Qatar

Reseguide
Qatar

Shoppa bland soukmarknader, beundra vacker islamisk konst, åk på upptäcktsfärd bland sanddynerna i en fyrhjulsdriven bil eller slappna av med massage och en dag på stranden.

Qatar är ett litet arabiskt land med stora oljefyndigheter som nästan helt omges av Persiska vikens vatten. Boka ett weekendpaket till Qatar och upplev denna moderna metropol fylld av lyx, shopping och häpnadsväckande futuristisk arkitektur.

Den glittrande utsikten över huvudstaden Doha är något av det vackraste en weekend i Qatar kan erbjuda. När natten faller över Doha och ljusen från de toppmoderna byggnaderna speglas i Persiska vikens vatten, har du chans att ta fantastiska fotografier. Ta en åktur i en dhow och upptäck staden från vattnet, eller boka en fisketur på en båt.

Ett av de främsta nöjena under resor till Qatar är shopping. Du hittar allt från eleganta varuhus till soukmarknader med utsökt street food från världens alla hörn, liksom arabiska lyktor, prydnadsföremål, silkestyger, smycken och skor.

Njut av både modern och gammal konst på Islamiska konstmuseet och Mathaf – museet för modern arabisk konst. Åk på rundtur i kulturstaden Katara, där du hittar museer, konstgallerier, traditionell arkitektur och underbara kulturarv. Besök den arkeologiska utgrävningsplatsen Al Zubarah, som finns med på Unescos världsarvslista, och promenera genom en historisk pärlfiskestad med ett spännande fort. Gör sedan en biltur till Al Jassasiya för att se de urgamla hällristningarna.

Res från Doha till det djupblå vattnet och de gyllene sandstränderna vid Qatars kust. Campa på stranden eller tillbringa några nätter på ett strandhotell. I Doha kan du njuta av hotellens privata stränder och anläggningar mot en avgift. Tänk på att kvinnor förväntas ha axlar och knän täckta även när de badar, särskilt under islamiska helgdagar. Åk på upptäcktsfärd bland sanddynerna med en fyrhjulsdriven bil, och stanna till för att rida på en kamel eller ta en simtur i innanhavet.

Boka gärna en resa till Qatar under tiden från höst till vår, eftersom sommartemperaturerna kan bli väldigt höga. Sen eftermiddag och tidig kväll är den bästa tiden att gå på upptäcktsfärd, såvida du inte söker värmen på stränderna. Flyg till Hamad International Airport eller res hit landvägen från Saudiarabien.

Populära städer i Qatar

Doha
Doha
Shopping, Affärsresor och Museer
Kombinationen av traditionell qatarisk konst och kultur med ultramodern arkitektur och nya möjligheter gör Doha till en fascinerande destination.

Saker att besöka

 • Burj Doha
 • Doha Corniche
 • Souq Waqifs konstgalleri
Al Rayyan
Al Rayyan
Universitet, Äventyr och Affärsresor
Al Rayyan var en gång i tiden en egen stad, men allt eftersom Doha har expanderat har området istället blivit ett viktigt ekonomiskt centrum i huvudstaden.

Saker att besöka

 • Qatars nationalbibliotek
 • Qatars fakultet för islamiska studier
 • Al Shaqabs ridcenter
Madinat ash Shamal
Madinat ash Shamal
Fiske, Småstad och Camping
Om du reser så långt norrut du kan i Qatar når du Madinat ash Shamal, nära Persiska viken. I närheten kan du se en forntida fästning, en ekologisk bondgård och en fotbollsklubb.

Saker att besöka

 • Al Zubarahs arkeologiska utgrävning
 • Freiha
 • Al Jumail
Zekreet
Zekreet
Kulturella aktiviteter och Monument
Orten Zekreet vid Qatars västkust ligger i ett av regionens intressantaste områden, med en fästning, en strand och ett naturreservat i närheten.

Saker att besöka

 • Zekreets fästning
 • Zekreets strand
 • East-West / West-East
Umm Salal
Umm Salal
Arkeologi, Småstad och Kulturella aktiviteter
Utforska pittoreska Umm Salal: arkeologiska lämningar, kultur, historiska sevärdheter och mycket mer!

Saker att besöka

 • Barzan-tornen
 • Barzans olympiska park
Al Khor
Al Khor
Kajakpaddling, Fiske och Fågelskådning
Al Khor är staden där antikt möter modernt. Detta spännande och inspirerande möte sker i norra Qatar, på lagom avstånd för en dagsutflykt från Doha.

Saker att besöka

 • Baladna bondgård
 • Al Khors strand

Qatar

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: