Marocko

Reseguide
Djemaa el Fna som visar marknader såväl som ett par

Njut av sol, sand, hav och kultur i ett nordafrikanskt land som lockar med arabisk arkitektur, berg, öken och en lång kust.

Marocko är ett exotiskt land med vilda stränder, snötäckta berg och enorma ökenområden i Nordafrika. Landet ligger mellan havet och Saharaöknens sanddyner och dess städer utgörs av ett lapptäcke av extravagant gammal arkitektur, moderna skyskrapor och labyrintliknande gränder som leder fram till olika souker.

Besök gärna landets huvudstad, Rabat, där du tydligt kan se landets imperialistiska förflutna med de gamla murarna och portarna från 1100-talet. Se dig omkring bland fästningar, moskéer, palats och trädgårdar i landets äldsta stad Fez. Bege dig mot den norra delen av Atlantkusten och besök Tanger, huvudhamnen som binder samman Europa och Afrika. Drick en kopp mintte medan du njuter av utsikten över havet och besök sedan Kasbahmuseet som ligger i det gamla sultanpalatset. Åk 32 mil längs med kusten till Casablanca och Hassan II:s moské, en av världens största moskéer. I Marrakech kan du utforska nätverken av olika souker och shoppinggallerior.

Naturen i Marocko är mycket mångsidig och här kan du ägna dig åt en rad olika utomhusaktiviteter. Vandra eller cykla längs lederna uppe i Atlasbergen. Gå genom klyftor och skogar, förbi floder, vattenfall och gamla befästa städer. Ge dig ut i Saharaöknen på en kameltur i soluppgången eller solnedgången eller ta dig över sanddynerna i ett fyrhjulsdrivet fordon. Åk nedför skidbackarna i Oukaïmeden eller Mischliffen, två skidorter i Atlasbergen.

Om du vill uppleva strandlivet i Marocko kan du välja mellan Atlanten och Medelhavet. Bada gärna i det lugna vattnet i lagunen i Oualidia. På hösten kan du få se flockar med migrerande flamingor. Ge dig ut med surfbrädan i Tamri och ägna dig åt en rad olika vattensporter vid stranden i Agadir.

Marocko ligger i Afrikas nordvästra hörn och hit tar du dig enkelt med flyg. Det går regelbundet internationella flyg till flera städer, bland annat Casablanca, Marrakech och Rabat. Du kan även åka båt från flera hamnstäder i Spanien. Marocko har en bra infrastruktur, så det är enkelt att ta sig runt i landet med tåg och via vägnätet. Boka gärna en resa till detta exotiska land som är känt för sin mångsidiga geografi, sin kultur, sin arkitektur och sina stränder.

Populära städer i Marocko

Marrakech presenterar performance art såväl som en liten grupp av människor
Marrakech
Marockos kulturcentrum är även känt för sina karaktäristiska röda byggnader och livliga, stämningsfulla marknader.

Saker att besöka

  • Koutoubia-minareten
Casablanca
Casablanca
Marockos främsta hamnstad inspirerade till en berömd film och förtrollar än idag sina besökare med sin historia, sina stränder, sitt nattliv och sin enorma moské. 

Saker att besöka

  • Hassan II-moskén
Rabat som inkluderar historiska element och ett torg
Rabat
Se det kungliga palatset, koppla av nära storkarna på stranden och strosa genom det magnifika 1100-talscitadellet i staden vars namn betyder ”den befästa platsen”.

Saker att besöka

  • Hassans torn
Agadir som inkluderar båtkörning, skyline och landskap
Agadir
Denna stad i Marocko erbjuder besökare vackra stränder, gott om möjligheter för vattensporter och en fascinerande inblick i den lokala berberkulturen.

Saker att besöka

  • Agadirs marina
Fès
Fès
Avskilda Fès kallar! Upptäck historiska sevärdheter, kultur, kaféer och mycket mer.
Tangier
Tangier
Åk till avslappnande Tangier och upplev kaféer, sightseeing och kultur.

Marocko

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: