Början av huvudsektionen

Göteborg

Shopping, Skyskrapor och Kaféer

Göteborg har kallats för Nya Amsterdam och Lilla London, och denna hamnstad är världskänd för sin avslappnade atmosfär!

Hur tar jag mig till Göteborg?

Under semesterresor till Göteborg får du uppleva kultur, hav och historia. Göteborg är en promenadvänlig stad där du kan strosa längs mysiga kullerstensgator, på breda shoppingstråk och i grönskade parker. Om du sedan behöver vila fötterna efter att ha besökt några av stadens museer och sevärdheter, kan du slå dig ner på en av Göteborgs många uteserveringar. Vill du istället känna havsbrisen kan du ta spårvagnen ända ut till den härliga skärgården!

Ända sedan Gustav Adolf grundade staden 1621 har dess historia varit tätt förknippad med sjöfart. På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du lära dig om 400 år av svensk sjöfart och utforska livet under och ovan vattenytan. Vill du uppleva Göteborgs historia från dess kanaler ska du stiga ombord på sightseeingbåten Paddan.

Du kan fylla dina dagar med evenemang, sevärdheter eller shopping efter eget tycke. Du kan promenera upp till Masthuggskyrkan för en panoramavy över staden, och njuta av musik och kultur under festivalerna Way Out West eller Kulturkalaset. Slappna av i lummiga Trädgårdsföreningen, en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker, eller utforska butikerna i Haga, innan du slår dig ner på ett konditori med en av de karakteristiskt stora kanelbullarna.

Missa inte Liseberg när du reser till Göteborg, det är tveklöst en av stadens höjdpunkter. Fantastiska åkattraktioner, underhållning i form av musik och teater, och allt detta i kombination med vackra blommor och träd. Sommartid är nöjesparken ett oförglömligt sätt att tillbringa dagen på för både stora och små, och på vintern är den stora julmarknaden ett måste.

När du åker på semester till havsnära Göteborg kan du ta en av de blå-vita spårvagnarna ändå ut till skärgården. Njut av salta bad och solvarma klippor innan du avslutar ditt skärgårdsäventyr med en härlig middag på en fisk- och skaldjursrestaurang. Vill du få en smak av havet utan att lämna city ska du bege dig till Feskekôrka, som är en saluhall som sålt fisk och skaldjur sedan 1874.

Du kan kombinera storstadspuls och småstadstempo efter eget tycke under din semester i Göteborg. Sveriges charmiga andra stad bör vara främst på din lista över kommande resmål!

Saker att göra i Göteborg

Klassiska berg- och dalbanor, fritt fall i full fart, livliga dansbanor, restauranger och en botanisk trädgård lockar besökare av alla åldrar till Göteborgs centralt belägna nöjespark.

Kolla in utställningarna på Universeum - ett favoritmuseum i Johanneberg. Se till att besöka butikerna i detta område.

Utforska naturhistoriska museet, besök ett zoo, ta en svängom på utedansbanan eller bara koppla av i något av de många avskilda områdena i Göteborgs största park. 

Leta upp ovanliga växter, utforska en enorm samling av orkidéer och ett stort arboretum med växthus och till och med ett tåg för barn. 

Antika arkeologiska upptäckter, ett vikingaskepp och artefakter från Göteborgs förflutna visas upp på stadens största museum med barnvänliga utställningar. 

En av Göteborgs främsta sevärdheter stoltserar på stadens huvudtorg och skyddar både sjömän och fiskare och lockar fotografer.

Köp färsk sill eller rökt lax för picknicken eller få färdigkokta skaldjur direkt till ditt bord i den livliga, kyrkolika saluhallen. 

Biljetter och turer

Upplev en äkta Göteborgsklassiker och kliv ombord på de platta, öppna båtarna som kryssar på stadens 1600-talskanaler under den milda sommarsäsongen. Njut av en fantastisk utsikt över bostadshus, lummiga flodstränder och gamla broar, och lyssna till insiktsfulla berättelser som väcker platsen till liv.

Biljetter och turer

Upptäck det charmiga Göteborg i din egen takt med ett hop-on/hop-off-pass under 24 timmar. Njut av friheten att färdas i din egen takt bland stadens inbjudande områden, shoppingområden och välkända sevärdheter.

Biljetter och turer

Hela Göteborg i din hand – spara tid och pengar med Göteborgspasset. Du kan välja att köpa ett kort för 24, 48, 72 eller 120 timmar. Göteborgspasset ger dig gratis inträde till över 30 sevärdheter och attraktioner, inklusive sightseeingturer och obegränsade resor med de gröna hop-on/hop-off-bussarna.

De bästa områdena att besöka i Göteborg

Vad finns det för andra städer som liknar Göteborg?

Upptäck liknande destinationer som du kanske skulle gilla