Flygdestinationer Vietnam

Populära städer att besöka i Vietnam

Förslag på billiga flygresor till Vietnam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 4 555 kr för enkelflyg och 6 528 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Turkish Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Air France
British Airways
Austrian Airlines
Lufthansa
Austrian Airlines
Air France
KLM
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Air France
Qatar Airways
Emirates

Boka din resa till Vietnam

Flygresor till Vietnam

De senaste åren har Vietnam blivit en mer och mer populär semesterdestination, och det är inte svårt att förstå varför. På din resa till Vietnam kan du sola och bada på lika sagolika stränder som i Thailand, men med bara en bråkdel av turisterna. Landet bjuder på en fascinerande historia, intressanta möten med gästvänliga invånare och exotiska smakkombinationer i det lokala köket.

Vietnams viktigaste internationella flygplatser är Noi Bai International Airport (HAN) i Hanoi och Tan Son Nhat International Airport (SGN) i Ho Chi Minh-staden. Det går även flyg till Da Nang i centrala Vietnam och till ön Phu Quoc.

Flyg till Vietnam från Sverige

Du som reser från Stockholm kan hitta billiga flyg till Vietnam med en eller två mellanlandningar. Snabbast går det att flyga till Hanoi eller Ho Chi Minh-staden, dit restiden är runt fjorton timmar. Du kan även flyga från Stockholm till Phu Quoc eller Da Nang, men med längre restid och priserna tenderar att vara något högre för dessa flyg.

Från Göteborg och Köpenhamn går riktigt snabba och billiga flyg till Vietnam och Ho Chi Minh-staden. Resan från Landvetter kräver två mellanlandningar och tar mellan femton och tjugo timmar. Från Köpenhamn räcker det med en mellanlandning om du satsar på Ho Chi Minh-staden. Sök smart och kombinera olika bolag för att hitta billiga flygbiljetter till Vietnam. Om du är beredd att offra tid för pengar så är flygresor till Vietnam med längre mellanlandningar ofta billigare.

Flyg till Hanoi

Hanoi ligger i norra Vietnam, och om det är den delen av landet du vill utforska så gör du bäst i att boka flyg hit. Det finns två olika bussar från flygplatsen som tar dig in till centrala Hanoi på en knapp timme. Vietnams näst största stad har över nio miljoner invånare och bjuder på en härlig upplevelse med sin fascinerande tusenåriga historia. Här kan du strosa runt på slingrande gator med lokala små marknader och kulturella sevärdheter som minner om stadens kinesiska och franska influenser.

Det är 170 mil mellan Hanoi och Ho Chi Minh-staden, och om du har en lång semester och vill utforska hela landet i din egen takt kan du hyra bil i Vietnam. Du kan även hitta relativt billiga inrikesflyg mellan Hanoi och Ho Chi Minh-staden med flygbolag som VietJet Air, Vietnam Airlines och China Southern. Flygresan tar omkring två timmar, och eftersom det ofta är klart flygväder kan du få fantastiska vyer över den gröna och bergiga halvön på köpet.

Flyg till Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh-staden ligger i södra delen av Vietnam och bjuder sina besökare på vacker konst, exotisk shopping och väldoftande nudelrätter. Boka ditt hotell i Vietnam här om du lockas av den historiska atmosfären och vetskapen om att ett av de mest betydelsefulla krigen i modern historia utspelade sig här.

Ho Chi Minh International Airport ligger 6 km norr om stadskärnan och flera taxi- och bussbolag trafikerar sträckan. Det är billigt att åka taxi i staden, och bussarna är regelbundna och pålitliga.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Vietnam på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Vietnam.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Vietnam med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Vietnam. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Vietnam.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Vietnam under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Vietnam erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.