Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Danmark

Mode och haute cuisine blandas med ett vikingförflutet och Europas äldsta monarki i det här trendiga och anrika skandinaviska landet.

Sagoförfattaren H.C. Andersen var från Danmark. Landet känns mytomspunnet med sina vikingar, stora slott från Europas äldsta monarki och spännande landskap med mörka skogar och mystiska öar. Lägg till en modern storstadskultur med fokus på gourmetmat, innovativ design och mode och du har dagens Danmark.

Det går att tänka sig tre huvudområden i Danmark: Jylland, som är fastlandet som gränsar till Tyskland, Fyn, som är mittön, och Själlland, som är den östra ön där Köpenhamn ligger.

Tillbringa några dagar i Köpenhamn och njut av mat och mode i världsklass. Shoppa längs paradgatan Strøget. På den här gågatan finner du mängder av butiker. Boka bord för en middag på en av Köpenhamns fina restauranger. Kanske Noma, en av världens bästa restauranger?

Köpenhamn är den danska monarkins hjärta. Danmarks kungafamilj härstammar från 900-talets vikingakungar och anses vara den äldsta i Europa. Du kan besöka många slott och palats från monarkins början. Idag tillbringar den danska drottningen vintrarna på Amalienborg i Köpenhamn. Det är ett 1700-talsslott med en stor innergård där du kan se det dagliga vaktombytet. Åk norrut på Själland om du vill se Fredensborgs slott, drottningens vår- och höstresidens, och Kronborg slott, en militärkasern där Shakespeare lät Hamlet utspela sig.

Åk vidare från Själland och ta del av Danmarks vackra natur. Besök Møns Klint, en ö söder om Själland med vita klippor. Fortsätt till Jylland där stränder och sanddyner följer hela västkusten mot Nordsjön. Här finns den populära stranden Søndervig och även Vadehavet, ett kustområde med extremt lågt tidvatten som bebos av flera miljoner fåglar. Kör till Danmarks nordligaste punkt, Skagen.

Du kan flyga till Köpenhamns internationella flygplats precis utanför huvudstaden. Väl framme i Danmark tar du dig enkelt runt med det välutvecklade tåg-, buss- och färjenätverket. Planera in ett besök om sommaren om du vill njuta av stränderna och om vintern om du vill se de kungliga slotten i vinterskrud.


Reseguide för Danmark

Populära hotellerbjudanden i Danmark

Se alla 3 748 boenden i Danmark
AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen 881 kr
AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

Center Boulevard 5, Copenhagen
   
  4,3
  av 5, från 6 068 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med spa i Amager ligger 0,1 km från Själland och mindre än 5 km från Vor Frelsers Kirke och Ny Carlsberg Glyptotek. Bella Center och Field's shoppingcenter ligger också 2 km härifrån. Bella Center Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sundby Station promenerar du på 15 minuter.

  Urban House Copenhagen by MEININGER 496 kr
  Urban House Copenhagen by MEININGER

  Urban House Copenhagen by MEININGER

  Colbjørnsensgade 11, Copenhagen
    
   4,1
   av 5, från 2 906 recensioner
   2.0 av 5.0

   Detta vandrarhem i Centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån. Köpenhamns centralstation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Vesterport Station promenerar du på 5 minuter.

   Clarion Hotel Copenhagen Airport 1 207 kr
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5
    av 5, från 6 857 recensioner
    4.0 av 5.0

    Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

    Tivoli Hotel 1 082 kr
    Tivoli Hotel

    Tivoli Hotel

    Arni Magnussons Gade 2, Copenhagen
      
     4,1
     av 5, från 5 706 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta familjevänliga hotell nära strandpromenaden i Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Själland och Ny Carlsberg Glyptotek. Tivoli och Strøget ligger också 2 km härifrån. Dybbolsbro Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Vesterport Station promenerar du på 19 minuter.

     The Square 1 092 kr
     The Square

     The Square

     Rådhuspladsen 14, Copenhagen
       
      4,0
      av 5, från 4 766 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Centrala Köpenhamn, nära Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Nationalmuseet ligger också tio minuter härifrån. Vesterport Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Köpenhamns centralstation promenerar du på 7 minuter.

      Imperial Hotel 1 092 kr
      Imperial Hotel

      Imperial Hotel

      Vester Farimagsgade 9, Copenhagen
        
       3,9
       av 5, från 3 899 recensioner
       4.0 av 5.0

       Några av Köpenhamns mest populära attraktioner, däribland Tivoli, Ströget och Rådhuspladsen, kan nås till fots på mindre än 10 minuter från Imperial Hotel. Resten av huvudstaden är lätt att nå med tåg – centralstationen ligger bara 2 kvarter bort.

       CABINN Metro 633 kr
       CABINN Metro

       CABINN Metro

       Arne Jacobsens Allé 2, Copenhagen
         
        3,4
        av 5, från 5 250 recensioner
        2.0 av 5.0

        Detta hotell i Amager ligger tio minuters promenad från Själland och Field's shoppingcenter. Bella Center och Royal Arena ligger också 2 km härifrån. Ørestad station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Ørestad Station promenerar du på 10 minuter.

        Comfort Hotel Vesterbro 877 kr
        Comfort Hotel Vesterbro

        Comfort Hotel Vesterbro

        Vesterbrogade 23-29, Copenhagen
          
         4,1
         av 5, från 1 142 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell i Centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån. Vesterport Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Köpenhamns centralstation promenerar du på 5 minuter.


         Erbjudanden på paketresor till Danmark