Slovakien

Reseguide
Slovakien som inkluderar historiska element, interiörer och teaterscener
Den här centraleuropeiska inlandsstaten bjuder på ett vackert bergslandskap, fascinerande arkitektur och många friluftsäventyr. En resa till Slovakien blir alltid något utöver det vanliga.

Slovakien bjuder på kulturella nöjen och friluftsäventyr. Se djupa dalar, medeltida slott på höga klippor och städer som är fyllda med historiska och konstnärliga skatter.

Landets nio nationalparker bjuder på många möjligheter att uppleva olika slags landskap. Vandra längs lederna i den nordliga bergskedjan Höga Tatra. Hoppa i en gummiflotte för en tur nerför floden Dunajec i Pieniny nationalpark. Släng dig utför Jasnás skidbackar i Demänovská-dalen.

Slovakien har även många grottsystem. Utforska isbelagda hallar och korridorer i Dobšinská isgrotta i Slovenský raj nationalpark. Ta dig in i grottan under Bojnice slott och leta efter fladdermöss i Harmanecká-grottan. I Demänovská frihetsgrotta hittar du underjordiska vattenfall, stalaktiter och till och med vattenliljor.

Bratislava är Slovakiens huvudstad och ett fantastiskt resmål för en weekendresa. Det här kulturella, kommersiella och industriella centret ligger på Donaus strand i landets sydvästra region. Promenera längs flodens norra strand nära den gamla stadskärnan där många blomsterträdgårdar grönskar intill imponerande slott. I närheten kan du besöka Slovakiens nationalgalleri och Slovakiens nationalmuseum. Stig ombord på en båt för en kort flodkryssning.

Besök barockpalats och koppla av på ett av stadens många utomhuskaféer. Vandra uppför kullen till Bratislava slott där du kan lära dig mer om Slovakiens förflutna och beundra utsikten över staden från borgens högsta torn. Du bjuds på fler spektakulära vyer från restaurangen UFO watch.taste.groove, som har formen av ett flygande tefat, vid toppen av stödpelaren på bron Most SNP.

Strax utanför staden ligger regionen Malé Karpaty, eller Små Karpaterna. Den har varit känd för sina viner sedan romartiden. Följ med på en guidad rundtur längs vinrutten som går till vingårdar, vinodlingar och små byar.

Hitta fascinerande sevärdheter i några av landets andra städer. Bege dig till Košice och se medeltida monument och ett underjordiskt arkeologiskt museum. Botanisera bland traditionella hantverksbutiker i Žilina, och koppla av i de naturliga varma källorna i den gamla kurorten Piešťany.

Res till Slovakien där du kan njuta av äventyr, kultur och vacker natur hela året runt.

Populära städer i Slovakien

St. Martinskatedralen presenterar nattliv och en stad
Bratislava
Historisk, Barer vid poolen och Slott
Ta en romantisk promenad genom charmiga gator och gränder, och besök ikoniska slott i den här medeltida staden vid Donaus strand. Du kan tillbringa veckor i Bratislava, men staden lämpar sig även utmärkt för en weekendresa.

Saker att besöka

  • Bratislava-slottet
  • Nya bron
  • Blåa kyrkan
Kosice som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och en stad
Kosice
Historisk, Katedraler och Museer
Lutande röda tak, gotiska katedraler och omgivande gröna kullar gör Košice till en pittoresk destination med en klassisk slovakisk atmosfär.

Saker att besöka

  • Hlavna Ulica
  • S:t Elisabeth-katedralen
  • Crafts Lane
Vysoke Tatry
Vysoke Tatry
Berg, Vandring och Längdskidåkning
Åk till pittoreska Vysoke Tatry och upplev vandring, skidåkning och sjöutsikt.
Demänovská Dolina
Demänovská Dolina
Längdskidåkning, Span och Floder
Dra dig undan till avslappnande Demänovská Dolina! Upplev skidåkningen, spaanläggningarna och flodstranden.
Bojnice
Bojnice
Span, Djurpark och Slott
Kom iväg till Bojnice! Upplev spaanläggningarna, djurparken och museerna.
Piestany
Piestany
Span, Simning och Öar
Åk till avslappnande Piestany och upplev spaanläggningar, utsikt över vackra öar och kultur.

Slovakien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: