Madaba

Jordanien
Mujib naturreservat som visar en solnedgång, ett hus och kustutsikter

Denna region har ett rikt kulturliv med en fantastisk natur, och skryter med en privilegierat läge längs det berömda Döda havets östkust.

Madaba guvernement är mest känt för sin makalösa mosaik från den bysantinska eran, men det finns mycket mer att utforska i den här vidsträckta och variationsrika regionen. Det natursköna området bjuder på mycket kultur, trevlig lokalbefolkning, lång historia och ett spektakulärt djurliv. Om du är sugen på att ta ett dopp i Döda havet så finns det inte många bättre platser. Res till Madaba guvernement och börja med kulturlivet i den charmiga huvudstaden, och res därefter vidare till Döda havet för total avslappning.

Merparten av de viktigaste sevärdheterna i Madaba guvernement ligger i huvudstaden, Madaba. Under en paketresa till Madaba guvernement får du inte glömma att besöka Basilica of St. George, där du kan se mosaikkartan över det heliga landet. Den här mosaiken, som upptäcktes på det sena 1800-talet, räknas ofta som en av de viktigaste artefakterna från tidig kristendom. Om du vill se mer mosaik ska du besöka Church of the Apostles, som innehåller ett imponerande motiv av en undervattensmiljö, som skapades 568 e.Kr. Fördjupa dig i den intrikata mosaikkonsten genom att anordna en guidad rundvandring i Madaba Institute for Mosaic Art & Restoration, där jordanska konstnärer får lära sig att skapa och rekonstruera mosaiker.

Staden Madaba valdes ut av UNESCO till att bli en del av Creative Cities Network, som främjar samarbeten med städer som lägger vikt på kreativ verksamhet och kultur. Utöver denna fascinerande kultur är också stadens marknad omtyckt för sina trevliga lokalbor och utsökta maträtter. Paketresor till Madaba guvernement ska innehålla mycket tid för matupplevelser.

Efter att du har sett Madabas största sevärdheter kan du fortsätta mot Döda havet för att koppla av. Kusten har många lyxresorter, men det prisvärda alternativet för att uppleva Döda havet är offentliga Amman Beach. Njut av bekvämligheterna vid strandklubben, som erbjuder solstolar, parasoll, en restaurang, basketplaner, en liten nöjespark och duschar.

Om du föredrar andra vatten kan du ta bilen till Mujib naturreservat där det finns vattenfall, pooler och vackra raviner. Hyr en guide och gå på en vandringstur genom reservatet. Vandringarna passar alla och det finns chans att få syn på vilddjur.

Du kan enkelt ta dig till Madaba guvernement med bil via King’s Highway. Resor till Madaba guvernment börjar med att landa på flygplatsen i Amman. Därifrån tar det mindre än en timme med bil.

Populära städer i Madaba

Ma'In
Ma'In
Span, Avkoppling och Varma källor
Fly undan till avskilda Ma'In! Upplev heta källor, spaanläggningar och krogar.

Saker att besöka

  • Dead Sea Panoramic Complex