Billiga flygbiljetter till Köpenhamn

Förslag på billiga flygresor till Köpenhamn

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 227 kr för enkelflyg och 1 100 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Iberia
easyJet
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd

Om Köpenhamn

Flyg till Köpenhamn

Den som vill flyga till Köpenhamn från Sverige kan boka flygbiljetter direkt från Stockholm, Göteborg, Linköping och Norrköping. Jämfört med att ta tåget tjänar man många timmar på en flygresa och det finns gott om billiga flyg att hitta.

Flygresor till Köpenhamn från Stockholm, Norrköping och Linköping tar cirka en timme och femton minuter, medan det från Göteborg bara tar 50 minuter. Väl nere på marken i Kastrup tar du dig snabbt in till den danska huvudstaden med den smidiga kollektivtrafiken eller genom att hyra en bil som tar dig in till Köpenhamn.

Flyg till Köpenhamns flygplast: Kastrup

Kastrup är Nordens största flygplats vars cirka 23 miljoner årliga passagerare till största delen flyger till och från internationella destinationer. Flygplatsen är en av Europas viktigare navflygplatser och det är mycket vanligt att svenska passagerare mellanlandar här på långväga resor.

Tack vare tåg- och bilförbindelsen över Öresundsbron startar även många svenskar sin flygresa på Kastrup, och det är faktiskt så att var femte direktavresande passagerare kommer från Sverige. Bron har också inneburit att flera hundra svenskar arbetar på flygplatsen, så har du svårt att förstå danska är det inte långt till någon som kan översätta. Kastrup grundades 1925 som en av världens första civilflygplatser och efter andra världskriget tog utvecklingen verkligen fart. Redan 1946 gick de första interkontinentala reguljärflygningarna till USA och sedan dess har flygplatsen bara växt och växt.

Med sitt läge endast åtta kilometer sydöst om centrala Köpenhamn är Kastrup den perfekta inkörsporten till Danmarks vackra huvudstad. Från flygplatsen kan du åka tunnelbana, tåg, buss eller taxi in till staden. Tunnelbanan går från stationen Lufthavnen vid slutet av Terminal 3 och tar cirka 15 minuter in till centrum. Från tågstationen under Terminal 3 går det tåg in till Köpenhamn och vidare ut i Danmark samt över Öresundsbron till Malmö och resten av Sverige.

Det går även ett antal lokalbusslinjer från flygplatsen in mot Köpenhamn, vilket kan vara praktiskt om du inte ska bo mitt i centrum, och flera svenska bussbolag trafikerar även Kastrup över bron.

Upptäck härliga Köpenhamn

Köpenhamn är en stad som fullkomligt omfamnar besökaren. Det är något väldigt gemytligt över stämningen här, och kombinationen av den vackra arkitekturen och alla sevärdheter bäddar för en härlig vistelse i den danska huvudstaden.

Efter att du checkat in på ditt boende i Köpenhamn kan du börja din upptäcksfärd på Strøget, den ikoniska gågatan i stadens centrum. Här kan den shoppingtokige tillbringa hela dagen på stora varuhus och i exklusiva modebutiker. Gatan förgylls också av en mängd talangfulla gatumusiker och andra underhållare.

Klassiska danska nöjen

Vad vore väl en Köpenhamnsresa utan ett besök på Tivoli, Nordens största turistmål? Nöjesparken anlades redan 1843 och mycket av andan från den tiden finns kvar och gör sitt till den härliga stämningen. Tivoli bjuder på klassiska berg- och dalbanor, åkattraktioner för barn, god mat och fina konserter – så här finns verkligen något för alla.

Även den arkitektur- och kulturintresserade har mycket att hämta i Köpenhamn. På senare tid har flera stora kulturbyggnader som Den Konglige Opera, DR Koncerthuset och Skuespilhuset rest sig i staden och här kan man njuta av arkitektur hand i hand med musik och skådespel.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Köpenhamn?
Om du ska flyga behöver du inte fundera länge på vilken flygplats du ska välja. Köpenhamn har bara en, och den heter Köpenhamn (CPH-Kastrup).
Hur långt från centrala Köpenhamn ligger Köpenhamn (CPH-Kastrup)?
Om du bor nära centrum i Köpenhamn går den sista biten av resan fort när du väl har anlänt till CPH. Terminalen ligger endast 7 kilometer bort.
Kan jag flyga till Köpenhamn?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få veta mer om eventuella reserestriktioner för Köpenhamn innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Köpenhamn?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Köpenhamn kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Köpenhamn med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Köpenhamn kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Köpenhamn?
CPH är den enda större flygplatsen i närheten av Köpenhamn. Innan du hoppar på flyget dit kanske du vill ta reda på lite mer om flygplatsen, som att den ligger cirka 7 kilometer utanför staden.
Hur många flygbolag flyger till Köpenhamn?
Köpenhamn hanterar flyg från 53 flygbolag, som erbjuder flyg från 130 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Köpenhamn?
British Airways och SAS är de största flygbolagen som flyger till Köpenhamn. Ett av de vanligaste sätten att resa hit är ombord på ett British Airways-flyg från London.
Hur många direktflyg går det till Köpenhamn?
Det går vanligtvis 2 072 direktflyg till Köpenhamn varje vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Köpenhamn från?
Många som reser till Köpenhamn stiger på planet från någon av flygplatserna i Oslo, Gamla stadskärnan eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Köpenhamn?
Vilken flygplats du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Oslo till Köpenhamn tar resan i genomsnitt 1 timme och 10 minuter. Flyg från Gamla stadskärnan brukar komma fram på 2 timmar och 14 minuter. Om du har Centrum som avreseort är du normalt i luften i ungefär 2 timmar och 57 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Köpenhamn?
Många erfarna resenärer är medvetna om att man inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst precis innan avgångsdatumet. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om ditt resmål har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att resa till en flygplats som ligger lite längre bort. Slutligen kan du spara lite till genom att boka snabbt. Om du hittar ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Köpenhamn?
Beroende på var din resa börjar kan flyget till Köpenhamn vara lätt avklarat eller ta lite längre tid. Vi har sammanställt ett par tips som kan vara till hjälp för att starta resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli ett rent nöje, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst behöver du ett klädombyte, någonting att läsa och lite toalettartiklar, till exempel deodorant och handkräm. Därefter bör du spara plats i väskan för elektronik med laddare, viktiga mediciner och kanske en uppblåsbar flygkudde. Slutligen måste du komma ihåg att packa med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte råkar ha en sax någonstans i ditt handbagage. Brandfarliga eller explosiva artiklar, som tändstickor och aerosolburkar, är inte heller tillåtna, och du får inte ta med dig geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt bör vara vad som är viktigast när du väljer hur du ska vara klädd på flyget. Tänk även igenom vilka skor som passar bäst, eftersom det är vanligt att fötterna blir lite svullna i luften. Heltäckande skor utan klackar är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Många resenärer har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, till viss del på grund av långa perioder utan rörelse. Det finns dock sätt att minska risken. Du kan exempelvis ta på dig antitrombosstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen och fötterna. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller försök att göra några enkla övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Köpenhamn?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir resan till Köpenhamn betydligt smidigare. Har har vi samlat ihop ett par behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan dröjsmål.

  • Ha alltid dina resedokument och ditt pass redo. De är vad du kommer att frågas om först under kontrollen.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som kan få larmet att gå, såsom hörlurar och jackor. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Under en kort stund måste du leva utan digital teknik. Din surfplatta, din bärbara dator och alla andra elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste vanligtvis skannas av maskinen separat. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du måste ta av skorna och låta dem skannas, så det kan vara bra att ha på dig skor som du lätt kan ta av och på.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker på flyget. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig är du tvungen att lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Köpenhamn
Ankomstflygplats
Kastrup
IATA-kod för ankomstflygplats
CPH
Destination
Köpenhamn
Pris tur-och-retur
917 kr

Populära flyg till Köpenhamn

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 227 kr för enkelflyg och 1 100 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd