Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

SträngnäsSverige

Strängnäs är ett av Sörmlands finaste sommarparadis. Här kan du njuta av det mjuka skvalpandet från Mälarens stränder. Missa heller inte alla dess sevärdheter!

Strängnäs är kanske mest känt för sin populära gästhamn, under sommaren då många seglarturister stannar till i den mysiga staden för att fylla på förråden. Här finns naturligtvis också mycket annat att se och göra!

Strängnäs är ett gammalt garnisonssäte och kan bjuda på många intressanta historiska sevärdheter. Sommarturisterna vill dessutom gärna resa till Strängnäs för att upptäcka alla de mysiga restauranger, caféer och pubar som finns här! Du kan även njuta av några av Södermanlands finaste bad, och det finns dessutom många fina cykel- och vandringsleder att upptäcka här.

Ortens militära förflutna gör sig ständigt påmint och det finns gott om häftiga platser att upptäcka på temat. Besök gärna Arsenalen som är ett försvarsfordonsmuseum med en stor samling vapen och fordon från så tidigt som början av 1900-talet. Här kan du bland annat ta dig en titt på gamla pansarvagnar och lära dig mer om hur man levde som soldat på 1300-talet. På den gamla medeltida borgen Roggeborgen finns idag ett fint bibliotek med information om bygdens rika historia och arv.

Om du kan tänka dig att resa en bit utanför centrala Strängnäs kan en dagstur till välkända Gripsholms slott i Mariefred vara något för dig. Slottet byggdes redan 1537 och är idag en av Sveriges mest välbevarade kungliga byggnader. En annan favorit i området är Strängnäs domkyrka som tornar upp sig mitt i Strängnäs centrum. Den vackra byggnaden är utan tvekan värd ett besök för dig som är intresserad av arkitektur och gärna vill ta en närmare titt på kyrkans vackra interiör.

När du tittar på resor till Strängnäs på sommaren vill du kanske ta tillfället i akt och slappna av med lugna aktiviteter och härliga bad. Strängnäs är en gammal stad med en särskilt pittoresk stämning som passar utmärkt att upptäcka till fots på långa promenader, gärna förbi Ångbåtshamnen och de många trevliga restaurangerna i området.

I Strängnäs möts du av spännande historia och vacker natur. Varför inte boka en weekendresa till Strängnäs och uppleva alla de fina natursköna områdena med någon du tycker särskilt mycket om?

Topphotell i Strängnäs

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hotel Bishops Arms Strängnäs
Hotel Bishops Arms Strängnäs
3 out of 5
Gyllenhjelmsgatan 20, Strängnäs
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 300 kr per natt

Detta hotell i centrala Strängnäs ligger 0,4 km från Strängnäs katedral och 6,4 km från Arsenalen. Mariefred museijärnväg station och Gripsholms slott ligger ...

3.9/5Very Good! (235 recensioner)

"Fina rena rum, inte så mkt frukost men fanns allt man behövde.Extra puls för nybakat varmt bröd"…"

Recension från 17 jan. 2020

Hotel Bishops Arms Strängnäs
Pensionat Gyllenhjelmsgatan
Pensionat Gyllenhjelmsgatan
2.5 out of 5
12 Gyllenhjelmsgatan, Strängnäs, Södermanlands län
Priset är 950 kr per natt

Detta pensionat ligger mitt i Strängnäs, 0,2 km från Strängnäs katedral. Strängnäs station ligger på 10 minuters gångavstånd.

Pensionat Gyllenhjelmsgatan
Ulvhälls Herrgård - Near Strangnas Cathedral
Ulvhälls Herrgård - Near Strangnas Cathedral
4 out of 5
Ulvhälls allé, Strängnäs
Priset är 27 888 kr per natt

Denna gård i Strängnäs ligger 2,1 km från Strängnäs katedral och 7,9 km från Arsenalen. Gripsholms slott och Mariefred museijärnväg station ligger också mindre ...

Ulvhälls Herrgård - Near Strangnas Cathedral

Populära sevärdheter i Strängnäs

Gripsholms slott
Bild av Gripsholms slott

Gripsholms slott

4/5(1 recension)

Mariefred har en intressant historia som du kan upptäcka när du besöker Gripsholms slott. Njut av operahusen och festivalerna i detta område.

Recensioner av Strängnäs

4

Toppdestination

5 - Fantastiskt
1
5 - Fantastiskt 33.333333333333336%
4 - Bra
1
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - Okej
1
3 - Okej 33.333333333333336%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

17 jan. 2020

Fin stad

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

8 aug. 2019

Jättefint!

Städer nära Strängnäs

Västerås

Västerås

Eskilstuna som visar en å eller flod

Eskilstuna

Jw på trover

Enköping