Magdeburg

Reseguide
Vare sig du vill koppla av på en flodkryssningsbåt eller strosa genom den historiska domkyrkan kommer din resa till Magdeburg att bli ett semesterminne för livet.

Upplev en fascinerande blandning av traditionellt och modernt i Magdeburg. Denna medeltida stad är huvudorten i Sachsen-Anhalt och har 230 000 invånare. Magdeburg har klarat sig genom tusen år av krigshärjningar och varit en konstant ledstjärna med kulturella och arkitektoniska sevärdheter.

Magdeburg ligger vid floden Elbe och drar nytta av sitt läge vid vattenbrynet. De flesta av stadens parker ligger bredvid floden, så besökare hittar lätt platser att simma, åka vattenskidor eller paddla kajak. Varva ned efter en aktiv dag med en måltid och en drink på något av de många kaféerna vid floden. Staden är cyklistanpassad och du hittar gott om cykelvägar och parker med pittoreska cykelstigar som går längsmed floden. Om du hellre vill koppla av kan du hoppa av cykeln och följa med på någon av flodkryssningarna och se Magdeburg från ett nytt perspektiv.

Missa inte Museum für Naturkunde, Kulturhistorisches Museum eller klostret Unser Lieben Frauens konstmuseum. Magdeburgs domkyrka har varit stadens främsta attraktion i över 800 år och är en självklarhet för alla resor till Magdeburg. Det är inte bara arkitekturen som är slående kejsaren Otto I är begraven i det anslutande klostret. Staden är också känd för sitt gröna citadell, ett futuristiskt och unikt landmärke med ett flertal butiker och restauranger. Jahrtausendturm är världens tredje största träbyggnad och ståtar med ett experimentellt vetenskapsmuseum.

Staden erbjuder en oändlig mängd aktiviteter för att fylla din weekendresa till Magdeburg. Herrenkrug, stadens fritidsområde, har allt från hästkapplöpning till golfbana. Pröva lyckan på Magdeburg Casino eller köp souvenirer i de historiska distrikten Breiter Weg och Ernst-Reuter-Allee.

Magdeburg ligger i centrala Tyskland och du tar dig enkelt hit från olika delar av Europa. De tyska motorvägarna A2 och A14 leder rakt till staden. Du kan även ta tåget till Magdeburg Hauptbahnhof, som ligger centralt i staden och erbjuder avgångar till och från hela landet. Leipzig/Halle Airport ligger ungefär en timme från Magdeburg, och du kan köra till samtliga av Berlins flygplatser på en och en halv timme. Besökare tar sig enkelt runt i staden med Marego transportsystem, vars spårvagnar, tåg, färjor och bussar gör hela staden lättillgänglig.

artHotel Magdeburg
artHotel Magdeburg
3.5 out of 5
Breiter Weg 9, Magdeburg, ST, 39104
Priset är 1 101 kr per natt mellan 25 dec. och 26 dec.
1 101 kr
per natt
25 dec. - 26 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Magdeburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
4,4/5 Wonderful! (459 recensioner)
Ett speciellt hotell
"En unik byggnad, och centralt beläget. Rymliga rum och ett intressant badrum. Hotellet är ganska litet och personligt. Bra frukost. Rent och fint, kunde välja att avstå städning för miljöns skull."

Recension från 7 nov. 2021

artHotel Magdeburg
Maritim Hotel Magdeburg
Maritim Hotel Magdeburg
4.5 out of 5
Otto- von- Guericke Strasse 87, Magdeburg, ST, 39104
Priset är 923 kr per natt mellan 1 jan. och 2 jan.
923 kr
per natt
1 jan. - 2 jan.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Magdeburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Very Good! (744 recensioner)
Äldre hotell
"Gammalt hotell. Behöver renoveras. Bra med kylskåp. Bra med badkar. Poolen såg ut som ett klorbad. Bättre med eget badkar. Okej men gammalt."

Recension från 25 juli 2022

Maritim Hotel Magdeburg
Michel Hotel Magdeburg
Michel Hotel Magdeburg
4 out of 5
Hansapark 2, Magdeburg, ST, 39116
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 821 kr per natt mellan 7 jan. och 8 jan.
821 kr
per natt
7 jan. - 8 jan.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Magdeburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och fitnesscenter. Våra gäster brukar ...
4/5 Very Good! (418 recensioner)
"Bra läge och prisvärt, flera restauranger inom gångavstånd. Bra mat och bar på hotellet."

Recension från 31 juli 2022

Michel Hotel Magdeburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Limehome Magdeburg Hasselbachplatz
Limehome Magdeburg Hasselbachplatz
Breiter Weg 249, Magdeburg, 39104
Denna lägenhet ligger i Magdeburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, smart-tv och kök. De populära sevärdheterna Schauspielhaus Magdeburg och Magdeburg ...
4,1/5 Very Good! (14 recensioner)
Gerne wieder.
"Alles in Ordnung. Preis Leistung Top."

Recension från 7 jan. 2022

Limehome Magdeburg Hasselbachplatz
French Room - sleep & go Hotel Magdeburg GmbH
French Room - sleep & go Hotel Magdeburg GmbH
Magdeburg, Saxony-Anhalt
Detta hotell ligger i Magdeburg. Här har du tillgång till frukost, parkering och balkong. De populära sevärdheterna Millennium Tower och Elbauenpark finns i ...
5/5 Exceptional! (1 recension)
Prima Touristen-Hotel ohne Schnickschnack
"Freundliches Personal, unkompliziertes Handling, ruhiges Zimmer mit Blick auf die Feuerwehr (keinerlei Störung), Parkplatz direkt vor Haus (auf der Straße, kostenlos), alles sehr sauber und gepflegt"

Recension från 26 mars 2018

French Room - sleep & go Hotel Magdeburg GmbH
ElbQuartier Apartments Magdeburg
ElbQuartier Apartments Magdeburg
3 out of 5
Speicherstr. 5, Magdeburg, 39106
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Magdeburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och hämtning vid järnvägsstationen. De populära ...
5/5 Exceptional! (2 recensioner)
rewelacyjne miejsce na rodzinny wypad
"Bardzo pozytywne miejsce. Przemiła właścicielka, bardzo pomocna, uczynna i gościnna. Pozornie położenie obiektu można oceniać negatywnie - daleko od centrum. Za to otrzymujemy komfort, piękne otoczenie, możliwość przygotowania grilla i darmowy parking. Bardzo dobre wyposażenie kuchni, wielka sypialnia, ..."

Recension från 7 maj 2019

ElbQuartier Apartments Magdeburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Magdeburg