Nusa Dua

Reseguide
Turtle Island presenterar surfing, båtkörning och en kuststad
Detta härliga turistområde bjuder på lyxiga strandhotell, vidsträckta stränder, bra surfing, restauranger, butiker och museer – allt inom ett inhägnat område.

Nusa Dua är ett specialbyggt turistkomplex i sydöstra Bali. En resa till Nusa Dua tar dig till ett avskärmat område – berömt för sin surfing – som lockar med lyxiga strandhotell, sandstränder och vattenaktiviteter.

Palmer och välklippta gräsmattor ringar de internationella resorthotellen. På resor till Nusa Dusa kan man välja att bo i allt från storslagna villor till budgetvänligt familjeboende. Många av turistanläggningarna erbjuder all inclusive-paket, så jämför priserna innan du bokar. Koppla av på ett spa, njut av en balinesisk massage, eller ta några längder i simbassänger med olympiska mått. På kvällen kan du välja bland ett rikt utbud av matupplevelser och se traditionell balinesisk dans på någon av komplexets restauranger.

Bege dig till stranden för vattenaktiviteter och avkoppling. Det finns tre olika stränder att välja mellan och alla erbjuder mycket att göra för den som inte bara vill sola. Ta en morgonpromenad längs strandpromenaden och beundra soluppgången. Titta på när sjögräsbönderna skördar växter på Gregor Beach medan du slappar under kokosnötsträden. Ta med barnen till Nusa Dua Beach, en bra plats för både bad och snorkling. Prova på dykning, ägna dig åt delfinskådning, ta en tur på en glasbottnad båt, åk vattenskoter eller segla. Utflykter och hyra av utrustning organiseras enkelt genom hotellen. Många av hotellen har en strand med egen personal, så du kan få tillgång till vatten och handdukar under hela dagen.

Nusa Dua är berömt för dess surfing. Tack vare ett korallrev utanför kusten är vågorna här perfekta för både nybörjare och erfarna. Ta lektioner eller hyr en bräda.

För de som föredrar att stanna på land har Bali Golf and Country Club en 18-hålsbama med utsikt över havet. Vill du få en inblick i Balis konstkultur kan du besöka Pasifika Museum som lockar med konstverk av Matisse, Gauguin och Theo Meier. Shoppa på shoppingcentret Bali Collection med dess blandning av lyxiga modebutiker och badklädesaffärer.

Nusa Dua är ett statligt stött komplex med hög säkerhet dygnet runt. Det ligger 20 minuters bilresa från Denpasar-flygplatsen. De flesta hotellen erbjuder flygplatstransfer. När du är framme tar du dig enkelt runt till fots eller med golfbilarna som hotellen står för.

Var kan jag bo i Nusa Dua?

Nusa Dua-stranden som inkluderar en strand

BTDC

4,5/5(2 områdesrecensioner)

Resenärer som besöker BTDC brukar tala väl om de vackra stränderna. Om du har mer tid att utforska resmålet kan du passa på att besöka Nusa Dua-stranden och Bali Collection Shoppingcentrum.

BTDC
Default Image

Sawangan

De vackra stränderna och det stora restaurangutbudet tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Sawangan. Komplettera din resa med att besöka Gegers strand eller Pandawa Beach.

Sawangan
Default Image

Benoa

Benoa kanske inte är känt för sin sightseeing, men Puja Mandala och Bali National Golf Club är två sevärdheter som du kan besöka i närheten.

Benoa
Default Image

Pratama

Pratama uppskattas för stränderna. Försök även att ta dig tid att utforska sevärdheterna i närområdet, som till exempel Nusa Dua-stranden och Bali Collection Shoppingcentrum.

Pratama