Chile

Reseguide
Torres del Paine nationalpark
Upplev öken, bergssjöar, vulkaner, skidbackar och vandringsleder i ett av Sydamerikas mest varierade och äventyrsfyllda länder.

Chile ligger utsträckt mellan södra Anderna och Stilla havet och är ett land med mycket skiftande natur, lång kust och ypperliga möjligheter till äventyrssport. Chiles smala landremsa ligger längs med Sydamerikas sydvästra kust, och här finns allt från öknar, kuststäder och vingårdar till glaciärer och skidorter. Vandring, flottfärder, skidåkning och vindsurfing är bara några av de äventyr som Chile har att bjuda på.

Chiles fartfyllda huvudstad Santiago ligger mitt i landet och är en knutpunkt för flera olika kommunikationsmedel. Här finns många sinsemellan helt olika stadsdelar, och hela tiden har du de snötäckta Anderna i bakgrunden. Besök Valparaiso, en färgstark och bohemisk kuststad utspridd över fler än 40kullar. I Viña del Mar hittar du palmkantade boulevarder, lyxiga badorter och stränder med snövit sand.

Norra Chile domineras av Atacamaöknen, en av de torraste öknarna i världen. Besök en kolgruva i Calama. Se stjärnorna i närbild i Observatorio Paranal. Åk på utflykt till vingårdar och piscodestillerier i Elqui-dalen. Beundra kolonial arkitektur i La Serena som grundades 1544. Sola på stränderna i Arica, Antofagasta och Iquique som utgör en del av Chiles 6450kilometer långa kuststräcka.

Besök Chiles vinregion i Valle Central, söder om Santiago. Åk på tågresa från San Fernando till Santa Cruz och beundra de vackra vyerna. Besök en boskapsfarm och träffa huasos, den chilenska motsvarigheten till cowboys, i Rancagua. Anta en surfutmaning i Punta de Lobos. Upptäck storslagna vattenfall och snötäckta vulkaner och cykla, vandra eller rid längs leder i sjödistriktet vid foten av Anderna.

Patagonien i söder är rena paradiset för friluftsintresserade. Gå på upptäcktsfärd och leta efter pingviner i nationalparken Isla Magdalena. Se enorma glaciärer och vandra bland bergen och sjöarna i nationalparkerna Laguna San Rafael och Torres del Paine. Ta båten till Antarktis från Punta Arenas.

Chile är ett välkomnande och tryggt land med ett pålitligt system av bussar som trafikerar hela landet. Temperaturen varierar kraftigt från milt i norr till snöigt i söder. Det går att åka skidor mellan juni och september. Förutom sina många egna sevärdheter är Chile även inkörsporten till den mystiska Påskön.

Populära städer i Chile

Nationella historiska museet som visar en stad och gatuliv
Santiago
Shopping, Turer och Museer
Chiles huvudstad Santiago ligger i landets centrala dal och dess intressanta konstliv matchas väl av den fantastiska bergsmiljön.

Saker att besöka

 • San Cristobal-kullen
 • University of Santiago-Chile
 • Costanera Center
Valparaiso som inkluderar en stad och landskap
Valparaiso
Promenad, Turer och Kaféer
Chiles historiska hamnstad är känd för sina pittoreska, sluttande stadsdelar, koloniala byggnader, stora torg och utomhusgallerier.

Saker att besöka

 • Plaza Victoria
 • Mirador Paseo Gervasoni
 • Plaza Sotomayor
Wulff slott som inkluderar ett slott, historiska element och kustutsikter
Vina del Mar
Promenad, Avkoppling och Kaféer
Besök Chiles trädgårdsstad med dess vackra parker, kolonialarkitektur, surfingstränder och berömda, internationella musikfestival.

Saker att besöka

 • Acapulco-stranden
 • Växtklockan
 • Wulff slott
San Pedro de Atacama såväl som en liten grupp av människor
San Pedro de Atacama
Turer, Öknar och Naturlandskap
Se några av de mest fascinerande naturfenomen som du någonsin kommer att få uppleva i det här saltökenlandskapet som för tankarna till en science fiction-film.

Saker att besöka

 • Valle de la Luna
 • Naturreservatet Los Flamencos
 • Cejar-lagunen
Anakena-stranden som inkluderar en strand såväl som en liten grupp av människor
Hanga Roa
Öar, Turer och Hav
Planera en resa till Hanga Roa, där du kan uppleva marknaderna, museerna och folklivet i öns största stad och se de mystiska kultplatserna och vulkaniska underverken i utkanten av staden.

Saker att besöka

 • Rapa Nui National Park
 • Ahu Tongariki
 • Anakena-stranden
Punta Arenas som visar en stad och en kuststad
Punta Arenas
Turer, Utflykter och Museer
Gör en resa till Punta Arenas, en avlägsen chilensk staden med stora hus från kolonialtiden, trädkantade torg och nationalparker som också är porten till det fascinerande Eldslandet.

Saker att besöka

 • Punta Arenas-kyrkogården
 • Plaza Munoz Gamero
 • Monumento al Ovejero

Populära sevärdheter att besöka

Chile

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: