En liten stad nära västkusten med unik personlighet och charm – medeltida sevärdheter, oslagbar mat och spegelblanka sjöar.

En resa till Mölndal är perfekt för den som vill se mer av Sveriges västkust och vad den har att erbjuda. Staden är full av aktiviteter och historiska sevärdheter, som Åbytravet. Under sommaren finns det ett antal vackra badplatser att besöka och på vintern kan man boka julbord på en av Mölndals fina restauranger.

Om du planerar en weekendresa är det värt att besöka Mölndals stadsmuseum. Ett kulturhistoriskt museum i Kvarnbyn (det gamla industriområdet) där du hittar både basutställningar och nya utställningar som ofta byts ut. Museet har interaktiva sektioner som passar hela familjen, även små barn. Gunnebo slott och trädgårdar är en vacker herrgård från 1700-talet där du kan boka guide. Här kan du äta i restaurangen vars kök tillagar mycket av det som odlas i trädgården.

Fässbergs kyrka är förtjänar ett besök alla tider på året. Kyrkan ligger på Baazs berg med vacker utsikt över området. Den nuvarande kyrkan uppfördes under sent 1800-tal men har kvar delar av den gamla kyrkan.

En weekend i Mölndal kan med fördel spenderas på Åbytravet – en modern travbana med terrass för mingel och insyn över stallen. Missa heller inte Mölndals kvarnby. Det gamla industriområdet runt Mölndalsfallen har varit aktivt ända sedan medeltiden då man använde vattenkraft till kvarnen. Här får du en inblick i livet under medeltiden och fram till sent 1800-tal. Besök också de så kallade katakomberna i Mölndals kvarnby, som egentligen är en underjordisk turbiningång vid vattenfallet.

Mölndal ligger något söder om Göteborg i Västergötland och det är mindre än 20 minuters bilfärd till kusten, och runt 15 minuter med bil till sjöarna Rådasjön och Delsjön. Rådasjön har grillplatser och toaletter så det är ett populärt resmål för dagsutflykter under sommaren. Resor till Mölndal är enkla att ordna eftersom det finns gott om transport som tar dig till staden. Du kan ta tåg eller buss från Göteborg och det finns dessutom många parkeringsplatser i centrala Mölndal.

Mölndal är en stad nära Göteborg som ändå har en helt egen personlighet. Här hittar du små sjöar med vacker natur omkring och historiska sevärdheter som inte bör missas.

Var kan jag bo i Mölndal?

Scandic Mölndal
Scandic Mölndal
4 out of 5
Barnhemsgatan 23, Molndal, 431 31
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 121 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Mölndal. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter (öppet dygnet runt). ...
4,1/5 Very Good! (975 recensioner)
"Lite trist restaurang"

Recension från 4 feb. 2022

Scandic Mölndal
Quality Hotel The Weaver
Quality Hotel The Weaver
4 out of 5
Goteborgsvagen 91B, Molndal, 431 37
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 144 kr per natt mellan 12 juni och 13 juni
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Mölndal. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter (öppet dygnet runt). De populära sevärdheterna ...
4,4/5 Excellent! (360 recensioner)
Fin Alla hjärtanskväll!
"Fräsht o fint hotell med fint rum på 12e våningen. God mat o dryck med hjälp av trevlig servitris. God frukost. Kul med schuffelbord i baren."

Recension från 15 feb. 2022

Quality Hotel The Weaver
Best Western Plus Aby Hotel
Best Western Plus Aby Hotel
4 out of 5
Åby Arenaväg 8b, Molndal, 431 62
Priset är 1 195 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta hotell med miljövänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Mölndal. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fitnesscenter. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (982 recensioner)
"Allt var toppen, men jag glömde min datorsladd och vill gärna gå den tillbaks. Hur löser vi det?"

Recension från 20 jan. 2022

Best Western Plus Aby Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Göteborgs Camping Lilleby
Göteborgs Camping Lilleby
3 out of 5
Lillebyvägen 100, Torslanda, Torslanda, 42350
Priset är 1 003 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Denna stuga har 3 stjärnor och ligger i Torslanda. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och terrass. Våra gäster brukar tala väl om den ...
3,9/5 Good! (148 recensioner)
"Lätt och smidigt, billigt och bra"

Recension från 6 sep. 2021

Göteborgs Camping Lilleby
Företagsbostäder Mölndal
Företagsbostäder Mölndal
4 out of 5
Bagerigatan 3, Molndal, Västra Götalands län, 43169
Denna lägenhet har 4 stjärnor och ligger i Mölndal. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och tvättmöjligheter. De populära sevärdheterna Liseberg ...
3,7/5 Good! (7 recensioner)
Helt OK
"Nytt og fint. Kokeplatene på kjøkkenet var dessverre nesten ubrukelige. Tok nesten 20 minutter å koke opp vann. Gode fasiliteter til å vaske klær. Men kun mulig med 2 vask pr uke. Litt dprlig renhold."

Recension från 14 feb. 2021

Företagsbostäder Mölndal
La Mare Resort
La Mare Resort
3.5 out of 5
7 Järnmalmsgatan, Brygga B, Gothenburg, Göteborg, 417 07
Priset är 1 800 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Denna husbåt har 3,5 stjärnor och ligger i Göteborg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, marina och takterrass. De populära sevärdheterna Nya Ullevi och Liseberg ...
4,6/5 Wonderful! (36 recensioner)
Toppen!
"Jättemysiga husbåtar. Vi hyrde även spadelen som var jätte trevlig. Väldigt familjärt och de som arbetade där var tillgängliga och otroligt hjälpsamma. Kommer bo här igen i sommar!"

Recension från 3 jan. 2022

La Mare Resort
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Mölndal

Städer nära Mölndal