Luganosjön

Luganosjön
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Njut av det hänförande landskapet, medelhavsklimatet och de charmiga byarna vid den här sjön på gränsen mellan Schweiz och Italien.

Vid Luganosjön som ligger på gränsen mellan Schweiz och Italien finner man det bästa från båda dessa länder. Njut av medelhavsklimatet året runt, det glittrande blå vattnet och de snötäckta bergstopparna i fjärran.

Nära två tredjedelar av Luganosjön ligger i den schweiziska kantonen Ticino och resten ligger i Lombardiet i norra Italien, inklämt mellan de två mycket större Maggioresjön och Comosjön. Till skillnad från sina grannar som breder ut sig liknar Luganosjön mer en vindlande flod eftersom den i genomsnitt bara är en kilometer bred.

Bästa sättet att utforska sjön är genom en båttur. Det finns flera kryssningsalternativ. Beundra de pampiga residensen intill sjön i orten Morcote eller se fiskebåtarna komma och gå i Porlezza.

Längs sjöns stränder ligger många charmiga byar, men Lugano är centrum. Denna glamorösa stad kallas ”Schweiz Monte Carlo”. Utforska de vindlande gatorna med sina unika butiker och pittoreska restauranger. Besök San Lorenzo-katedralen vars klocktorn är en symbol för staden. Beskåda de unika utställningsföremålen från Oceanien i kulturmuseet.

Utforska bergen som omger Luganosjön. Ta tåget från Capolago till Monte Generosos topp, där du belönas med en spektakulär panoramautsikt. Bergbanorna till toppen av Monte San Salvatore och Monte Brè är i trafik hela dagen.

Njut av Luganosjöns subtropiska klimat i något av de många grönområdena längs sjön. I Scherrerparken i Morcote blandas skulpturer med olika tropiska växter. Vandra bland palmer och olivträd i Belvedereparken i Lugano.

Även om du skulle kunna tillbringa många dagar i Lugano utan att få slut på saker att göra och se, så är det bekvämt nära till några av områdets övriga toppdestinationer. Milano ligger bara 1,5 timmes bilväg söderut. På mindre än tre timmar kan du ta dig till skidbackarna i Sankt Moritz eller till en provsmakning av den berömda chokladen i Turin. Comosjön och Maggioresjön ligger också nära med bil.

Planera en resa för att se Luganosjön

Sloane Place
The Gate
Strand Palace Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Bröllop och bröllopsresor

Se alla 3 aktiviteterÖppnas i ny flik

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Luganosjön

Hotel Admiral
Hotel Admiral
4 out of 5
Via Geretta 15, Lugano, Paradiso, TI
Hotel Admiral
ibis budget Lugano Paradiso
ibis budget Lugano Paradiso
1.5 out of 5
Via Geretta 10, Paradiso, TI
ibis budget Lugano Paradiso
LUGANODANTE - We like you
LUGANODANTE - We like you
4.5 out of 5
Piazza Cioccaro 5, Lugano, TI
LUGANODANTE - We like you
Hotel Splendide Royal