Göteborg

Reseguide
Göteborg som inkluderar en marina och en hamn eller havsbukt
Göteborg har kallats för Nya Amsterdam och Lilla London, och denna hamnstad är världskänd för sin avslappnade atmosfär!

Under semesterresor till Göteborg får du uppleva kultur, hav och historia. Göteborg är en promenadvänlig stad där du kan strosa längs mysiga kullerstensgator, på breda shoppingstråk och i grönskade parker. Om du sedan behöver vila fötterna efter att ha besökt några av stadens museer och sevärdheter, kan du slå dig ner på en av Göteborgs många uteserveringar. Vill du istället känna havsbrisen kan du ta spårvagnen ända ut till den härliga skärgården!Ända sedan Gustav Adolf grundade staden 1621 har dess historia varit tätt förknippad med sjöfart. På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du lära dig om 400 år av svensk sjöfart och utforska livet under och ovan vattenytan. Vill du uppleva Göteborgs historia från dess kanaler ska du stiga ombord på sightseeingbåten Paddan.Du kan fylla dina dagar med evenemang, sevärdheter eller shopping efter eget tycke. Du kan promenera upp till Masthuggskyrkan för en panoramavy över staden, och njuta av musik och kultur under festivalerna Way Out West eller Kulturkalaset. Slappna av i lummiga Trädgårdsföreningen, en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker, eller utforska butikerna i Haga, innan du slår dig ner på ett konditori med en av de karakteristiskt stora kanelbullarna.Missa inte Liseberg när du reser till Göteborg, det är tveklöst en av stadens höjdpunkter. Fantastiska åkattraktioner, underhållning i form av musik och teater, och allt detta i kombination med vackra blommor och träd. Sommartid är nöjesparken ett oförglömligt sätt att tillbringa dagen på för både stora och små, och på vintern är den stora julmarknaden ett måste.När du åker på semester till havsnära Göteborg kan du ta en av de blå-vita spårvagnarna ändå ut till skärgården. Njut av salta bad och solvarma klippor innan du avslutar ditt skärgårdsäventyr med en härlig middag på en fisk- och skaldjursrestaurang. Vill du få en smak av havet utan att lämna city ska du bege dig till Feskekôrka, som är en saluhall som sålt fisk och skaldjur sedan 1874.Du kan kombinera storstadspuls och småstadstempo efter eget tycke under din semester i Göteborg. Sveriges charmiga andra stad bör vara främst på din lista över kommande resmål!

Var kan jag bo i Göteborg?

Skansen Kronan som inkluderar historisk arkitektur och en stad

Centrala Göteborg

Överväg att utforska det stora restaurangutbudet i Centrala Göteborg. Om du har tänkt ge dig ut på sightseeing är Trädgårdsföreningen i Göteborg en av de främsta sevärdheterna. Hoppa på tunnelbanan på Göteborg Centralst Drottningt Station eller Nordstan spårvagnshållplats om du vill se mer av området.

Centrala Göteborg
Liseberg presenterar gatuliv och en stad såväl som en stor grupp av människor

Centrum

4,5/5(500 områdesrecensioner)

Centrum är bland annat känt för museerna, de historiska sevärdheterna och nöjesparkerna. Passa på att besöka Liseberg eller Universeum när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Sankt Sigfrids plan spårvagnshållplats eller Liseberg spårvagnshållplats för att ta dig runt i staden.

Centrum
Universeum presenterar en park

Heden

Sätt av lite tid för att kolla in det stora restaurangutbudet i Heden. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som Liseberg, och kliv på tunnelbanan på Ullevi Södra spårvagnshållplats eller Scandinavium spårvagnshållplats om du vill se mer av området.

Heden
Feskekôrka som inkluderar en staty eller skulptur och en å eller flod

Inom Vallgraven

Överväg att besöka Kungsgatan och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Inom Vallgraven. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Domkyrkan spårvagnshållplats eller Grönsakstorget spårvagnshållplats.

Inom Vallgraven