San Marino

Reseguide
San Marino presenterar gatuliv, en stad och nattliv
Ett av världens minsta länder ligger på östra Italiens landsbygd. Resor till San Marino bjuder på ett naturskönt landskap, kultur och god mat.

San Marino är en självstyrande stat och huvudstad som ligger två mil från Adriatiska havet. Staten är endast 61km² stor och full av gammal arkitektur, god mat och shopping. En weekend i San Marino är en helt annan upplevelse än din Italienresa.

San Marino har varit ett eget land ända sedan 301e.Kr., och dess centrum ligger på Monte Titano. Området är även världsarvslistat av UNESCO för dess många bevarade torn och annan arkitektur. Följ de medeltida stenmurarna till de tre forten som skyddade bosättningen från Italiens stridande regioner.

Innanför murarna finner du en bilfri zon med smala gator och monument. I de många butikerna kan du hitta spännande föremål, som handmålad keramik, frimärken, mynt och andra samlarobjekt.

Det finns även många religiösa byggnader i landet. Chiesa di San Francesco byggdes 1376, och här kan du se fresker och målningar. I kyrkan ligger även Museo San Francesco. Basilica di San Marino har sju altare prydda med målningar och ädelstenar. I Chiesa di San Pietro finns kvarlevorna av helgonen Marinius och Leo.

På stadens museer kan du se den tidvis våldsamma historian. Besök Museo di Stato i Palazzo Pergami om du vill lära dig mer om historien, och Museo delle Cere har vaxdockor av 100 historiska personer. Museo della tortura har en samling smärtsamma tortyrinstrument från förr. Museo delle armi antiche ligger i Seconda Torre, eller Cesta. Museo delle curiosità har en samling knepiga föremål som både underhåller och utbildar.

Bortom San Marinos stadsmurar finns ett böljande landskap med en otrolig utsikt. Hyr en cykel eller husvagn, gå längs vandringslederna eller klättra på klipporna. Om du föredrar kan du spela bingo eller bowla.

Missa inte heller San Marinos fantastiska matlagning. Från lantbruket får staden färska oliver, honung, kött och mejeriprodukter. Ta gärna ett glas lokalt vin till maten, som brugneto, tessano, biancale eller roncale. Njut av den färska pastan och avsluta din måltid med kakan titano och moscatovin.

Det enklaste sättet att resa till San Marino är att flyga till Rimini-Miramares flygplats eller att ta sig genom Italien med bil, tåg eller buss.

Videoreseguide till San Marino

Populära städer i San Marino

Rimini som visar gatuliv
San Marino
Historisk, Museer och Sightseeing
Dags att resa! Upptäck de historiska sevärdheterna, sightseeingen och slottet i San Marino.

Saker att besöka

  • Guaita Tower
  • Monte Titano
  • Palazzo Pubblico
Serravalle
Serravalle
Historisk, Sport och Budget
Kom iväg till Serravalle! Upplev den amerikanska fotbollen, festivalerna och det lokala köket.
San Marino som inkluderar en solnedgång, landskap och stillsam natur
Borgo Maggiore
Slott, Vandring och Ziplining
Utforska Borgo Maggiore: vandring, slott, äventyr och mycket mer!

San Marino

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: