Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

City Palace

Du kan lära dig mer om Indiens längsta dynasti under ditt besök på City Palace, där du dessutom kan beundra lummiga hängande trädgårdar, fascinerande utställningar och vackra tempel.

Utforska vidsträckta City Palace för att upptäcka en fascinerande blandning av arkitektoniska stilar, militära föremål och avkopplande omgivningar. 

Palatset började byggas 1559, men det har genomgått regelbundna renoveringar under de senaste fyrahundra åren. Detta har lett till att anläggningen nu reflekterar en blandning av arkitektoniska stilar som mogulstil, rajasthansk stil och till och med europeiska stilar. Du kan följa med på en guidad rundtur eller hyra en audioguide för att lära dig mer om Sisodia-dynastin, som regerade i det forna kungadömet Mewar och är Indiens äldsta dynasti. Udaipur blev Mewars huvudstad på 1500-talet.

Du tar dig in på palatset genom den imponerande Bara Pol, eller Den stora porten. Beundra portens medeltida stil innan du fortsätter mot palatsets första innergård. Strax bortanför hittar du Tripolia, bredvid åtta Toranas i marmor, som var de vågar som kungar använde för att mäta sin vikt i guld. 

Palatsanläggningen består av elva olika byggnader, som trots att de byggts av olika regenter skapar en vacker helhet. Missa inte att beundra den extravaganta fasaden, som pryds av bågar, terrasser och kupoler. Den högsta delen sträcker sig hela 30 meter upp.

Varje palats ståtar med sin egen unika charm. I laxfärgade Manak Mahal, eller Rubinpalatset, kan du beundra en samling av porslinsfigurer och tar du dig till Moti Mahal, Pärlpalatset, kommer du att slås av den vackra interiören. Efter att du strosat genom de reflekterande salarna i Sheesh Mahal, Spegelpalatset, kan du fortsätta med en inspektion av Rang Whawans intrikata påfågelsmosaiker. Det här palatset ståtar även med tempel tillägnade Krishna. 

Guldfyllda Jagdish Temple anses vara Udaipurs mest utsmyckade tempel. Helgedomen Dhuni Mata i närheten är anläggningens äldsta rum.

Se dig omkring bland palatsmuseets utställningar för att studera ovärderlig konst samt svärd och rustningar. Ta dig upp till Amar Vilas för att njuta av de rofyllda hängande trädgårdarna, som ståtar med fontäner och romantiska terrasser. 

Udaipur City Palace ligger på den östra strandkanten av Lake Pichola och besökare måste betala inträdesavgift. Du tar dig hit snabbt och billigt med cykeltaxi. Den bästa tiden att besöka palatset är på morgonen, då dagens första solstrålar lyser upp den östra fasaden.


Karta

Hotell nära Stadspalatset

Se alla 327 boenden nära Stadspalatset
Hotel Lakend 955 kr
Hotel Lakend

Hotel Lakend

Fatehsagar Lake Shore, Udaipur
   
  4,0
  av 5, från 90 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Udaipur ligger en kvarts promenad från Fateh Sagar-sjön och Maharana Pratap-statyn. Bagore-ki-Haveli-museet och Gangaur Ghat ligger också 2 km härifrån.

  The Leela Palace Udaipur 5 481 kr
  The Leela Palace Udaipur

  The Leela Palace Udaipur

  Lake Pichola, Udaipur
    
   4,8
   av 5, från 96 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil i centrala Udaipur ligger tio minuters promenad från Gangaur Ghat och Bagore-ki-Haveli-museet. Jagdishtemplet och Kristallgalleriet ligger också en kvarts promenad härifrån.

   Taj Lake Palace 6 327 kr
   Taj Lake Palace

   Taj Lake Palace

   Lake Pichola, Udaipur
     
    4,9
    av 5, från 210 recensioner
    5.0 av 5.0

    Detta familjevänliga hotell vid vattnet i Udaipur ligger nära Lake Palace och Jag Niwas. Picholasjön och Kristallgalleriet ligger också en kvarts promenad härifrån.

    Jaiwana Haveli 527 kr
    Jaiwana Haveli

    Jaiwana Haveli

    14, Lalghat, Udaipur
      
     4,3
     av 5, från 280 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i Udaipur ligger nära Bagore-ki-Haveli-museet, Gangaur Ghat och Jagdishtemplet. Kristallgalleriet och Stadspalatset ligger också tio minuter härifrån.

     The Oberoi Udaivilas, Udaipur 6 044 kr
     The Oberoi Udaivilas, Udaipur

     The Oberoi Udaivilas, Udaipur

     Haridasji Ki Magri, Udaipur
       
      4,9
      av 5, från 54 recensioner
      5.0 av 5.0

      Denna familjevänliga resort i ett historiskt område i Udaipur ligger mindre än 3 km från Fateh Sagar-sjön, SajjanGarh Biological Park och Bagore-ki-Haveli-museet. Kristallgalleriet och Gangaur Ghat ligger också 3 km härifrån.

      Hotel Aashiya Haveli
      Hotel Aashiya Haveli

      Hotel Aashiya Haveli

      17 Lal Ghat, Udaipur
        
       4,2
       av 5, från 101 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i centrala Udaipur ligger nära Bagore-ki-Haveli-museet och Jagdishtemplet. Kristallgalleriet och Stadspalatset ligger dessutom tio minuter härifrån.

       Shiv Niwas Palace 1 697 kr
       Shiv Niwas Palace

       Shiv Niwas Palace

       The City Palace Complex, Udaipur
         
        4,1
        av 5, från 117 recensioner
        4.5 av 5.0

        Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Udaipur ligger nära Kristallgalleriet och Stadspalatset. Picholasjön och Lake Palace ligger också en kvarts promenad härifrån.

        Fateh Prakash Palace
        Fateh Prakash Palace

        Fateh Prakash Palace

        Lake Pichola, The Palace Complex, Udaipur
          
         4,0
         av 5, från 63 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell med spa i Centrala Udaipur ligger nära Kristallgalleriet och Stadspalatset. Jagdishtemplet och Gangaur Ghat ligger också tio minuter härifrån.