Palinuro

Reseguide
Palinuro som visar kustutsikter
Om du reser till Palinuro får du uppleva ett ställe där myt möter verklighet och där historia blandas med natur.

I det här unika landskapet med hav och berg kan alla välja den blandning av natur och lugn, träning och kultur, strandliv och utflykter som passar bäst. Det här resmålet har mycket att erbjuda och du får ypperlig chans att ta del av det genom våra erbjudanden på resor till Palinuro.

Palinuro är den främsta badorten i regionen Cilento och ett populärt turistmål i provinsen Salerno. Staden Palinuro ligger mitt i Cilento och Vallo di Diano nationalpark, och är uppkallad efter en mytologisk gestalt i Aeneiden. I slutet av augusti varje år anordnas La notte del mito, mytens natt, då invånarna hyllar den modiga rorsmannen, som enligt myten ledde trojanerna på deras långa resa som till slut tog dem till den här platsen. På stranden Mingardo iscensätts en av tidernas största myter med hundratals utklädda människor.

Palinuro är ett av de bästa ställena på Cilentos kust, tack vare kristallklart vatten, långa stränder och fantastiska klippor med naturliga grottor och häpnadsväckande vackra vikar. Naturintresserade uppskattar områdets flora och fauna. Den typiska blomman för området är den guldgula Primula palinuri som växer i klippskrevorna i de lodrätta klippväggarna som hänger över havet. För några år sedan blev Primula di Palinuro officiell symbol för Cilento och Vallo di Diano nationalpark.

En av de största sevärdheterna i staden är udden Capo Palinuro, som består av 32 grottor, inklusive den berömda blå grottan. Grottan kan bara nås via havet och är mest känd för sitt ofantligt blåa vatten som kommer sig av att solljuset i grottan filtreras på ett alldeles särskilt sätt. Andra vackra grottor är Grotta dei Monaci, munkarnas grotta, som heter så på grund av de bruna stalagmiter som ser ut som munkar i bön och grotta del Presepe, Presepes grotta. Ur vetenskaplig synvinkel är Grotta delle Ossa, bengrottan, eller den förhistoriska grottan, intressant för de förhistoriska djurben som man har hittat där. Den häpnadsväckande klippbågen Arco Naturale måste ses där den ligger vid floden Mingardos mynning, vid ett vackert hästskoformat inlopp mellan två stränder. Alla grottor nås endast via havet. Vid Arco Naturale ligger en fantastiskt vacker strand flankerad av en hamn för småbåtar och båtar med mindre djupgående. Mittemot kaninklippan, Scoglio del Coniglio, finns den fina stranden Buon Dormire.

Ovanför Palinuro ligger staden Centola, som växte upp runt klosterkyrkan Santa Maria degli Angeli, byggd 1207 av några grekiska och italienska benediktinermunkar. Trots att staden är väldigt liten har den mycket att erbjuda när det gäller konst och monument. Det romanska klocktornet Cappella di Santa Sofia, kapucinerklostret med sin barockaltartavla i valnöt och kyrkan San Nicola di Mira är väl värda ett besök.

Om du har tid för mer än att bara njuta av det vackra havet bör du passa på att besöka två av Centolas småbyar, varav en är helt övergiven: San Nicola och San Severino di Centola. Den obebodda delen av San Nicola ser ut som en typisk by i Cilento, med sina gator som alla utgår från samma torg med en kyrka, och sina hus med sluttande tegeltak. San Severinos ser precis ut som på medeltiden, och borgen på kullen ovanför byn har inte förändrats sedan den byggdes. Här finns ett myller av smala gränder, hus byggda ovanpå varandra med huvudtorget i mitten och kyrkan.

I Palinuro finns stränder för alla. Här finns en mängd sandstränder att välja mellan, oftast bara åtskilda av klippor som skjuter ut i havet eller små grottor med kristallklart vatten. Vissa stränder och klippsträckor är ganska tomma, så det är inte svårt att hitta ett eget ställe. De största stränderna är Ficocella, med fin sand och kristallklart vatten, och Buon Dormire, som bara kan nås från havet och som är känd för sitt smaragdgröna vatten. Sist men inte minst har vi även Spiaggia delle Saline, som ligger norr om Palinuro och som bjuder på mjuk guldgul sand och en känsla av orörd natur. Cilento väntar på dig med öppna armar, så ta gärna en titt på våra erbjudanden på resor till Palinuro.

Baia Hotel
Baia Hotel
4 out of 5
Corso Carlo Pisacane 205, Palinuro, Centola, SA, 84064
Priset är 2 540 kr per natt mellan 25 aug. och 26 aug.
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Centola. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
4,1/5 Very Good! (32 recensioner)
Trevligt och italienskt
"När vi bodde där i juni var vi nästan ensamma. Vi bodde där måndag till fredag och det verkar som om de har fler gäster under helgerna när det inte är högsäsong. Mycket vänlig personal med de pratade knappt engelska. Det var dock inga problem att förstå varandra. Helt ok frukost, dock mer kakor än ..."

Recension från 30 juni 2016

Baia Hotel
Hotel Saline Palinuro
Hotel Saline Palinuro
4 out of 5
Via Saline, Palinuro, Centola, SA, 84051
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Centola. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...
4,4/5 Excellent! (11 recensioner)
"Bellissima struttura"

Recension från 18 juli 2022

Hotel Saline Palinuro
Hotel Seven Residence
Hotel Seven Residence
3 out of 5
Via Piana snc, Palinuro, Centola, Salerno, 84064
Priset är 825 kr per natt mellan 6 sep. och 7 sep.
Detta hotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Centola. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna ...
3,4/5 Good! (14 recensioner)
"Buon rapporto qualità-prezzo."

Recension från 28 juli 2022

Hotel Seven Residence
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residence Riviera
Residence Riviera
Corso Carlo Pisacane 82, Palinuro, Centola, SA, 84051
Priset är 1 073 kr per natt mellan 15 sep. och 16 sep.
Detta boende ligger i Centola. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om wi-fi-anslutningen ...
4,3/5 Excellent! (8 recensioner)
"Ottima struttura. A due passi dal mare. Gestori molto accoglienti, calorosi e disponibili. Locali puliti. Utilissimo il parcheggio privato, visto la poca disponibilità di parcheggi gratuiti in Palinuro. Wi-Fi gratuito e molto veloce. Consigliata."

Recension från 5 maj 2019

Residence Riviera
Villamirella
Villamirella
Via Isca-Forgiarello 2, Palinuro, Centola, SA, 84064
Priset är 1 239 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Denna semesterbostad med familjevänlig profil ligger i Centola. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Wonderful! (22 recensioner)
"Close to the beach. Clean nice rooms with disco lights in the shower. Close but a few steps up to city center."

Recension från 10 juni 2019

Villamirella
Residence Trivento
Residence Trivento
Localita' Trivento, Palinuro, Centola, SA, 84051
Detta lägenhetshotell vid stranden ligger i Centola. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. De populära sevärdheterna Palinuros ...
4/5 Very Good! (2 recensioner)
"Struttura disposta su livelli...x chi ama la collina ottima!...bella veduta panoramica dall' appartamento...bella piscina"

Recension från 19 sep. 2021

Residence Trivento
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Palinuro