Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Danmark

Mode och haute cuisine blandas med ett vikingförflutet och Europas äldsta monarki i det här trendiga och anrika skandinaviska landet.

Sagoförfattaren H.C. Andersen var från Danmark. Landet känns mytomspunnet med sina vikingar, stora slott från Europas äldsta monarki och spännande landskap med mörka skogar och mystiska öar. Lägg till en modern storstadskultur med fokus på gourmetmat, innovativ design och mode och du har dagens Danmark.

Det går att tänka sig tre huvudområden i Danmark: Jylland, som är fastlandet som gränsar till Tyskland, Fyn, som är mittön, och Själlland, som är den östra ön där Köpenhamn ligger.

Tillbringa några dagar i Köpenhamn och njut av mat och mode i världsklass. Shoppa längs paradgatan Strøget. På den här gågatan finner du mängder av butiker. Boka bord för en middag på en av Köpenhamns fina restauranger. Kanske Noma, en av världens bästa restauranger?

Köpenhamn är den danska monarkins hjärta. Danmarks kungafamilj härstammar från 900-talets vikingakungar och anses vara den äldsta i Europa. Du kan besöka många slott och palats från monarkins början. Idag tillbringar den danska drottningen vintrarna på Amalienborg i Köpenhamn. Det är ett 1700-talsslott med en stor innergård där du kan se det dagliga vaktombytet. Åk norrut på Själland om du vill se Fredensborgs slott, drottningens vår- och höstresidens, och Kronborg slott, en militärkasern där Shakespeare lät Hamlet utspela sig.

Åk vidare från Själland och ta del av Danmarks vackra natur. Besök Møns Klint, en ö söder om Själland med vita klippor. Fortsätt till Jylland där stränder och sanddyner följer hela västkusten mot Nordsjön. Här finns den populära stranden Søndervig och även Vadehavet, ett kustområde med extremt lågt tidvatten som bebos av flera miljoner fåglar. Kör till Danmarks nordligaste punkt, Skagen.

Du kan flyga till Köpenhamns internationella flygplats precis utanför huvudstaden. Väl framme i Danmark tar du dig enkelt runt med det välutvecklade tåg-, buss- och färjenätverket. Planera in ett besök om sommaren om du vill njuta av stränderna och om vintern om du vill se de kungliga slotten i vinterskrud.


Reseguide för Danmark

Populära hotellerbjudanden i Danmark

Se alla 6 615 boenden i Danmark
Copenhagen Admiral Hotel 952 kr
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen
   
  4,3
  av 5, från 4 663 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med miljövänlig profil i Centrala Köpenhamn ligger fem minuters promenad från Skuespilhuset, Nyhavn och Slottet Amalienborg. Den kongelige Opera och Den lille havfrue ligger också 2 km härifrån. Kongens Nytorv Station ligger på 10 minuters gångavstånd och till Christianshavn Station promenerar du på 19 minuter.

  CPH Studio Hotel 802 kr
  CPH Studio Hotel

  CPH Studio Hotel

  Krimsvej 29, Copenhagen
    
   4,0
   av 5, från 1 273 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell i Amager ligger mindre än en mil från Amager strandpark, Den kongelige Opera och Nyhavn. Tivoli och Den lille havfrue ligger också mindre än en mil härifrån.

   Clarion Hotel Copenhagen Airport 1 237 kr
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5
    av 5, från 7 070 recensioner
    4.0 av 5.0

    Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

    Hotel Kong Arthur 952 kr
    Hotel Kong Arthur

    Hotel Kong Arthur

    Nørre Søgade 11, Copenhagen
      
     4,2
     av 5, från 2 290 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område ligger mindre än en mil från Arbejdermuseet, Tivoli och Köpenhamns zoo. Wallmans Cirkusbygningen och Den Blå Planet akvarium ligger också mindre än en mil härifrån.

     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen 838 kr
     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

     Center Boulevard 5, Copenhagen
       
      4,3
      av 5, från 6 266 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med spa ligger i Amager, mindre än en mil från Bella Center, Tivoli och Den kongelige Opera. Nyhavn och Den lille havfrue ligger också mindre än en mil härifrån.

      Tivoli Hotel 1 210 kr
      Tivoli Hotel

      Tivoli Hotel

      Arni Magnussons Gade 2, Copenhagen
        
       4,1
       av 5, från 5 886 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta familjevänliga hotell nära strandpromenaden ligger mindre än en mil från Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli och Köpenhamns zoo. Wallmans Cirkusbygningen och Nyhavn ligger också mindre än en mil härifrån.

       Urban House Copenhagen by MEININGER 513 kr
       Urban House Copenhagen by MEININGER

       Urban House Copenhagen by MEININGER

       Colbjørnsensgade 11, Copenhagen
         
        4,1
        av 5, från 3 028 recensioner
        2.0 av 5.0

        Detta vandrarhem i Centrala Köpenhamn ligger mindre än en mil från Øksnehallen, Tivoli och Nyhavn. Den lille havfrue och Den kongelige Opera ligger också mindre än en mil härifrån.

        Ibsens Hotel 770 kr
        Ibsens Hotel

        Ibsens Hotel

        Vendersgade 23, Copenhagen
          
         4,0
         av 5, från 1 530 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Centrala Köpenhamn, mindre än en mil från Arbejdermuseet, Tivoli och Nyhavn. Den lille havfrue och Den kongelige Opera ligger också mindre än en mil härifrån.