Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Weekendresor till Danmark

Mode och haute cuisine blandas med ett vikingförflutet och Europas äldsta monarki i det här trendiga och anrika skandinaviska landet.

Sagoförfattaren H.C. Andersen var från Danmark. Landet känns mytomspunnet med sina vikingar, stora slott från Europas äldsta monarki och spännande landskap med mörka skogar och mystiska öar. Lägg till en modern storstadskultur med fokus på gourmetmat, innovativ design och mode och du har dagens Danmark.

Det går att tänka sig tre huvudområden i Danmark: Jylland, som är fastlandet som gränsar till Tyskland, Fyn, som är mittön, och Själlland, som är den östra ön där Köpenhamn ligger.

Tillbringa några dagar i Köpenhamn och njut av mat och mode i världsklass. Shoppa längs paradgatan Strøget. På den här gågatan finner du mängder av butiker. Boka bord för en middag på en av Köpenhamns fina restauranger. Kanske Noma, en av världens bästa restauranger?

Köpenhamn är den danska monarkins hjärta. Danmarks kungafamilj härstammar från 900-talets vikingakungar och anses vara den äldsta i Europa. Du kan besöka många slott och palats från monarkins början. Idag tillbringar den danska drottningen vintrarna på Amalienborg i Köpenhamn. Det är ett 1700-talsslott med en stor innergård där du kan se det dagliga vaktombytet. Åk norrut på Själland om du vill se Fredensborgs slott, drottningens vår- och höstresidens, och Kronborg slott, en militärkasern där Shakespeare lät Hamlet utspela sig.

Åk vidare från Själland och ta del av Danmarks vackra natur. Besök Møns Klint, en ö söder om Själland med vita klippor. Fortsätt till Jylland där stränder och sanddyner följer hela västkusten mot Nordsjön. Här finns den populära stranden Søndervig och även Vadehavet, ett kustområde med extremt lågt tidvatten som bebos av flera miljoner fåglar. Kör till Danmarks nordligaste punkt, Skagen.

Du kan flyga till Köpenhamns internationella flygplats precis utanför huvudstaden. Väl framme i Danmark tar du dig enkelt runt med det välutvecklade tåg-, buss- och färjenätverket. Planera in ett besök om sommaren om du vill njuta av stränderna och om vintern om du vill se de kungliga slotten i vinterskrud.

Populära hotellerbjudanden i Danmark

Se alla 1 250 hotell i Danmark
First Hotel Mayfair 1,147 kr
First Hotel Mayfair

First Hotel Mayfair

Helgolandsgade 3, Copenhagen
   
  4,0
  av 5, från 2 017 recensioner
  4.0 av 5.0

  First Hotel Mayfair är ett hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn, som ligger tio minuters promenad från Øksnehallen, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån.

  Clarion Hotel Copenhagen Airport 1,506 kr
  Clarion Hotel Copenhagen Airport

  Clarion Hotel Copenhagen Airport

  Ellehammersvej 20, Kastrup
    
   4,5
   av 5, från 6 109 recensioner
   4.0 av 5.0

   Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

   Urban House Copenhagen by MEININGER 546 kr
   Urban House Copenhagen by MEININGER

   Urban House Copenhagen by MEININGER

   Colbjørnsensgade 11, Copenhagen
     
    4,1
    av 5, från 2 563 recensioner
    2.0 av 5.0

    Detta vandrarhem i Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Øksnehallen, Tivoli och Rådhuspladsen. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån.

    Copenhagen Strand Hotel 1,245 kr
    Copenhagen Strand Hotel

    Copenhagen Strand Hotel

    Havnegade 37, Copenhagen
      
     4,0
     av 5, från 1 780 recensioner
     4.0 av 5.0

     Copenhagen Strand Hotel är ett hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn, med ett läge 15 minuters promenad från Nyhavn, Slottet Amalienborg och Thorvaldsens Museum. Vor Frelsers Kirke och Frederiks Kirke ligger också en kvarts promenad härifrån.

     CABINN City 864 kr
     CABINN City

     CABINN City

     Mitchellsgade 14, Copenhagen
       
      3,7
      av 5, från 4 270 recensioner
      2.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Ny Carlsberg Glyptotek, Nationalmuseet och Christiansborg Slot. Tivoli och Strøget ligger också en kvarts promenad härifrån.

      First Hotel Twentyseven 1,353 kr
      First Hotel Twentyseven

      First Hotel Twentyseven

      Løngangsstræde 27, Copenhagen
        
       3,7
       av 5, från 1 675 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell ligger i centrala Köpenhamn, nära rådhuset, H.C. Andersen Eventyrhuset och Danmarks nationalmuseum.

       Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade 786 kr
       Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade

       Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade

       Carsten Niebuhrs Gade 11, Copenhagen
         
        3,9
        av 5, från 6 295 recensioner
        2.0 av 5.0

        Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Ny Carlsberg Glyptotek och Nationalmuseet. Tivoli och Strøget ligger också 2 km härifrån.

        Copenhagen Admiral Hotel 880 kr
        Copenhagen Admiral Hotel

        Copenhagen Admiral Hotel

        Toldbodgade 24-28, Copenhagen
          
         4,3
         av 5, från 4 170 recensioner
         4.0 av 5.0

         Det här hotellet är inrymt i en ombyggd lagerlokal med anor från 1787 i hjärtat av Köpenhamn. Det ligger vid vattnet i hamnen där gamla skonare och lustjakter ligger förtöjda, med drottningens slott Amalienborg som nära granne. Nyhavn, en knutpunkt för kollektivtrafiken till kringliggande platser vid vattnet, ligger 5 minuters gångväg bort. En 10-minuters promenad tar dig till Ströget, ett populärt shoppingområde.


         Erbjudanden på paketresor till Danmark

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.