Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Danmark

Mode och haute cuisine blandas med ett vikingförflutet och Europas äldsta monarki i det här trendiga och anrika skandinaviska landet.

Sagoförfattaren H.C. Andersen var från Danmark. Landet känns mytomspunnet med sina vikingar, stora slott från Europas äldsta monarki och spännande landskap med mörka skogar och mystiska öar. Lägg till en modern storstadskultur med fokus på gourmetmat, innovativ design och mode och du har dagens Danmark.

Det går att tänka sig tre huvudområden i Danmark: Jylland, som är fastlandet som gränsar till Tyskland, Fyn, som är mittön, och Själlland, som är den östra ön där Köpenhamn ligger.

Tillbringa några dagar i Köpenhamn och njut av mat och mode i världsklass. Shoppa längs paradgatan Strøget. På den här gågatan finner du mängder av butiker. Boka bord för en middag på en av Köpenhamns fina restauranger. Kanske Noma, en av världens bästa restauranger?

Köpenhamn är den danska monarkins hjärta. Danmarks kungafamilj härstammar från 900-talets vikingakungar och anses vara den äldsta i Europa. Du kan besöka många slott och palats från monarkins början. Idag tillbringar den danska drottningen vintrarna på Amalienborg i Köpenhamn. Det är ett 1700-talsslott med en stor innergård där du kan se det dagliga vaktombytet. Åk norrut på Själland om du vill se Fredensborgs slott, drottningens vår- och höstresidens, och Kronborg slott, en militärkasern där Shakespeare lät Hamlet utspela sig.

Åk vidare från Själland och ta del av Danmarks vackra natur. Besök Møns Klint, en ö söder om Själland med vita klippor. Fortsätt till Jylland där stränder och sanddyner följer hela västkusten mot Nordsjön. Här finns den populära stranden Søndervig och även Vadehavet, ett kustområde med extremt lågt tidvatten som bebos av flera miljoner fåglar. Kör till Danmarks nordligaste punkt, Skagen.

Du kan flyga till Köpenhamns internationella flygplats precis utanför huvudstaden. Väl framme i Danmark tar du dig enkelt runt med det välutvecklade tåg-, buss- och färjenätverket. Planera in ett besök om sommaren om du vill njuta av stränderna och om vintern om du vill se de kungliga slotten i vinterskrud.

Populära hotellerbjudanden i Danmark

Se alla 1 274 boenden i Danmark
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen 1,118 kr
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Amager Boulevard 70, Copenhagen
   
  4,0
  av 5, från 2 573 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Själland och Vor Frelsers Kirke. Tivoli och Strøget ligger också 2 km härifrån.

  AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen 877 kr
  AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

  AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

  Center Boulevard 5, Copenhagen
    
   4,3
   av 5, från 5 699 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med spa i Amager ligger 0,1 km från Själland och mindre än 5 km från Vor Frelsers Kirke och Ny Carlsberg Glyptotek. Bella Center och Field's shoppingcenter ligger också 2 km härifrån.

   Scandic Copenhagen 1,124 kr
   Scandic Copenhagen

   Scandic Copenhagen

   Vester Søgade 6, Copenhagen
     
    3,8
    av 5, från 2 463 recensioner
    4.0 av 5.0

    Det tar 5 minuter att promenera från Scandic Copenhagen till några av stadens mest populära attraktioner, såsom Tivoli och shoppinggatorna i Nyhavn och Stroeget.

    The Square 1,410 kr
    The Square

    The Square

    Rådhuspladsen 14, Copenhagen
      
     4,0
     av 5, från 4 518 recensioner
     4.0 av 5.0

     The Square är ett hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn, nära Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Nationalmuseet ligger också en kvarts promenad härifrån.

     Clarion Hotel Copenhagen Airport 1,468 kr
     Clarion Hotel Copenhagen Airport

     Clarion Hotel Copenhagen Airport

     Ellehammersvej 20, Kastrup
       
      4,5
      av 5, från 6 318 recensioner
      4.0 av 5.0

      Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

      First Hotel Mayfair 1,053 kr
      First Hotel Mayfair

      First Hotel Mayfair

      Helgolandsgade 3, Copenhagen
        
       3,9
       av 5, från 2 045 recensioner
       4.0 av 5.0

       First Hotel Mayfair är ett hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn, som ligger tio minuters promenad från Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån.

       Zleep Hotel Copenhagen Airport 711 kr
       Zleep Hotel Copenhagen Airport

       Zleep Hotel Copenhagen Airport

       Løjtegårdsvej 97A, Kastrup
         
        3,8
        av 5, från 763 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell nära flygplatsen ligger 0,1 km från Själland och mindre än 5 km från Field's shoppingcenter och Royal Arena. Bella Center ligger 4 km härifrån.

        Skt. Petri 2,218 kr
        Skt. Petri

        Skt. Petri

        Krystalgade 22, Copenhagen
          
         4,1
         av 5, från 1 579 recensioner
         4.5 av 5.0

         Detta hotell i lyxstil ligger i centrala Köpenhamn, nära Köbenhamns universitet och Vor Frue Kirke. Strøget och Torvehallerne ligger dessutom tio minuter härifrån.


         Erbjudanden på paketresor till Danmark

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.