Bratislava

Reseguide
St. Martinskatedralen presenterar nattliv och en stad
Ta en romantisk promenad genom charmiga gator och gränder, och besök ikoniska slott i den här medeltida staden vid Donaus strand. Du kan tillbringa veckor i Bratislava, men staden lämpar sig även utmärkt för en weekendresa.

Som huvudstad på en landsgräns influeras Bratislava av sitt grannland Österrike. Många etniska grupper har satt sin prägel på stadens historia och kultur. Tack vare att den berömda floden Donau flyter genom stadens centrum, är Bratislava Slovakiens kulturella, politiska och ekonomiska nav. Du hittar många museer, teatrar och fascinerande sevärdheter längs dess slingrande kullerstensgator som du kan utforska under din semester. Lägg märke till stadens silhuett som består av charmiga 1900-talsbyggnader och medeltida torn.

Besök Bratislava slott som ligger på en kulle och blickar ut över Donau. Slottet dominerar Bratislavas silhuett, och är lätt att känna igen med sina röda spiror i hörnen på en stor vit struktur. Kom på kvällen så får du se byggnaden bada i ett gyllene ljus. Promenera runt kullen och ta foton av det eleganta slottet. Stig in för att se samlingar från Slovakiens nationalmuseum.

Bakom slottet ligger krigsminnesmärket Slavín som hyllar de slovakiska soldater som dog i andra världskriget. Förundras över panoramautsikten från minnesmärket, som är en av stadens högsta platser.

Ta en avkopplande promenad genom stadens mysiga, historiska centrum. Ta en titt på stadsmuseet i det gamla rådhuset och ta dig upp för den branta trappan till klocktornet. Besök nationalteaterns historiska nyrenässansbyggnad, den äldsta av sitt slag i landet.

Tillbringa eftermiddagen på Bratislava djurpark eller i stadens botaniska trädgård. Njut av gröna parker och glimtar av landsbygden mitt i staden.

Res gratis mellan sevärdheterna med kollektivtrafik och ett Bratislava City Card. Du kan även använda kortet för en gratis vandringstur genom staden, och rabatter på inträde till museer, gallerier och restauranger, plus många andra fördelar. Du hittar mer information på Visit Bratislavas hemsida inför din resa till Bratislava.

Bratislava ligger i en av landets varmaste delar. Klimatet är i allmänhet milt med varma somrar. Temperaturen ligger emellertid runt nollgränsen med ett och annat snöfall under vintern.

Var kan jag bo i Bratislava?

Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava
Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava
4 out of 5
Hviezdoslavovo Nam 3, Bratislava, 81102
Priset är 1 062 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Bratislava. Här har du tillgång till gratis wi-fi, kasino och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,7/5 Exceptional! (1 002 recensioner)
very good
"very good centrally located hotel"

Recension från 27 aug. 2021

Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava
AC Hotel by Marriott Bratislava Old Town
AC Hotel by Marriott Bratislava Old Town
4 out of 5
Vysoka 2A, Bratislava, 81106
Priset är 907 kr per natt mellan 3 sep. och 4 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Bratislava. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter (öppet dygnet runt). ...
4,6/5 Wonderful! (55 recensioner)
Bra beläget hotell
"Bra hotell i centrala Bratislava"

Recension från 19 okt. 2021

AC Hotel by Marriott Bratislava Old Town
Falkensteiner Hotel Bratislava
Falkensteiner Hotel Bratislava
4 out of 5
Pilarikova ulica 5, Bratislava, 81103
Priset är 895 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Bratislava. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster brukar ...
4,5/5 Wonderful! (402 recensioner)
Klockrent hotell
"Hotellet var helt klockrent , har inget negativt att anmärka. Bra läge med gångavstånd till det mesta. Fina rum som var väldigt bekväma som hade de små finesserna som gör att man blir nöjd som resenär."

Recension från 23 juli 2022

Falkensteiner Hotel Bratislava
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Apartments Danube
Apartments Danube
3 out of 5
23 Vranovská, Bratislava, 851 01
Priset är 559 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Bratislava. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna ...
1/5 (2 recensioner)
"Terrible experience. We reserved for an apartment with kitchenette and only when on the spot (9 pm) we were told that, due to overbooking, there were only two hotel single rooms available at higher rate. After poor and somewhat ridiculous explanations over the issue, the least the reception could ..."

Recension från 28 apr. 2022

Apartments Danube
City Center Best Place Apartments
City Center Best Place Apartments
3.5 out of 5
Namestie SNP 18, Stare Mesto, Bratislava, 81106
Priset är 698 kr per natt mellan 18 aug. och 19 aug.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Bratislava. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och flygtransfer. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (235 recensioner)
Bra läge!
"Stor lägenhet men lite steril inredning. Skarp belysning. Läget väldigt bra."

Recension från 27 jan. 2022

City Center Best Place Apartments
VIP Apartments
VIP Apartments
3.5 out of 5
Michalská 19, Bratislava, 81101
Priset är 692 kr per natt mellan 6 sep. och 7 sep.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Bratislava. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och parkering. Våra gäster ...
4,6/5 Exceptional! (275 recensioner)
"Very good location. Would come back."

Recension från 2 nov. 2021

VIP Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bratislava

Städer nära Bratislava