Stege

Reseguide
Steges vindlande medeltidsgränder skapar en fantastisk stämning. Tillbringa din tid med att besöka museer, bada och shoppa, eller gör en dagsutflykt till Møns Klint.

Det är svårt att hitta en annan stad i Danmark som till ytan är så liten, fast samtidigt kan bjuda på en så rik historia och atmosfär som Stege. Gå och se den välbevarade medeltidsporten, gör fynd på den livliga tisdagsmarknaden, och njut av solskenet på någon av öns stränder. Höjdpunkten är så klart det fantastiska naturfenomenet Møns Klint, bara en 20minuters bilfärd från Stege.

Börja din sightseeing med att strosa igenom Steges labyrintliknande gator och förbi Mölleporten, en port som dateras tillbaka till medeltiden när Stege blomstrade tack vare sillfiskets framgångar. Fortsätt vidare till Møns Museum, där du kan lära dig mycket om öns historia. Om du reser till Stege under sommaren, bör du också göra ett besök vid tisdagsmarknaden, där Stege närmast sjuder av underhållning. Här vankas det bra musik, stånd som säljer hantverk, väldoftande maträtter och andra läckerheter.

Även om du bara tillbringar en weekend i Stege ska du se till att inte missa Møns Klint innan du beger dig hemåt. Møns Klint är kritvita kalkstensklippor som reser sig 128meter över havet och kan beskådas både nerifrån och uppifrån. Klipporna bjuder på en fantastisk vy, så glöm inte att ta med dig kameran. Passa också på att besöka GeoCenter Møns Klint, som ligger på klippans topp. Centret berättar om områdets historia med hjälp av interaktiva utställningar, och platsen är späckad med underhållande workshops och utbildande utflykter under skolloven.

Om du vill uppleva mer av naturen och historien här, kan du kombinera dessa genom att ta en behaglig cykeltur längs cykelleden Munkevejen. Du kommer att passera historiska kyrkor som är dekorerade med några av Danmarks vackraste freskomålningar av den berömda Elmelundemästaren.

Det mest praktiska sättet att ta sig hit är utan tvekan med bil, men det går också att resa till Stege med kollektivtrafiken. Ta buss 660R från Vordingborg till Stege, och buss 678 till Møns Klint. Stege ligger drygt 12mil sydväst om Copenhagen Airport. Vordingborg är beläget intill huvudlinjen mellan Köpenhamn och Hamburg i Tyskland och har täta avgångstider.

Glöm inte att koppla av vid någon av öns många stränder med Blå Flagg under semestern i Stege. Det kommer att vara svårt att motstå frestelsen av en uppfriskande simtur i havet, och det finns nästan alltid glass inom räckhåll.

Hotel Residens Møen
Hotel Residens Møen
3 out of 5
Langelinie 44, Stege, 4780
Priset är 1 414 kr per natt mellan 18 okt. och 19 okt.
Detta hotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Stege. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (269 recensioner)
"Fräscht hotell med bra standard. Fint läge vid vattnet men ändå nära restauranger och butiker. Det enda negativa var otroligt varma rum med dålig ventilation, hade behövts AC."

Recension från 24 juli 2022

NyGammelsø Bed and Breakfast
NyGammelsø Bed and Breakfast
3 out of 5
Grønsundvej 251, Damsholte, Stege, 4780
Priset är 767 kr per natt mellan 7 okt. och 8 okt.
Detta bed and breakfast har 3 stjärnor och ligger i Stege. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna ...
4,1/5 Very Good! (114 recensioner)
Bufféfrukost
"Vi köpte till frukost och förväntade inget speciellt. Men… wow vilken härlig frukost, det fanns en del att välja på, nästa som på ett hotell av bättre standard. Men här fick man till och med den danska specialitet ”Pålægschokolade” storfavorit för barn och vuxna…"

Recension från 18 juli 2022

Pension Elmehøj
Pension Elmehøj
2 out of 5
Kirkebakken 39, Elmelunde, Stege, 4780
Detta bed and breakfast med familjevänlig profil ligger i Stege. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. De populära sevärdheterna ...
3,9/5 Good! (95 recensioner)
3dagarstur
"Bodde där vid våran 3dagars-semester. Helt OK rum, bra lekmöjligheter med stora studsmattor och en fin fotbollsplan. Jättebra frukost(morgonmad)"

Recension från 31 juli 2017

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Härlig stuga med trä terrasser och fantastiska ljus inlägg
Härlig stuga med trä terrasser och fantastiska ljus inlägg
Stege
Denna stuga med familjevänlig profil ligger i Stege. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. De populära sevärdheterna Vængesgård Strand ...
4,9/5 Exceptional! (49 recensioner)
Aktivurlaub auf Mön
"Schönes, gepflegtes Ferienhaus mit guter Ausstattung auf großzügigem Grundstück in Strandnähe. Als aktive Radler hat uns die zentrale Lage gefallen, von der aus viele Ziele mit dem Rad erreichbar waren."

Recension från 27 juni 2022

Modern Holiday Home in Stege With Whirlpool
Modern Holiday Home in Stege With Whirlpool
3.5 out of 5
Stege, Sjaelland
Denna semesterbostad har 3,5 stjärnor och ligger i Stege. Här har du tillgång till gratis wi-fi, terrass och dvd-spelare på rummet. De populära sevärdheterna ...
Apartment on Torvet in the middle of Stege
Apartment on Torvet in the middle of Stege
Stege, Sjaelland
Denna lägenhet med golfbana ligger i Stege. Här har du tillgång till wi-fi, parkering och trädgård. De populära sevärdheterna Liza's Gallery och Steges kyrka ...
5/5 Exceptional! (3 recensioner)
Dejlig lejlighed i hyggelig by
"Dejlig lejlighed, rent og indbydende. Centralt beliggende i hyggelig by."

Recension från 14 feb. 2021

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Stege