Penang

Malaysia
Penang
Otvetydigt asiatiskt, men med ett tydligt brittiskt inflytande, i Penang med sina tempel och kolonialhus, nationalparker och skyskrapor, smälter öst och väst samman.

Under en resa till Penang märker man tydligast av föreningen mellan de olika kulturerna i det lokala köket. Penang hamnar ofta högt på listor över de bästa platserna för att äta gatumat. Blandningen av malaysiska, kinesiska, indiska och europeiska mattraditioner, skapar oförglömliga smaksensationer. Stanna till vid en matvagn och välj bland väldoftande rätter, som nasi kandar, char kway teow eller laksa. Penang är en ö på Malaysias nordvästkust, och även en av landets delstater. För att vara en ö, som är övervägande asiatisk så finns det ett överflöd av klassisk viktoriansk arkitektur, framför allt i huvudstaden Georgetown. Särskilt historie- och arkitekturfantaster uppskattar Penang City Hall, Fort Cornwallis och Penang State Museum som härör från kolonialtiden.En del av Penangs charm består av att man bara några minuter efter att ha beundrat arkitektur i från kolonialtiden kan vandra omkring bland färgglada statyer i Dhammikarama Burmese Buddhist Temple eller beundra rofyllda geometriska mönster i Kapitan Keling Mosque. Missa inte det storslagna Pinang Peranakan Mansion, där den överflödande livsstilen, som kinesiska peranakan-familjer åtnjöt har återskapats med antikviteter från hela världen.Om du tycker om att tillbringa tid i naturen, ska du passa på att vandra eller campa i Penang National Park. De bobyggande gröna sköldpaddorna, är en av många höjdpunkter. Besök den närbelägna Penang Butterfly Farm (Penangs fjärilspark), ett färgglatt äventyr som passar alla. Missa inte heller Tropical Spice Garden (tropiska kryddträdgården), en av Malaysias främsta ekologiska turistattraktioner, som hyser mer än 100 vildväxande örter och kryddor.De flesta turister väljer att använda centrala Georgetown som bas, staden är lagom stor för upptäcksfärder till fots. Ett praktiskt sätt att se staden och göra längre turer är med Rapid Penangs busslinjer. I Georgetown kan man åka med Central Area Transit (CAT), en pendelbuss som är gratis och som stannar vid områdets större attraktioner. Tack vare det tropiska klimatet är det perfekt att resa till Penang hela året. Blandningen av kulturer gör att det är stor chans att man får uppleva en festival eller högtid av något slag, under en resa till Penang. Det kinesiska nyåret i Kek Lok Si Temple och Deepavail, den fem dagar långa ljusfestivalen, som hålls mellan oktober och november är något alldeles extra.

Populära städer i Penang

George Town
George Town
Restauranger, Shopping och Stränder
Dra dig undan till romantiska George Town! Upplev templen, det lokala köket och stränderna.

Saker att besöka

  • Penangs rådhus
  • Pinang Peranakan Mansion
  • KOMTAR
Butterworth
Butterworth
Simning, Fågelskådning och Vita sandstränder
Butterworth väntar: kanotpaddling och mycket mer!

Saker att besöka

  • Sultan Abdul Halim färjeterminal
Simpang Ampat
Simpang Ampat
Budget och Shopping
AEON Bukit Mertajam shoppingcenter och Negeri Pulau Pinang-stadion är bara två sevärdheter bland allt som finns att se och göra i Simpang Ampat.

Saker att besöka

  • Bukit Kecil Hujung
Bukit Mertajam
Bukit Mertajam
Utflykter, Båtar och Tempel
Åk till avskilda Bukit Mertajam och upplev båtutflykter, tempel och vandring.
Seberang Jaya
Seberang Jaya
Restauranger, Shopping och Affärsresor
Avslappnande Seberang Jaya väntar: krogar, tempel, utsikt över vackra öar och mycket mer!
Kepala Batas
Kepala Batas
Trevliga människor, Familjevänlig och Shopping
Upplev golfen, universitetsstämningen och det lokala köket i Kepala Batas!