Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Neptunusfontänen

Besök detta monument till den romerska havsguden, som är höljd i lokal folklore och omgiven av arkitektoniska mästerverk.

Neptunusfontänen är en av de mest direkt igenkännbara sevärdheterna i Gdańsks gamla stadskärna. Den dominerar Długi Targ som är en del av stadens kungliga väg, där polska monarker en gång höll segerceremonier och parader. Kom till denna populära mötesplats och turistattraktion för att ta en paus, njuta lite av att titta på folk och beundra den arkitektoniska skönheten i den gamla stadskärnan.

Fontänen uppfördes 1633 och är ett verk av Abraham van den Blocke, en vördad arkitekt som även är ansvarig för andra sevärdheter i staden, som Gyllene porten. Det är en treuddsvingad staty av den romerska guden Neptunus uppflugen på en piedestal. Vatten rinner ur munnen på lejonhuvuden knutna till piedestalen i en snäckformad pool. Lägg märke till samlingen av sjöodjur i rokokostil som pryder poolen. Dessa lades till i mitten på 1600-talet.

Fontänen symboliserar det starka bandet mellan Gdańsk och havet. Fråga om den lokala mytologin som förklarar hur Neptunus staty deltog i uppkomsten av Gdańsks örtbrännvin, kallat Goldwasser (eller Gdańska wódka). Irriterad på att människor kastade guldmynt i hans fontän, sägs det att Neptunus slog på vattnet med sin treudd och därefter krossade mynten. Resterna av mynten sägs nu vara guldflingorna som finns i brännvinet i dag.

Du hittar fontänen i hjärtat av Długi Targ, stadens historiska marknadsplats och ett vackert torg. Titta från alla håll för att njuta av torgets färgstarka köpmanshus och palats, av vilka många tidigare var värdar åt kungliga besökare. Bakom fontänen ligger det välmående Artus domstol, inspirerad av Kung Arthurs liv och riddarna av runda bordet. Gå igenom konst- och fotoutställningar vid Gröna porten, en ceremoniell portal som markerar den östra ingången till Długi Targ.

Besök Neptunusfontänen på morgonen för att undvika stora folksamlingar och på kvällen för att se den upplyst av mjukt ljus. Torget ramas in av en samling av kaféer med uteserveringar. Sätt dig ned och titta på när lokalbefolkningen och turister går förbi och beundra den vackra stadsbilden.


Andra sevärdheter i Gamla stan


Karta

Hotell nära Neptunusfontänen

Se alla 1 165 boenden nära Neptunusfontänen
Puro Gdańsk Stare Miasto 566 kr
Puro Gdańsk Stare Miasto

Puro Gdańsk Stare Miasto

ul. Stagiewna 26, Gdansk, Pomerania
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa i Gamla stan ligger fem minuters promenad från Gröna porten, Gdańsks marina och Neptunusfontänen. Gdańsks stadshus och Gdańsk Crane ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 30 minuter.

  Radisson Hotel & Suites, Gdansk 527 kr
  Radisson Hotel & Suites, Gdansk

  Radisson Hotel & Suites, Gdansk

  Chmielna 10-25, Gdansk
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Gamla stan ligger nära Gröna porten och Gdańsks marina. Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus ligger också fem minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 29 minuter.

   IBB Hotel Dlugi Targ 472 kr
   IBB Hotel Dlugi Targ

   IBB Hotel Dlugi Targ

   Dlugi Targ 14-16, Gdansk
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Gamla stan ligger nära Royal Route, Neptunusfontänen och Gdańsks stadshus. St. Mary's Church och Gdańsk Crane ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 15 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 26 minuter.

    Hampton by Hilton Gdansk Old Town 580 kr
    Hampton by Hilton Gdansk Old Town

    Hampton by Hilton Gdansk Old Town

    Lektykarska 4, Gdansk, Pomorskie
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Gamla stan ligger nära Long Lane, Gdańsks stadshus och St. Mary's Church. Neptunusfontänen och Gdansk gamla rådhus ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 12 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 24 minuter.

     Hilton Gdansk 825 kr
     Hilton Gdansk

     Hilton Gdansk

     Targ Rybny 1, Gdansk, Pomerania
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i Gamla stan ligger fem minuters promenad från Polska postmuseet och Gdańsk Crane. St. Mary's Church och Gdańsks marina ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 15 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 21 minuter.

      Liberum Residence 307 kr
      Liberum Residence

      Liberum Residence

      Dluga 84/85, Gdansk
        
       3.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Gamla stan ligger fem minuters promenad från Long Lane, Gdańsks stadshus och Neptunusfontänen. St. Mary's Church och Gdansk gamla rådhus ligger också tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 10 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 24 minuter.

       Hanza Hotel 575 kr
       Hanza Hotel

       Hanza Hotel

       Tokarska 6, Gdansk, Pomerania
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell med spa ligger i Gamla stan, nära Gdańsk Crane, St. Mary's Church och Gröna porten. Neptunusfontänen och Artus-salen ligger dessutom tio minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 14 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 23 minuter.

        Apart Neptun 317 kr
        Apart Neptun

        Apart Neptun

        ul. Grzaska 1, Gdansk, Pomerania
          
         3.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell med spa ligger i Gamla stan, nära Gröna porten, Artus-salen och Neptunusfontänen. Gdańsks stadshus och Gdańsk Crane ligger dessutom fem minuter härifrån. Gdańsk centralstation ligger på 14 minuters gångavstånd och till Gdańsk Stocznia station promenerar du på 25 minuter.