Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 750 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Weekendresor till Danmark

Mode och haute cuisine blandas med ett vikingförflutet och Europas äldsta monarki i det här trendiga och anrika skandinaviska landet.

Sagoförfattaren H.C. Andersen var från Danmark. Landet känns mytomspunnet med sina vikingar, stora slott från Europas äldsta monarki och spännande landskap med mörka skogar och mystiska öar. Lägg till en modern storstadskultur med fokus på gourmetmat, innovativ design och mode och du har dagens Danmark.

Det går att tänka sig tre huvudområden i Danmark: Jylland, som är fastlandet som gränsar till Tyskland, Fyn, som är mittön, och Själlland, som är den östra ön där Köpenhamn ligger.

Tillbringa några dagar i Köpenhamn och njut av mat och mode i världsklass. Shoppa längs paradgatan Strøget. På den här gågatan finner du mängder av butiker. Boka bord för en middag på en av Köpenhamns fina restauranger. Kanske Noma, en av världens bästa restauranger?

Köpenhamn är den danska monarkins hjärta. Danmarks kungafamilj härstammar från 900-talets vikingakungar och anses vara den äldsta i Europa. Du kan besöka många slott och palats från monarkins början. Idag tillbringar den danska drottningen vintrarna på Amalienborg i Köpenhamn. Det är ett 1700-talsslott med en stor innergård där du kan se det dagliga vaktombytet. Åk norrut på Själland om du vill se Fredensborgs slott, drottningens vår- och höstresidens, och Kronborg slott, en militärkasern där Shakespeare lät Hamlet utspela sig.

Åk vidare från Själland och ta del av Danmarks vackra natur. Besök Møns Klint, en ö söder om Själland med vita klippor. Fortsätt till Jylland där stränder och sanddyner följer hela västkusten mot Nordsjön. Här finns den populära stranden Søndervig och även Vadehavet, ett kustområde med extremt lågt tidvatten som bebos av flera miljoner fåglar. Kör till Danmarks nordligaste punkt, Skagen.

Du kan flyga till Köpenhamns internationella flygplats precis utanför huvudstaden. Väl framme i Danmark tar du dig enkelt runt med det välutvecklade tåg-, buss- och färjenätverket. Planera in ett besök om sommaren om du vill njuta av stränderna och om vintern om du vill se de kungliga slotten i vinterskrud.

Populära hotellerbjudanden i Danmark

Se alla 3 752 boenden i Danmark
Clarion Hotel Copenhagen Airport 1,476 kr
Clarion Hotel Copenhagen Airport

Clarion Hotel Copenhagen Airport

Ellehammersvej 20, Kastrup
   
  4,5
  av 5, från 6 507 recensioner
  4.0 av 5.0

  Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

  CABINN Metro 657 kr
  CABINN Metro

  CABINN Metro

  Arne Jacobsens Allé 2, Copenhagen
    
   3,4
   av 5, från 4 883 recensioner
   2.0 av 5.0

   Detta hotell i Amager ligger tio minuters promenad från Själland och Field's shoppingcenter. Bella Center och Royal Arena ligger också 2 km härifrån. Ørestad station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Ørestad Station promenerar du på 10 minuter.

   AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen 1,279 kr
   AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

   AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

   Center Boulevard 5, Copenhagen
     
    4,3
    av 5, från 5 811 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell med spa i Amager ligger 0,1 km från Själland och mindre än 5 km från Vor Frelsers Kirke och Ny Carlsberg Glyptotek. Bella Center och Field's shoppingcenter ligger också 2 km härifrån. Bella Center Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sundby Station promenerar du på 15 minuter.

    The Square 1,529 kr
    The Square

    The Square

    Rådhuspladsen 14, Copenhagen
      
     4,0
     av 5, från 4 581 recensioner
     4.0 av 5.0

     The Square är ett hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn, nära Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån. Vesterport Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Köpenhamns centralstation promenerar du på 7 minuter.

     Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen 1,362 kr
     Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

     Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

     Amager Boulevard 70, Copenhagen
       
      4,0
      av 5, från 2 673 recensioner
      0.0 av 5.0

      Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Själland och Vor Frelsers Kirke. Tivoli och Strøget ligger också 2 km härifrån. Islands Brygge Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Christianshavn Station promenerar du på 12 minuter.

      First Hotel Mayfair 1,373 kr
      First Hotel Mayfair

      First Hotel Mayfair

      Helgolandsgade 3, Copenhagen
        
       3,9
       av 5, från 2 069 recensioner
       4.0 av 5.0

       First Hotel Mayfair är ett hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn, som ligger tio minuters promenad från Själland, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån. Vesterport Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Köpenhamns centralstation promenerar du på 5 minuter.

       Copenhagen Admiral Hotel 1,808 kr
       Copenhagen Admiral Hotel

       Copenhagen Admiral Hotel

       Toldbodgade 24-28, Copenhagen
         
        4,3
        av 5, från 4 345 recensioner
        4.0 av 5.0

        Det här hotellet är inrymt i en ombyggd lagerlokal med anor från 1787 i hjärtat av Köpenhamn. Det ligger vid vattnet i hamnen där gamla skonare och lustjakter ligger förtöjda, med drottningens slott Amalienborg som nära granne. Nyhavn, en knutpunkt för kollektivtrafiken till kringliggande platser vid vattnet, ligger 5 minuters gångväg bort. En 10-minuters promenad tar dig till Ströget, ett populärt shoppingområde.

        Zleep Hotel Copenhagen Airport 917 kr
        Zleep Hotel Copenhagen Airport

        Zleep Hotel Copenhagen Airport

        Løjtegårdsvej 97A, Kastrup
          
         3,9
         av 5, från 914 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell nära flygplatsen ligger 0,1 km från Själland och mindre än 5 km från Field's shoppingcenter och Royal Arena. Bella Center ligger 4 km härifrån. Tårnby Station ligger på 18 minuters gångavstånd.


         Erbjudanden på paketresor till Danmark

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.