Resor till Malta

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Hotell, flyg, hyrbilar och aktiviteter på en och samma plats! Samla allt du behöver för din resa till Malta och spara

Populära destinationer i Malta

Platser att bo på i Malta

Hitta det bästa läget och området i Malta för de aktiviteter du är mest sugen på. Läs mer om Malta

Topphotell i Malta

Hyatt Regency Malta
Hyatt Regency Malta
5 out of 5
St Georges Bay, St. Julian's
Full återbetalning
Priset är 1 115 kr per natt mellan 13 dec. och 13 dec.
4.8/5 Exceptional! (56 recensioner)
"Hotel nuevo. Atención impecable. Ubicación inmejorable. Desayuno excelente.."

Recension från 29 nov. 2021

Hyatt Regency Malta
The Westin Dragonara Resort, Malta
The Westin Dragonara Resort, Malta
5 out of 5
Dragonara Road, St. Julian's, Malta
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 952 kr per natt mellan 5 dec. och 5 dec.
4.5/5 Wonderful! (973 recensioner)
Frequent Traveler
"Great service! food at the pool was not so good. However the food in the upper bar was great. Can recommend pizza and club sandwich. Very good service all around. Solid gym with proper machines. Good waters for snorkelling with the kids with good access to the ocean."

Recension från 18 juni 2021

The Westin Dragonara Resort, Malta
Hilton Malta
Hilton Malta
5 out of 5
Portomaso, St. Julian's
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 200 kr per natt mellan 2 jan. och 2 jan.
4.6/5 Exceptional! (967 recensioner)
Great hotel foe buianess trip
"Great hotel for a business trip! Never got to the beach, bit it was near. Noce view from the hotel room. The staff was very helpful. Beuatiful building. Good Air con."

Recension från 18 juni 2021

Hilton Malta
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Malta

Semester på Malta

Njut av vyer över det glittrande Medelhavet, beundra gamla tempel och besök fina museer med utställningar om denna fascinerande lilla önation.

Malta är en önation som ligger i Medelhavet, söder om Sicilien. Många satsar på weekendresor till Malta och reser med färdiga weekendpaket. Här kan besökare titta på vackert bevarade medeltida arkitektur, lära sig mer om landets intressanta krigshistoria och se några av världens äldsta fristående byggnader.

Reser du till Malta under en weekend ska du börja med att utforska landets huvudstad Valletta Staden grundades som hyllning till stormästaren i Johanniterorden, Jean Parisot de la Valette, efter det att han lyckats avvärja en invasion av den osmanska armén. Besök också St. John’s Co-Cathedral om du vill se en häpnadsväckande barockbyggnad som uppfördes och dekorerades av ordens riddare. Golvet har inläggningar av gravstenar i marmor. Här finns verk av Caravaggio och andra berömda konstnärer och här finns även en imponerande samling historiska föremål.

Gå vidare till Casa Rocca Piccola om du vill titta närmare på ett 1500-talspalats som är fullt av antika möbler och gamla konstverk. De som är intresserade av militär historia ska bege sig till National War Museum för att lära sig mer om Maltas långa och fascinerande historia under konflikter i Europa och hela världen. Bege dig till Fort Rinella om du vill se en fästning från den brittiska kolonialtiden eller besök Lascaris War Rooms om du vill lära dig mer om Maltas roll under andra världskriget.

Promenera runt i Mdina Old Town om du vill se en mycket välbevarad medeltida stad. Här får du gå längs smala, slingrande gator som kantas av hus och kyrkor. De som vill gå ännu längre bakåt i tiden kan besöka Ħal-Saflieni Hypogeum i Paola. Det är en underjordisk katakomb som byggdes för upp till 5 000 år sedan. En annan del av öns förhistoriska tid får du ta del av genom att ta färjan till Gozo för att titta på Ġgantija-templen. De är några av världens äldsta fristående byggnader och har utsetts till världsarv av UNESCO.

Malta må vara ett av världens minsta länder, men dess strategiska läge har gjort att ön har haft en viktig roll i europeisk historia. Genom århundradena har Malta ockuperats av många, bland annat greker, romare, fransmän och britter. Landets kulturarv och mångfald är imponerande, här råder det ingen brist på saker att se eller göra.

Vanliga frågor och svar