Norra Chile

Reseguide
Tatio-gejsrarna som visar stillsam natur och landskap
I den här kontrastrika regionen med vacker natur får du allt äventyr du behöver. På din resa till norra Chile får du se fantastiska sandstränder, höga platåer och ödsliga ökenlandskap.

Två unika landskap förenas i norra Chile och skapar en fantastiskt vacker region. Höga bergsplatåer ligger längs med vad som sägs vara en av världens torraste öknar. Här finns gruvdriftscenter och övergivna samhällen, men även soliga stränder vid Stilla havet och intressanta städer, och under större delen av året är det inte ett moln på himlen.

Upptäck den mystiska och vackra Atacamaöknen, där regnfall aldrig har uppmätts i vissa områden. Förutom de naturliga underverken finns även en del fascinerande sevärdheter som har skapats av människan. Vid Cerro Pintados och Tiliviche kan du se stora geoglyfer som ursprungsbefolkningen lämnat efter sig på öknens kullar och raviner.

Besök övergivna städer på din resa till norra Chile. Dessa städer förfaller sakta under ökensolen och berättar historien om den en gång i tiden framgångsrika handeln med chilesalpeter. Humberstone är den bäst bevarade av dessa städer, och här finns fortfarande arbetarnas hus, en gammal teater, en kyrka, hotell och verkstäder med övergivna verktyg och dokument kvar. Du når enkelt Humberstone från Iquique i närheten, vilken är en av flera strandstäder i regionen som är kända för blå himmel och skattefri shopping.

Om du vill se dagens industri på nära håll kan du besöka koppartäkten vid Chuquicamata, endast 1,5mil från staden Calama. Calama, som ofta kallas för ”solens och kopparns land”, är tillsammans med den närliggande hamnstadenAntofagasta hjärtat i den chilenska gruvindustrin.

I öster sträcker sig öknen mot bergskedjan Altiplano. Denna vindpinade platå har sjöar och saltöknar omringade av snöklädda vulkaner. Bergskedjan får tropiska regnskurar, men den höga höjden gör att endast den tåligaste floran och faunan kan överleva. Besök gärna Parque Nacional Lauca på resan till norra Chile och se det fantastiska landskapet och djurlivet.

Efter dina utomhusäventyr kan du koppla av i de varma källorna i Pica eller Matilla, eller njuta av den lena sanden och det varma vattnet vid kuststaden La Serena. Staden är vackert belägen i ett böljande landskap och här odlas några av Chiles mest berömda vindruvor.

För att resa till norra Chile flyger du till flygplatsen Aeródromo El Loa nära Calama. Du kan sedan resa runt i regionen med bussar och minibussar.

Hotel Costa Pacifico - Suite
Hotel Costa Pacifico - Suite
3 out of 5
Avenida Manuel Verbal 1446, Antofagasta, Antofagasta, 1270075
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 019 kr per natt mellan 30 juni och 1 juli
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Antofagasta. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
4,7/5 Exceptional! (26 recensioner)
"Buena relación precio calidad, habitación limpia y comoda"

Recension från 22 okt. 2021

Hotel Costa Pacifico - Suite
Diego de Almagro Calama Express
Diego de Almagro Calama Express
3 out of 5
Pedro Leon Gallo 1857, Calama, Antofagasta, 1390544
Priset är 625 kr per natt mellan 2 juli och 3 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Calama. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära ...
3,9/5 Good! (28 recensioner)
por considerar
"calidad de instalaciones y servicios de muy buen nivel. lo unico lamentable es el estrecho y poca cantidad de estacionamientos dentro del mismo hotel."

Recension från 20 aug. 2021

Diego de Almagro Calama Express
Nayara Alto Atacama
Nayara Alto Atacama
5 out of 5
Camino Pukará s/n Sector Suchor, Ayllu de Quitor, San Pedro de Atacama, Antofagasta, 1410000
Priset är 6 153 kr per natt mellan 1 juli och 2 juli
Denna resort i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i San Pedro de Atacama. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra ...
4,8/5 Exceptional! (41 recensioner)
"Excelente experiencia....volveremos pronto."

Recension från 28 mars 2022

Nayara Alto Atacama
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Apart Hotel y Cabañas Vegasur
Apart Hotel y Cabañas Vegasur
3 out of 5
Los Arrayanes Poniente, 0200, (Av. del Mar altura 4100), La Serena, Coquimbo, 1711017
Priset är 438 kr per natt mellan 30 juni och 1 juli
Detta lägenhetshotell med familjevänlig profil har 3 stjärnor och ligger i La Serena. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, barnpool och gratis cyklar ...
4,3/5 Excellent! (87 recensioner)
Lugar tranquilo y acogedor
"Me encanto el lugar ,para nosotros fue lo que buscábamos ,tranquilidad ,cercanía a la playa , espacio de recreación en el mismo recinto totalmente recomendable y para repetir las vacaciones en el mismo lugar."

Recension från 13 mars 2022

Apart Hotel y Cabañas Vegasur
Don Alonso Apart Hotel
Don Alonso Apart Hotel
2 out of 5
Eduardo Orchard 1471, Antofagasta, Antofagasta, 1270082
Priset är 495 kr per natt mellan 7 juli och 8 juli
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Antofagasta. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice dygnet runt och parkering. Våra gäster brukar ...
3,8/5 Good! (14 recensioner)
Horrible!
"Horrible. Llegamos y no nos quisieron atender. Teniendo el número de reserva y todo nos mintieron diciendo que ya habían recibido a todos los huéspedes y que no habían habitaciones libres. Nos dejaron en la calle sin más. Pésima comunicación con los clientes. No aportan ninguna solución y para justificar ..."

Recension från 28 juni 2021

Don Alonso Apart Hotel
Marina Oceano Enjoy Coquimbo Uno
Marina Oceano Enjoy Coquimbo Uno
2.5 out of 5
Av. los Pescadores, Coquimbo, Coquimbo
Priset är 953 kr per natt mellan 29 juni och 30 juni
Denna lägenhet ligger i Coquimbo. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. De populära sevärdheterna Coquimbo Casino och ...
Marina Oceano Enjoy Coquimbo Uno
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Norra Chile

Städer nära Norra Chile