Kanarieöarna

Spanien
Lanzarote presenterar kustutsikter, en kuststad och båtkörning

På Kanarieöarna har du fint väder året runt, avkopplande badorter, historisk spansk arkitektur, ett varierat landskap och en vänlig lokalbefolkning.

Fastän de sju större öarna och några mindre öar ligger närmare Afrika än Europa erbjuder de en fascinerande glimt av spansk utveckling i en fantastisk tropisk miljö. Planera en strandsemester på Kanarieöarna och upptäck mycket, mycket mer.

Över 40 % av Kanarieöarnas land och hav är naturparker och -reservat. Upplev en varierad terräng med vulkaner, laurisilvaskogar och naturliga pooler. Under en resa till Kanarieöarna kan du också passa på att besöka någon av de fyra nationalparkerna, de tre marina reservaten och de sju biosfärområdena.

Alla sju öar erbjuder fantastiska dykplatser med klart vatten ner till 30 meters djup. Utforska Kanarieöarnas vrak Plasencia och undervattenslavan vid Punta Restinga på El Hierro. Om du inte vill dyka kan du prova att snorkla i de varma vattnen som bjuder på en behaglig temperatur året runt.

Teneriffa är den största av öarna. Här kan du ta linbanan eller vandra upp till toppen av vulkanen Teide, som är öns högsta punkt. Staden Santa Cruz de Tenerife imponerar med 1600-tals byggnader med islamska och spanska arkitektoniska influenser, medan Costa Adeje bjuder på fantastiska stränder och spännande äventyrsbad.

För en upplevelse av en annan värld rekommenderas en kamelritt över de flerfärgade lavastenarna i Timanfaya nationalpark, en del av ett UNESCO-listat biosfärområde på Lanzarote. En annan imponerande upplevelse får du i de grönskande skogarna med laurisilva och ormbunkar i Garajonay nationalpark på La Gomera. Promenera bland pinjeträd och titta ner i en vulkankrater cirka 1,5 km in i La Caldera de Taburiente nationalpark på La Palma.

Under en weekend på Kanarieöarna kan du också se sanddynerna i Corralejo nationalpark på Fuerteventura eller vindsurfa längs den västra kusten. Ta en vattentaxi till den lilla, obebodda ön Lobos och koppla av i de grunda lagunerna. Den djur- och naturintresserade har hittat rätt, då ön bjuder på tusentals inhemska växt- och djurarter.

För resor till Kanarieöarna kan du flyga till någon av öarnas största flygplatser på Teneriffa eller Gran Canaria, och därefter ta dig mellan öarna med flyg, färja eller segelbåt. För att utforska just din ö eller bara hitta en favoritstrand för avkoppling, kan det vara smart att hyra bil.

Populära städer i Kanarieöarna

Del Duques strand som visar en strand, bad och kustutsikter
Adeje
Restauranger, Utsikt mot stranden och Shopping
Under din resa till Adeje kan du utforska de finaste delarna av Teneriffa.

Saker att besöka

 • Siam Park
 • Vattenparken Costa Adeje
 • Golf Costa Adeje
Mogan som visar en kuststad, båtkörning och en hamn eller havsbukt
Mogan
Utsikt mot stranden, Hav och Avkoppling
Den här charmiga lilla staden har fått smeknamnet "lilla Venedig" tack vare sina vackra broar och trånga gränder, och på din resa till Puerto de Mogán kan du njuta av en skyddad strand och en folkvimlande marknad.

Saker att besöka

 • Mogans hamn
 • Gran Canaria Divers
 • Tauro
Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria
Utsikt mot stranden, Öar och Kaféer
Kanarieöarnas största stad lockar med sina stränder, historia och dess karneval. Njut av vacker natur, historiska utflykter, vattensporter och färgglada parader under resor till Las Palmas.

Saker att besöka

 • Gran Canarias småbåtshamn
 • Santa Anas katedral
Teresitas-stranden som visar bad, kustutsikter och en sandstrand
Santa Cruz de Tenerife
Öar, Affärsresor och Budget
Strosa ner på trefiliga boulevarder, utforska konstgallerier och ät middag på sofistikerade restauranger på din semester i Teneriffas huvudstad.

Saker att besöka

 • Teresitas-stranden
 • Auditorio de Tenerife
Gran Canaria som visar dimma, berg och stillsam natur
San Bartolome de Tirajana
Restauranger, Utsikt mot stranden och Familjevänlig
Avslappnande San Bartolome de Tirajana kallar! Upptäck stränder, sport, ökenlandskap och mycket mer.

Saker att besöka

 • Yumbo Köpcentrum
 • Fyren i Maspalomas
La Oliva som inkluderar historisk arkitektur och en park
La Oliva
Utsikt mot stranden, Hamnar och Surfing
Promenera över berg av sand och lär dig om lokala traditioner i denna stad på norra Fuerteventura som är full av fantastiska semesteranläggningar.

Saker att besöka

 • Corralejo Dunes naturpark
 • Playa de la Concha