De populäraste städerna i Bulgarien

Reseguide: När du bokar hotell i Bulgarien

Hotell Bulgarien: Koppla av i Bulgarien, ett härligt land på Balkan dit du kommer att vilja återvända till gång på gång. Här är klimatet nästan som vid Medelhavet, men semesterkassan räcker mycket längre. Du kan vistas i populära badorter med solsäkra sandstränder och det finns mängder att upptäcka bortom solstolarna. Välj och vraka mellan nöjesdistrikt och designhotell i huvudstaden Sofia, eller skidorter och bortglömda bergsbyar utanför staden. Sök efter billiga hotell i Bulgarien eller unna dig en vistelse på lyxhotell utan att länsa spargrisen.

Stadsupplevelser och charmiga hotell

I gemytliga Sofia skramlar spårvagnar fram intill trådbussar längs de breda boulevarderna. Staden präglas tydligt av sin historia på Balkan och du kommer att känna av de stora kontrasterna i vardagen. Nattlivet är pulserande och barerna bohemiska, men landet känns lite exotiskt trots att det tillhör Europa, inte minst på grund av skriftspråkets kyrilliska tecken. Här står lyxhotell och eleganta lägenheter, men även vandrarhem och gästhus för ryggsäcksresenärer eller dem som vill spara på slantarna. Res till berget Vitosja och vandra i skogen om sommaren, eller åk skidor om vintern. Efter en aktiv dag är det bara att återvända till ditt mysiga hotell och beställa ett glas närproducerat vin. I Bulgariens näst största stad, Plovdiv, finns häftiga arkeologiska platser att utforska. Flyg till Bulgarien så kommer dina pengar att räcka längre än de hade gjort vid Medelhavet, oavsett om du bor vid kusten, på landsbygden eller i någon av de större städerna.

En oförglömlig hotellvistelse

I Bulgarien finns en härlig folkmusikskatt som grundar sig i landets begränsade kontakt med den västerländska kulturen. Du kommer att stöta på livemusik på många krogar och restauranger. Om du vill se en mindre ort kan du besöka Bansko, grundad på 900-talet och ännu av Bulgariens vackraste och bäst bevarade byar. Här kan du känna historiens vingslag bland kullerstensgränderna som kantas med billiga pensionat och tavernor med träfönsterluckor. Albena är landets kanske lugnaste turistort med strandfokus. Hit kommer många skandinavier och de långa stränderna är barnvänliga. Njut av sorlet från paraplypimplande badgäster och vågorna som slår in mot stranden. Du kan släppa all vardagsstress under din vistelse på strandnära hotell i Bulgarien. Unna dig en extra hotellstjärna om du vill njuta av semestern i stil.

Sol, bad och kultur

Om du hittar något strandnära hotell längs Svartahavskusten kan du ofta kombinera din solsemester med kulturupplevelser. I närheten av staden Varna ligger det historiska klippklostret Aladzha, som helt klart är värt ett besök. Det finns flera fantastiska badorter både norr och söder om Varna och lyxhotellen kantar stränderna. Några nämnvärda badorter är Balchik, Golden Sands, det vill säga Zlatni Pyasatsi, samt Sunny Beach, som heter Slanchev Bryag på bulgariska. Många gäster vallfärdar raka vägen till ett bekvämt all inclusive-hotell i Bulgarien. Det är ett smart sätt att få mycket lyx för pengarna och du slipper att laga mat eller betala för restaurangbesök. Inredningen på de enklare hotellen är inte alltid toppmodern, men de erbjuder ofta fina bekvämligheter så som pool och luftkonditionering. Om du hyr bil i Bulgarien kan du upptäcka stränder du i princip får ha för dig själv. Dessutom är det kristallklara vattnet perfekt för dig som älskar att dyka.

false