MelliehaMalta

Image for Mellieha presenterar kustutsikter, tropisk natur och en sandstrand

Denna stad på Maltas norra kust är känd för att ha landets längsta strand, traditionella festligheter och en vacker barockkyrka.

Mellieħa är urtypen för den norra delen av Maltas fastland och här finns även en vik med samma namn. Res gärna hit under en weekend, många bokar weekendresor med särskilda weekendpaket. Ska du resa till Mellieħa kommer du till en plats som är känd för sitt frodiga, gröna landskap och sin slingrande kust. Här ligger några av öns mest idylliska stränder. Många passar på att boka resor till Mellieħa i samband med traditionella festligheter och firanden som man har arrangerat ända sedan 1500-talet. Då lever staden verkligen upp. Titta på ruiner och arkeologiska föremål som berättar om Mellieħas spännande förflutna. Smaka på det lokala köket som baseras på färska varor som odlas på de bördiga åkrarna i närheten.

Kyrkan i Mellieħa, Church of Our Lady of Victory, är en magnifik barockkyrka och dess läge högst uppe på en kulle innebär att det är härifrån som du får stadens bästa utsikt. Denna kyrka är också medelpunkten under de två veckor långa festligheterna i början av september. Delta i de kulturella evenemangen och lyssna på folkmusik, titta på konstutställningar, fyrverkerier och religiösa processioner.

Mellieħa Bay är den längsta stranden på Malta och ligger bara 15 minuters promenad nerför kullen från de centrala delarna av staden. Koppla av under ett parasoll eller på någon av solstolarna som finns för uthyrning eller lek tillsammans med hela familjen i sanden. Utrustning för en rad olika vattensporter finns också för uthyrning om du vill satsa på en äventyrsfylld dag i viken.

Barnen och de som ännu är unga i sinnet kommer att uppskatta populära Popeye’s Village, en nöjespark i Anchor Bay. De fallfärdiga små husen i Popeye’s Village uppfördes i samband med en filminspelning, men hyser nu en rad olika vattenattraktioner, en minigolfbana och teaterföreställningar.

Åk på en kort tur till Blue Lagoon som ligger på den närliggande ön Comino. Titta på St. Agatha’s Tower, en fästning från 1600-talet som lokalinvånarna kallar för Röda tornet, på grund av dess färg. Åk till Paradise Bay, en skyddad och mycket vacker vik längs öns nordvästra kust.

Mellieħa ligger strax söder om Mellieħa Bay. Du kommer enkelt till staden från de flesta delarna av Malta med bil eller lokalbuss. Njut av Mellieħas medelhavsklimat och utforska staden, dess grönskande omgivningar och smaka på den läckra lokala maten.

Var ska man bo i Mellieha?

Santa Maria Estate
Foto från trover av Geeky Explorer ✈

Santa Maria Estate

Om sevärdheterna i Santa Maria Estate inte faller i din smak kan du utforska platser som Mellieha Bay och Kyrkan i Mellieha.

Santa Maria Estate
Għadira, Mellieha, Malta
Foto från trover av Madi

Għadira

4.5/5Wonderful!(2 area reviews)

När du besöker Għadira måste du passa på att besöka sevärdheter som Mellieha Bay och Ghadira Nature Reserve.

Għadira
Mellieha presenterar kustutsikter och bad såväl som en stor grupp av människor

Ta' Pennellu

När du är i Ta' Pennellu kan du planera in ett besök till Mellieha Bay och Golden Sands Beach, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Ta' Pennellu
Għajn Tuffieħa, Malta
Foto från trover av Adrian Tanti

Għajn Tuffieħa

Om du ska tillbringa lite tid i Għajn Tuffieħa är Golden Sands Beach och Ġnejna Bay några av de främsta sevärdheterna.

Għajn Tuffieħa
Mistra, Malta
Foto av Tony Hisgett (CC BY)

Mistra

När du är i Mistra kan du planera in ett besök till Bugibba Beach och St Paul's Island, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Mistra
Selmun-palatset som visar historisk arkitektur och chateau eller palats

Selmun

I själva Selmun finns kanske inte så många sevärdheter att besöka, men du behöver inte åka långt för att hitta intressanta saker att se och göra, som till exempel Mellieha Bay och Bugibba Beach.

Selmun

Topphotell i Mellieha

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Solana Hotel & Spa
Solana Hotel & Spa
4 out of 5
Gorg Borg Olivier Street, Mellieha, Malta
292 kr
per night
Feb 23 - Feb 24

Detta familjevänliga hotell nära stranden i Mellieha ligger mindre än 2 km från Kyrkan i Mellieha och Mellieha Bay. Golden Sands Beach och Golden Bay ligger ...

4.1/5Very Good! (988 recensioner)

"Toppen för familjer!"…"

Recension från 3 nov. 2019

Solana Hotel & Spa
Radisson Blu Resort & Spa, Malta Golden Sands
Radisson Blu Resort & Spa, Malta Golden Sands
5 out of 5
Golden Bay, Mellieha, Malta
895 kr
per night
Feb 18 - Feb 19

Detta hotell på stranden i Għajn Tuffieħa ligger fem minuters promenad från Golden Sands Beach och Golden Bay. Mellieha Bay ligger 4,7 km härifrån.

4.5/5Wonderful! (465 recensioner)
Rofylld och lyxig oas

"Perfekt för den som söker en rofylld semester. Stora och fina rum, härligt poolområde med gott om plats och vänlig personal. Enda nackdelen var maten som var ganska ordinär."…"

Recension från 17 juli 2019

Radisson Blu Resort & Spa, Malta Golden Sands
Maritim Antonine Hotel & Spa Malta
Maritim Antonine Hotel & Spa Malta
4.5 out of 5
George Borg Olivier Street, Mellieha, Malta
379 kr
per night
Feb 18 - Feb 19

Detta familjevänliga hotell vid havet i Mellieha ligger mindre än 2 km från Kyrkan i Mellieha och Mellieha Bay. Golden Sands Beach och Golden Bay ligger också ...

4.1/5Very Good! (1,799 recensioner)

"All staff was friendly The bathroom Doors in the rooms do not close completely and you can not lock so be aware if you want complete privacy. I dont know if it was just our room or if all their rooms is like that but double check anyways. We LOVED the rooftop resturant and bar. The view is spectacular, ..."…"

Recension från 1 sep. 2019

Maritim Antonine Hotel & Spa Malta

Populära sevärdheter i Mellieha

Golden Sands Beach
Image for Golden Sands Beach

Golden Sands Beach

Den här härliga sandstranden med sitt läge mot solnedgången i väster är känd för sin skönhet och sin sand som är sällsynt längs Maltas annars så klippiga kustlinje.

Popeye Village
Image for Popeye Village

Popeye Village

Roa dig med barnen på Popeye Village under resan till Mellieha. Hamnen lockar till härliga promenader i detta område som också är känt för sina barer.

Kyrkan i Mellieha
Image for Kyrkan i Mellieha

Kyrkan i Mellieha

Den här fantastiska kyrkan är en viktig del av Mellieħas historia, som inbegriper förvandlingen från en klippig utpost till en riktig pärla för semesterfirare.

Selmun Palace
Image for Selmun Palace

Selmun Palace

Besök det här unika och storslagna palatset från 1700-talet som har fantastiska vyer över Maltas kust. 

Paradise Bay Beach
Image for Paradise Bay Beach

Paradise Bay Beach

Tillbringa en lat dag i solen på Paradise Bay Beach under din resa till Mellieha. Detta romantiska område är berömt för sina restauranger och sina barer.

Armier Bay Beach
Image for Armier Bay Beach

Armier Bay Beach

Tillbringa en lat dag i solen på Armier Bay Beach under din resa till Mellieha. Gå på olika sportevenemang eller njut av maten i detta område som är känt för sina restauranger.

Toppaktiviteter i Mellieha

Tur till Palazzo Parisio, Buskett Gardens och klipporna i Dingli
Image for Tur till Palazzo Parisio, Buskett Gardens och klipporna i Dingli

Tur till Palazzo Parisio, Buskett Gardens och klipporna i Dingli

379 kr

I priset ingår en fyratimmarstur med en licensierad guide, inträdesbiljett till Palazzo Parisio, maltesiska tilltugg och maltesiskt kaffe. Följ med på en resa genom Maltas eleganta och storslagna historia på denna tur till några av landets mest pittoreska sevärdheter.

Nattlig tur i Valletta, Mdina och Mosta med föreställningen Malta 5D
Image for Nattlig tur i Valletta, Mdina och Mosta med föreställningen Malta 5D

Nattlig tur i Valletta, Mdina och Mosta med föreställningen Malta 5D

263 kr

Priset inkluderar en fyratimmarstur med licensierad guide och inträdesbiljett till Malta5D- föreställningen På kvällsturen kan du se Vallettas strukturer från 1500-talet lysa i mörkret, lära dig mer om Maltas historia med en uppslukande föreställning och se ikoniska sevärdheter i Mdina och Mosta i ett uppiggande ljus.

Guidad rundtur och vinprovning i tre städer
Image for Guidad rundtur och vinprovning i tre städer

Guidad rundtur och vinprovning i tre städer

316 kr

I priset ingår en 4-timmars tur med en licensierad guide och provsmakning av maltesiska viner och smårätter. Lär känna de befästa städerna Cospicua, Birgu och Senglea och prova några maltesiska viner på en tur som kombinerar lokal historia med utsökta smaker.

Halvdagstur till förhistoriska tempel
Image for Halvdagstur till förhistoriska tempel

Halvdagstur till förhistoriska tempel

443 kr

Gå 5 000 år tillbaka i tiden och utforska de förhistoriska templen i Malta. Se öns antika historia på denna tur av de megalitiska templen i Tarxien, Hagar Qim och Ghar Dalam. Utfoska enorma monument och fossiler för att få en inblick i livet här för tusentals år sedan.

Utflykt till Gozo med lunch
Image for Utflykt till Gozo med lunch

Utflykt till Gozo med lunch

632 kr

På denna heldagstur upptäcker du Maltas systerö Gozo. Utforska den vackra kustlinjen och det karga landskapet, se historiska platser med milsvida panoramavyer och beundra intressanta byggnader som Ġgantija-templen.

Maltasightseeing – busstur med hop-on/hop-off på Malta
Image for Maltasightseeing – busstur med hop-on/hop-off på Malta

Maltasightseeing – busstur med hop-on/hop-off på Malta

211 kr

Maltasightseeing är en lokal busservice med hop-on/hop-off på Malta. Den norra turen besöker Valletta, San Anton Gardens, Aviation Museum, hantverksbyn Ta Qali, Mosta, Mdina och Rabat, Mgarr, Golden Bay, St. Paul's Islands, Bugibba, St. Julians och Sliema.