sevärdheterna ...
4,7/5 Exceptional! (10 recensioner)
Alles top und sauber! Sehr große Zimmer
"Super sauber und zentral, leichte Zuggeräusche vom Bahnhof, es gibt aber Ohrenstöpsel!"

Recension från 23 feb. 2021

HARBR. boardinghouse
Centralt och ändå i det gröna
Centralt och ändå i det gröna
Ludwigsburg, Baden-Württemberg
Denna lägenhet med familjevänlig profil ligger i Ludwigsburg. Här har du tillgång till parkering, grillar och terrass. Våra gäster brukar tala väl om den smidiga ...
3,8/5 Good! (63 recensioner)
Romantisch, Schön,
"Total entspannte Vermieterin, nettt und verstendnsvoll. Vielen Dank😀"

Recension från 24 okt. 2021

Centralt och ändå i det gröna
3 sovrum Jugendstilwohnung nära slottet
3 sovrum Jugendstilwohnung nära slottet
Ludwigsburg, Baden-Württemberg
Denna lägenhet med familjevänlig profil ligger i Ludwigsburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och trädgård. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,9/5 Exceptional! (59 recensioner)
alles super
"jederzeit gerne wieder. sehr empfehlenswert."

Recension från 22 jan. 2022

3 sovrum Jugendstilwohnung nära slottet
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Ludwigsburg

Städer nära Ludwigsburg