Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Danmark

Mode och haute cuisine blandas med ett vikingförflutet och Europas äldsta monarki i det här trendiga och anrika skandinaviska landet.

Sagoförfattaren H.C. Andersen var från Danmark. Landet känns mytomspunnet med sina vikingar, stora slott från Europas äldsta monarki och spännande landskap med mörka skogar och mystiska öar. Lägg till en modern storstadskultur med fokus på gourmetmat, innovativ design och mode och du har dagens Danmark.

Det går att tänka sig tre huvudområden i Danmark: Jylland, som är fastlandet som gränsar till Tyskland, Fyn, som är mittön, och Själlland, som är den östra ön där Köpenhamn ligger.

Tillbringa några dagar i Köpenhamn och njut av mat och mode i världsklass. Shoppa längs paradgatan Strøget. På den här gågatan finner du mängder av butiker. Boka bord för en middag på en av Köpenhamns fina restauranger. Kanske Noma, en av världens bästa restauranger?

Köpenhamn är den danska monarkins hjärta. Danmarks kungafamilj härstammar från 900-talets vikingakungar och anses vara den äldsta i Europa. Du kan besöka många slott och palats från monarkins början. Idag tillbringar den danska drottningen vintrarna på Amalienborg i Köpenhamn. Det är ett 1700-talsslott med en stor innergård där du kan se det dagliga vaktombytet. Åk norrut på Själland om du vill se Fredensborgs slott, drottningens vår- och höstresidens, och Kronborg slott, en militärkasern där Shakespeare lät Hamlet utspela sig.

Åk vidare från Själland och ta del av Danmarks vackra natur. Besök Møns Klint, en ö söder om Själland med vita klippor. Fortsätt till Jylland där stränder och sanddyner följer hela västkusten mot Nordsjön. Här finns den populära stranden Søndervig och även Vadehavet, ett kustområde med extremt lågt tidvatten som bebos av flera miljoner fåglar. Kör till Danmarks nordligaste punkt, Skagen.

Du kan flyga till Köpenhamns internationella flygplats precis utanför huvudstaden. Väl framme i Danmark tar du dig enkelt runt med det välutvecklade tåg-, buss- och färjenätverket. Planera in ett besök om sommaren om du vill njuta av stränderna och om vintern om du vill se de kungliga slotten i vinterskrud.


Reseguide för Danmark

Populära hotellerbjudanden i Danmark

Se alla 6 804 boenden i Danmark
Copenhagen Admiral Hotel 1 189 kr
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Köpenhamn
   
  4,3
  av 5, från 4 834 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med miljövänlig profil i Centrala Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Slottet Amalienborg och Den kongelige Opera. Den lille havfrue och Rundetårn ligger också 2 km härifrån. Kongens Nytorv Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Christianshavn Station promenerar du på 17 minuter.

  CPH Studio Hotel 784 kr
  CPH Studio Hotel

  CPH Studio Hotel

  Krimsvej 29, Köpenhamn
    
   4,0
   av 5, från 1 362 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell i Amager ligger 0,9 km från Amager strandpark och mindre än 5 km från Den kongelige Opera och Nationalmuseet. Slottet Amalienborg och Rundetårn ligger också 5 km härifrån. Amager Strand Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Øresund Station promenerar du på 5 minuter.

   Clarion Hotel Copenhagen Airport 1 681 kr
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5
    av 5, från 7 333 recensioner
    4.0 av 5.0

    Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

    Hotel Kong Arthur 1 518 kr
    Hotel Kong Arthur

    Hotel Kong Arthur

    Nørre Søgade 11, Köpenhamn
      
     4,2
     av 5, från 2 367 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Arbejdermuseet och Botaniska trädgården. Köbenhamns universitet och Rundetårn ligger också en kvarts promenad härifrån. Nørreport Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Nørreport station promenerar du på 8 minuter.

     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen 1 190 kr
     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

     Center Boulevard 5, Köpenhamn
       
      4,3
      av 5, från 6 408 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med spa i Amager ligger 2,2 km från Royal Arena och mindre än en mil från Rådhuspladsen och Tivoli. Den kongelige Opera och Strøget ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Bella Center Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sundby Station promenerar du på 15 minuter.

      Tivoli Hotel 1 392 kr
      Tivoli Hotel

      Tivoli Hotel

      Arni Magnussons Gade 2, Köpenhamn
        
       4,1
       av 5, från 6 056 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta familjevänliga hotell nära strandpromenaden i Köpenhamn ligger mindre än 2 km från Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli och Nationalmuseet. Rådhuspladsen och Strøget ligger också 2 km härifrån. Dybbolsbro Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Vesterport Station promenerar du på 19 minuter.

       Urban House Copenhagen by MEININGER 726 kr
       Urban House Copenhagen by MEININGER

       Urban House Copenhagen by MEININGER

       Colbjørnsensgade 11, Köpenhamn
         
        4,1
        av 5, från 3 133 recensioner
        2.0 av 5.0

        Detta vandrarhem i Centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Øksnehallen, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Nationalmuseet ligger också en kvarts promenad härifrån. Köpenhamns centralstation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Vesterport Station promenerar du på 5 minuter.

        Ibsens Hotel 1 304 kr
        Ibsens Hotel

        Ibsens Hotel

        Vendersgade 23, Köpenhamn
          
         4,0
         av 5, från 1 573 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell med miljövänlig profil i Centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Arbejdermuseet, Botaniska trädgården och Köbenhamns universitet. Rundetårn och Strøget ligger också en kvarts promenad härifrån. Nørreport Station och Nørreport station ligger inom fem minuters gångavstånd.


         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.