Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

KanarieöarnaSpanien

På Kanarieöarna har du fint väder året runt, avkopplande badorter, historisk spansk arkitektur, ett varierat landskap och en vänlig lokalbefolkning.

Fastän de sju större öarna och några mindre öar ligger närmare Afrika än Europa erbjuder de en fascinerande glimt av spansk utveckling i en fantastisk tropisk miljö. Planera en strandsemester på Kanarieöarna och upptäck mycket, mycket mer.

Över 40 % av Kanarieöarnas land och hav är naturparker och -reservat. Upplev en varierad terräng med vulkaner, laurisilvaskogar och naturliga pooler. Under en resa till Kanarieöarna kan du också passa på att besöka någon av de fyra nationalparkerna, de tre marina reservaten och de sju biosfärområdena.

Alla sju öar erbjuder fantastiska dykplatser med klart vatten ner till 30 meters djup. Utforska Kanarieöarnas vrak Plasencia och undervattenslavan vid Punta Restinga på El Hierro. Om du inte vill dyka kan du prova att snorkla i de varma vattnen som bjuder på en behaglig temperatur året runt.

Teneriffa är den största av öarna. Här kan du ta linbanan eller vandra upp till toppen av vulkanen Teide, som är öns högsta punkt. Staden Santa Cruz de Tenerife imponerar med 1600-tals byggnader med islamska och spanska arkitektoniska influenser, medan Costa Adeje bjuder på fantastiska stränder och spännande äventyrsbad.

För en upplevelse av en annan värld rekommenderas en kamelritt över de flerfärgade lavastenarna i Timanfaya nationalpark, en del av ett UNESCO-listat biosfärområde på Lanzarote. En annan imponerande upplevelse får du i de grönskande skogarna med laurisilva och ormbunkar i Garajonay nationalpark på La Gomera. Promenera bland pinjeträd och titta ner i en vulkankrater cirka 1,5 km in i La Caldera de Taburiente nationalpark på La Palma.

Under en weekend på Kanarieöarna kan du också se sanddynerna i Corralejo nationalpark på Fuerteventura eller vindsurfa längs den västra kusten. Ta en vattentaxi till den lilla, obebodda ön Lobos och koppla av i de grunda lagunerna. Den djur- och naturintresserade har hittat rätt, då ön bjuder på tusentals inhemska växt- och djurarter.

För resor till Kanarieöarna kan du flyga till någon av öarnas största flygplatser på Teneriffa eller Gran Canaria, och därefter ta dig mellan öarna med flyg, färja eller segelbåt. För att utforska just din ö eller bara hitta en favoritstrand för avkoppling, kan det vara smart att hyra bil.

Populära städer i Kanarieöarna

La Oliva som visar ett torg
La Oliva
Stränder, Hamnar, Surfing

…"

Saker att besöka

 • Playa Corralejo
  Playa Corralejo
 • Corralejo Dunes naturpark
  Corralejo Dunes naturpark
 • Playa del Cotillo
  Playa del Cotillo
Puerto de la Cruz som inkluderar ett lyxhotell, en pool och en solnedgång
Puerto de la Cruz
Stränder, Hav, Shopping

…"

Saker att besöka

 • Loro Parque
  Loro Parque
 • Lago Martianezs simbassänger
  Lago Martianezs simbassänger
 • Playa Jardin
  Playa Jardin
Las Palmas de Gran Canaria presenterar en kuststad och en stad
Las Palmas de Gran Canaria
Stränder, Öar, Kaféer

…"

Saker att besöka

 • Santa Anas katedral
  Santa Anas katedral
 • Kanariska Museet
  Kanariska Museet
Teresitas-stranden som visar bad, kustutsikter och en sandstrand
Santa Cruz de Tenerife
Öar, Affärsresor, Budget

…"

Saker att besöka

 • Teresitas-stranden
  Teresitas-stranden
 • Auditorio de Tenerife
  Auditorio de Tenerife
Del Duques strand som visar en strand, bad och kustutsikter
Adeje
Restauranger, Stränder, Shopping

…"

Saker att besöka

 • Siam Park
  Siam Park
 • Golf Costa Adeje
  Golf Costa Adeje
Las Vistas-stranden som visar en kuststad
Arona
Restauranger, Stränder, Shopping

…"

Saker att besöka

 • Las Vistas-stranden
  Las Vistas-stranden