Flygdestinationer Vietnam

Populära städer att besöka i Vietnam

Förslag på billiga flygresor till Vietnam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 4 770 kr för enkelflyg och 7 589 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Singapore Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Cathay Pacific
Swiss International Air Lines
Lufthansa
Thai Airways International
Xiamen Airlines
Singapore Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Scandinavian Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Qatar Airways
Singapore Airlines
Singapore Airlines
Air France
Lufthansa
Emirates

Boka din resa till Vietnam

Flygresor till Vietnam

De senaste åren har Vietnam blivit en mer och mer populär semesterdestination, och det är inte svårt att förstå varför. På din resa till Vietnam kan du sola och bada på lika sagolika stränder som i Thailand, men med bara en bråkdel av turisterna. Landet bjuder på en fascinerande historia, intressanta möten med gästvänliga invånare och exotiska smakkombinationer i det lokala köket.

Vietnams viktigaste internationella flygplatser är Noi Bai International Airport (HAN) i Hanoi och Tan Son Nhat International Airport (SGN) i Ho Chi Minh-staden. Det går även flyg till Da Nang i centrala Vietnam och till ön Phu Quoc.

Flyg till Vietnam från Sverige

Du som reser från Stockholm kan hitta billiga flyg till Vietnam med en eller två mellanlandningar. Snabbast går det att flyga till Hanoi eller Ho Chi Minh-staden, dit restiden är runt fjorton timmar. Du kan även flyga från Stockholm till Phu Quoc eller Da Nang, men med längre restid och priserna tenderar att vara något högre för dessa flyg.

Från Göteborg och Köpenhamn går riktigt snabba och billiga flyg till Vietnam och Ho Chi Minh-staden. Resan från Landvetter kräver två mellanlandningar och tar mellan femton och tjugo timmar. Från Köpenhamn räcker det med en mellanlandning om du satsar på Ho Chi Minh-staden. Sök smart och kombinera olika bolag för att hitta billiga flygbiljetter till Vietnam. Om du är beredd att offra tid för pengar så är flygresor till Vietnam med längre mellanlandningar ofta billigare.

Flyg till Hanoi

Hanoi ligger i norra Vietnam, och om det är den delen av landet du vill utforska så gör du bäst i att boka flyg hit. Det finns två olika bussar från flygplatsen som tar dig in till centrala Hanoi på en knapp timme. Vietnams näst största stad har över nio miljoner invånare och bjuder på en härlig upplevelse med sin fascinerande tusenåriga historia. Här kan du strosa runt på slingrande gator med lokala små marknader och kulturella sevärdheter som minner om stadens kinesiska och franska influenser.

Det är 170 mil mellan Hanoi och Ho Chi Minh-staden, och om du har en lång semester och vill utforska hela landet i din egen takt kan du hyra bil i Vietnam. Du kan även hitta relativt billiga inrikesflyg mellan Hanoi och Ho Chi Minh-staden med flygbolag som VietJet Air, Vietnam Airlines och China Southern. Flygresan tar omkring två timmar, och eftersom det ofta är klart flygväder kan du få fantastiska vyer över den gröna och bergiga halvön på köpet.

Flyg till Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh-staden ligger i södra delen av Vietnam och bjuder sina besökare på vacker konst, exotisk shopping och väldoftande nudelrätter. Boka ditt hotell i Vietnam här om du lockas av den historiska atmosfären och vetskapen om att ett av de mest betydelsefulla krigen i modern historia utspelade sig här.

Ho Chi Minh International Airport ligger 6 km norr om stadskärnan och flera taxi- och bussbolag trafikerar sträckan. Det är billigt att åka taxi i staden, och bussarna är regelbundna och pålitliga.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Vietnam på grund av covid-19?
Om du ännu inte har slutfört din bokning ska du gå igenom villkoren som gäller för flygbolaget du hade tänkt resa med. Om du redan har bokat ditt flyg till Vietnam kan du gå till vår kundtjänstportal. Där hittar du praktisk information om olika policyer kring covid-19 som kan påverka din bokning och vad du kan göra härnäst.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Vietnam med flexibel avbokningspolicy?
Idag är bra flexibilitet särskilt viktig när det handlar om att flyga. Just därför har vi lagt till alternativet “Ingen ändringsavgift”, som gör det enklare för dig att få tag i flexibla och billiga flyg till Vietnam. Du hittar filtret till vänster, under rubriken “Flexibla ändringspolicyer”.
Finns det några allmänna tips för resande till Vietnam under coronaviruspandemin?
Coronaviruset har fullständigt förändrat mycket i världen, inklusive hur resandet går till. Dessa tips hjälper dig att hantera alla nya utmaningar och förbereda dig för resan till Vietnam.

 • Ta reda på om några reserestriktioner gäller på din avreseort eller på ditt resmål innan du genomför bokningen av flyget. Kolla också upp om några särskilda regler finns som kan påverka dig vid ankomsten, som obligatorisk karantän.
 • Bär ett munskydd när du går igenom flygplatsens säkerhetskontroll. Personalen på flygplatsen kan dock be dig att tillfälligtvis ta av dig skyddet för att bekräfta din identitet.
 • Lämna inte över ditt boardingpass till personalen i säkerhetskontrollen. Istället ska du lägga boardingpasset på läsaren och sedan hålla upp det för inspektion.
 • Personalen på flygplatsen godkänner att du har med dig en behållare med handsprit på upp till 100 ml i handbagaget. Du behöver ta ut behållaren ur din väska när du går igenom säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla föremål, som nycklar och mobil, ur fickorna och placera dem i ditt handbagage istället för på en bricka. Då kommer du igenom säkerhetskontrollen fortare.
 • Om du tar med dig matvaror ombord ska du förvara dem i en genomskinlig plastpåse och placera påsen på brickan vid säkerhetskontrollen. Då är det inte lika stor risk för att personalen rör vid väskan för att öppna och inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Vietnam?
Det finns många olika sätt. Du skulle till exempel kunna boka i god tid, titta på flyg till alternativa flygplatser och undvika semestertider. En annan bra metod är att använda vår funktion för flexibla datum. Sök efter flyg till Vietnam och jämför sedan priser för omkringliggande datum. De senaste sju dagarna var det billigaste priset för ett flyg till Vietnam 7 589 kr.
Vad kostar ett flyg till Vietnam?
Priset för en flygbiljett tur och retur till Vietnam låg på mellan 7 589 kr och 10 258 kr under den senaste veckan. Du hade kunnat boka en billig enkel resa från Göteborg (GOT) för bara 4 770 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Vietnam?
Du har gott om valmöjligheter i Vietnam. När du väl har bestämt dig för vart du ska ta vägen kan du välja mellan följande flygplatser:

 • Ho Chi Minh City (SGN-Tan Son Nhat Intl.) – 6098 flyg per månad.
 • Hanoi (HAN-Noi Bai Intl.) – 4334 flyg per månad.
 • Da Nang (DAD-Da Nang Intl.) – 1993 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Vietnam?
Under den senaste veckan kostade flygen till Vietnam mellan 7 589 kr och 10 258 kr.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Vietnam?
Snappa upp en flygbiljett i Maj för att ro hem bra biljettpriser på flyg till Vietnam. Under semestertider, det vill säga sommar och jul, är biljetterna oftast som dyrast.
Hur lång tid tar flyget till Vietnam?
Resan kan vara lång eller kort, beroende på var du reser ifrån. För att hjälpa till att organisera din resa till Vietnam följer medelrestiden för ett par av de populäraste inrikesresvägarna:

 • Hanoi (HAN-Noi Bai Intl.) till Ho Chi Minh City (SGN-Tan Son Nhat Intl.) – 2 timmar och 7 minuter
 • Da Nang (DAD-Da Nang Intl.) till Ho Chi Minh City (SGN-Tan Son Nhat Intl.) – 1 timme och 29 minuter
 • Phu Quoc (PQC-Phu Quoc Int.) till Ho Chi Minh City (SGN-Tan Son Nhat Intl.) – 1 timme och 4 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Vietnam?

 • Da Nang kan erbjuda energi och kultur så att det spricker i sömmarna, vilket gör staden till en fantastisk startpunkt för ditt äventyr i Vietnam. Upptäck berömda sevärdheter som Cham-museet, strosa i butiker och ät och drick gott på någon av stadens inbjudande restauranger. Valet är ditt.
 • I Da Nang råder ett tropiskt monsunklimat, men innan du åker kan det ändå vara bra att undersöka hur vädret ska vara under din vistelse. Oavsett om det är soligt eller regnigt är det alltid smart att anlända väl förberedd.
 • Åk till Hai Phong därnäst. Du hittar staden ungefär 560 kilometer norr om Da Nang, och här ser du bland annat Hai Phongs operahus, som är en av områdets populäraste sevärdheter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Vietnam på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Vietnam.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Vietnam med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Vietnam. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Vietnam.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Vietnam under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Vietnam erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.