Malaysia

Reseguide
Malaysia
Besök ett land i Sydostasien som är känt för sina fantastiska stränder, berg, minareter, djungler och kulturella sevärdheter.

Malaysia är ett mångsidigt land både vad gäller natur och kultur. Invånarna består av malaysier, kineser, indier och flera mindre etniska grupper. Denna mångfald syns tydligt i landets arkitektur, religioner, festivaler och kök. I detta land finns allt från dimhöljda berg till orörda stränder och ångande tropiska skogar. Under en vistelse i Malaysia kan du både njuta av naturen och upptäcka fascinerande kulturer.

Många besökare får sina första intryck av Malaysia i Kuala Lumpur. Denna huvudstad är en av landets modernaste städer och dess silhuett är full av skyskrapor. Vandra längs Skybridge mellan tvillingtornen Petronas Twin Towers, som finns med bland världens högsta byggnader. Ät middag på en restaurang uppe i 420 meter höga Kuala Lumpur Tower. Nere vid foten av dessa höga byggnader finns flera moskéer, helgedomar och tempel. Beundra arkitekturen i Nationalmoskén där den centrala kupolen är utformad som en stjärna med 16 strålar. Besök templen och marknaderna i Brickfields som kallas för ”Lilla Indien” och se dig omkring på nattmarknaderna i Chinatown.

Ta bussen eller tåget till Batugrottorna, som ligger 1,3 mil norr om Kuala Lumpur. Det är en av de heligaste platserna för hinduerna i Malaysia. Gå uppför de över 270 trappstegen om du vill se dig omkring i grottempel och titta på sirligt dekorerade hinduiska helgedomar.

Njut av landets rika natur under en vandring i Taman Negara nationalpark, en av världens äldsta regnskogar. Åk på safari längs floden Pahang. Åk tåg längs Jungle Railway mellan Gemas och Tumpat. Fotografera de 45 meter höga kalkstensklipporna som kallas för Pinnacles i Gunung Mulu nationalpark. Res till den norra delen av Västmalaysia där det finns kilometer efter kilometer av stränder. Där ska du passa på att besöka Georgetown och titta på kolonialbyggnaderna, fortet och de gamla templen.

Om du vill uppleva mer av landets kultur ska du bege dig till den södra delen av Västmalaysia. I Malacca kan du besöka kyrkor, tempel och moskéer. Utforska gärna Istana Lama Seri Menanti, ett palats från tidigt 1900-tal i Negeri Sembilan.

Malaysia ligger strax norr om ekvatorn, mellan Thailand och Singapore. Nationalspråket är malajiska, men många talar också engelska. Res till Malaysia och upplev landets mångsidiga kultur, den spektakulära naturen och det heta, subtropiska året-runt-klimatet.

Populära städer i Malaysia

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Shopping, Restauranger och Familjevänlig
Den mångkulturella huvudstaden Kuala Lumpur bjuder på några av landets mest imponerande byggnader, historiska och kulturella sevärdheter och shopping i världsklass.

Saker att besöka

 • Kuala Lumpur-paviljongen
 • KLCC-parken
 • Petaling Street
George Town
George Town
Restauranger, Shopping och Stränder
Dra dig undan till romantiska George Town! Upplev templen, det lokala köket och stränderna.

Saker att besöka

 • Penangs rådhus
 • Fort Cornwallis
 • Pinang Peranakan Mansion
Malacka
Malacka
Shopping, Restauranger och Familjevänlig
Utforska Malacka: krogar, flodstranden, kultur och mycket mer!

Saker att besöka

 • Malacca River
 • Dataran Pahlawan Melaka Megamall
 • The Stadthuys
Kota Kinabalu presenterar landskap och båtkörning
Kota Kinabalu
Simning, Öar och Småbåtshamnar
Sabahs huvudstad är en avslappnad, havsnära stad inte långt från Gunung Kinabalu-berget, traditionella byar och en spektakulär havspark.

Saker att besöka

 • Kota Kinabalu City Mosque
 • Kota Kinabalus hamn
 • Oceanus Waterfront Mall
Kuching som inkluderar en hamn eller havsbukt, båtkörning och stadsutsikter
Kuching
Floder, Fisk och skaldjur och Djungler
Huvudstaden i den malaysiska delstaten Sarawak är full av palats, fort och tempel och här finns flera nationalparker och livskraftiga orangutangbestånd.

Saker att besöka

 • Kuching Waterfront
 • Damai Beach
 • Bako nationalpark
Johor Bahru som inkluderar zoodjur, en damm och vattensporter
Johor Bahru
Shopping, Familjevänlig och Simning
Johor Bahru väntar: nöjesparken, djurparken, slott och mycket mer!

Saker att besöka

 • Danga Bay

Populära sevärdheter att besöka

Malaysia

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: