Tías

Reseguide
Puerto del Carmen Beach som inkluderar en strand, en solnedgång och kustutsikter
En resa till Tías låter dig utforska allt från rofyllda byar och vidsträckta folktomma vulkanlandskap till Lanzarotes allra populäraste semesterort.

Kommunen Tías har mycket att erbjuda, med historiska byar, öppna slättmarker och en livlig kustregion. Träffa lokalbefolkningen i rofyllda Villa Tías, bevittna Lanzarotes otroliga och natursköna vidderna av lavaflöden eller slappa vid havet i Puerto del Carmen.

Villa Tías är huvudort i en kommun med bara ett par tusen invånare. Den här lilla byn har trots sin storlek många restauranger, tapasbarer och hus byggda i traditionell Lanzarotestil. Du hittar även många engelska barer, som serverar en växande brittisk invandrad befolkning.

På din resa till Tías hittar du byns vackraste arkitektur i kyrkan Nuestra Señora de la Candelaria, med dess typiskt spanska fasad. I juni anordnas det konserter med folk- och jazzmusik på Teatro Municipal.

En av Tías främsta sevärdheter är Casa José Saramago ett museum tillägnat en av Lanzarotes största författare. Gå på en guidad tur i det hus där Saramago levde och dog, se rummen där han kom på sina idéer och hör berättelser om hans liv med en audioguide. I souvenirbutiken kan du köpa en dokumentärfilm om författaren.

Hyr cykel och utforska omgivningarna kring byn, där du hittar vackra jordbrukslandskap som omger pyttesmå byar. Nordväst om Tías ligger Parque Nacional de Timanfaya med sina vidsträckta vulkaniska slättlandskap. Fotografera det kala, öppna landskapet eller ät middag på parkens restaurang.

Är du ute efter sol och bad ska du bege dig till kusten La Tinosa. På sommaren går många resor till Tías populära badort Puerto del Carmen, som en gång i tiden var en liten fiskeby. Sola på de vita sandstränderna, ladda upp batterierna på hälsosamma kurorter och dansa natten lång på strandbarer. Missa inte den historiska stadskärnan, där du kan äta middag på internationella restauranger i vackra byggnader runt hamnen.

Tías ligger på sydöstra Lanzarote, en kvarts bilfärd från Arrecife. Längs kusten kan du spela golf, lära dig vindsurfa eller åka på dyksafari vid Playa Chica. I den här marina miljön lever kanariska fiskar bland de spännande klippformationerna.

Plus Fariones Apartamentos
Plus Fariones Apartamentos
3 out of 5
Timanfaya, 8, Puerto del Carmen, Tías, Lanzarote
Priset är 1 536 kr per natt mellan 30 juni och 1 juli
1 536 kr
per natt
30 juni - 1 juli
Detta lägenhetshotell med miljövänlig profil har 3 stjärnor och ligger i Tías. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och en reception (öppen ...
9/10 Wonderful! (234 recensioner)
"Very relaxing"

Recension från 9 juni 2024

Plus Fariones Apartamentos