Bratislava

Reseguide
St. Martinskatedralen presenterar nattliv och en stad

Ta en romantisk promenad genom charmiga gator och gränder, och besök ikoniska slott i den här medeltida staden vid Donaus strand. Du kan tillbringa veckor i Bratislava, men staden lämpar sig även utmärkt för en weekendresa.

Som huvudstad på en landsgräns influeras Bratislava av sitt grannland Österrike. Många etniska grupper har satt sin prägel på stadens historia och kultur. Tack vare att den berömda floden Donau flyter genom stadens centrum, är Bratislava Slovakiens kulturella, politiska och ekonomiska nav. Du hittar många museer, teatrar och fascinerande sevärdheter längs dess slingrande kullerstensgator som du kan utforska under din semester. Lägg märke till stadens silhuett som består av charmiga 1900-talsbyggnader och medeltida torn.

Besök Bratislava slott som ligger på en kulle och blickar ut över Donau. Slottet dominerar Bratislavas silhuett, och är lätt att känna igen med sina röda spiror i hörnen på en stor vit struktur. Kom på kvällen så får du se byggnaden bada i ett gyllene ljus. Promenera runt kullen och ta foton av det eleganta slottet. Stig in för att se samlingar från Slovakiens nationalmuseum.

Bakom slottet ligger krigsminnesmärket Slavín som hyllar de slovakiska soldater som dog i andra världskriget. Förundras över panoramautsikten från minnesmärket, som är en av stadens högsta platser.

Ta en avkopplande promenad genom stadens mysiga, historiska centrum. Ta en titt på stadsmuseet i det gamla rådhuset och ta dig upp för den branta trappan till klocktornet. Besök nationalteaterns historiska nyrenässansbyggnad, den äldsta av sitt slag i landet.

Tillbringa eftermiddagen på Bratislava djurpark eller i stadens botaniska trädgård. Njut av gröna parker och glimtar av landsbygden mitt i staden.

Res gratis mellan sevärdheterna med kollektivtrafik och ett Bratislava City Card. Du kan även använda kortet för en gratis vandringstur genom staden, och rabatter på inträde till museer, gallerier och restauranger, plus många andra fördelar. Du hittar mer information på Visit Bratislavas hemsida inför din resa till Bratislava.

Bratislava ligger i en av landets varmaste delar. Klimatet är i allmänhet milt med varma somrar. Temperaturen ligger emellertid runt nollgränsen med ett och annat snöfall under vintern.

ibis Bratislava Centrum
ibis Bratislava Centrum
3 out of 5
Zamocka 38, Bratislava
Priset är 499 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Detta hotell med miljövänlig profil i Staré Mesto ligger fem minuters promenad från Judiska museet, Klockmuseet och Treenighetskyrkan. Mirbach-slottet och Franciskanerkyrkan ...
4/5 Very Good! (907 recensioner)
A very nice hotel.
"A very nice hotel."

Recension från 7 jan. 2020

ibis Bratislava Centrum
Marrol's Boutique Hotel
Marrol's Boutique Hotel
5 out of 5
Tobrucka 4, Bratislava
Priset är 926 kr per natt mellan 11 feb. och 12 feb.
Detta hotell i lyxstil i Staré Mesto ligger fem minuters promenad från Naturhistoriska Museet och Slovakiens symfoniorkester. Blåa kyrkan och Gamla slovakiska ...
4.8/5 Exceptional! (972 recensioner)
Mysigt hotell med bra service
"Mysigt hotell med bra läge. Rymligt rum och trevlig personal. Vi fick ett glas bubbel vid incheckningen. Riktigt bra frukost!"

Recension från 24 feb. 2020

Marrol's Boutique Hotel
Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava
Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava
4 out of 5
Hviezdoslavovo Nam 3, Bratislava
Priset är 898 kr per natt mellan 22 jan. och 23 jan.
Detta hotell i Staré Mesto ligger nära Slovakiska nationalgalleriet, Gamla slovakiska nationalteatern och Slovakiens symfoniorkester. Hviezdoslavovo-torget och ...
4.6/5 Exceptional! (976 recensioner)
very good
"very good centrally located hotel"

Recension från 27 aug. 2021

Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
City Center Best Place Apartments
City Center Best Place Apartments
3.5 out of 5
Namestie SNP 18, Stare Mesto, Bratislava
Priset är 383 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Detta lägenhetshotell ligger i Staré Mesto, tio minuters promenad från Bratislavas stadsmuseum, Blåa kyrkan och St. Martinskatedralen. Slovakiska nationalteatern ...
4.5/5 Wonderful! (198 recensioner)
Fantastiskt
"Jag va mycket nöjd. Dem va hjälpsamma och väl informerade"

Recension från 7 jan. 2021

City Center Best Place Apartments
VIP Apartments
VIP Apartments
3.5 out of 5
Michalská 19, Bratislava
Priset är 639 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta lägenhetshotell i Staré Mesto ligger nära Mirbach-slottet, Franciskanerkyrkan och Treenighetskyrkan. Frantiskanske-torget och Hlavne-torget ligger också ...
4.6/5 Wonderful! (254 recensioner)
"Det var rätt mycket krångel med deposition och sådant, något som det inte informerades om vid bokningen. FIn lägenhet annars."

Recension från 12 aug. 2019

VIP Apartments
Apartments by Ambiente
Apartments by Ambiente
3 out of 5
Suché Mýto c. 6, Bratislava
Detta lägenhetshotell i Staré Mesto ligger fem minuters promenad från Treenighetskyrkan, Museum Policie SR och Mirbach-slottet. Franciskanerkyrkan och Frantiskanske-torget ...
4.5/5 Wonderful! (121 recensioner)
"Super trevlig personal, hade ingenting att klaga på. Hotellet ligger intill en bar men det var ganska lugnt ändå. Läget var bra annars nära till gamla stan."

Recension från 7 juni 2017

Apartments by Ambiente
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bratislava

Toppaktiviteter i Bratislava

Städer nära Bratislava