TrosaSverige

Image for Trosa som visar båtkörning, en å eller flod och blommor

Boka en resa till Trosa för en vistelse i den idylliska småstaden intill den sörmländska skärgården.

I landskapet Södermanlands östra del ligger Trosa, en charmig ort i kommunen med samma namn. Tack vare den vackra omgivningen är staden ett populärt besöksmål. Här finns allt från charmiga trähus och stora slott till skogsbevuxna öar i skärgården och mysiga marknader och butiker. Funderar du på att boka ett weekendpaket till Trosa kommer här några förslag på vad som finns att se och göra.

Det du som besökare kanske först lägger märke till är Trosaån som löper genom staden – du kan välja att ta en skön promenad längs med ån och passera de charmiga trähusen, eller utgå från Vagnhärad och färdas nerför ån med flotte. På vägen får du en bra översikt över omgivningarna. Ett annat alternativ är att upptäcka staden genom att ta en tur med Blå tåget som går under sommaren, med stopp vid bland annat hamnen och Trosa torg.

Vid torget hittar du turistbyrån i den röda träbyggnaden med klocktornet och där kan du enkelt ordna skärgårdsturer och biljetter till olika evenemang. På torget hålls populära Trosa Marknad, där du från stånden kan köpa godsaker och hantverk och vid advent hålls traditionsenlig julmarknad. Naturligtvis finns det kring torget flera butiker som året runt säljer mode, hantverk och inredning.

De flesta weekendresor till Trosa sker förmodligen under sommaren, vilket inte är så konstigt. Båtägare lägger till vid Trosa gästhamn, människor tar sig ett svalkande dopp vid Trosa havsbad, medan andra cyklar längs de leder som finns i närheten, som Näckrosleden och Sverigeleden. Föredrar du att gå kan du från åpromenaden i Trosa fortsätta längs Sörmlandsleden och ut till Tullgarns slott, där du kan gå på slottsvisning och äta på plats.

Åker du tåg kan du först åka till Södertälje, Nyköping eller Vagnhärad och sedan färdas med buss in till staden. Ett smidigt alternativ är att åka med Trosabussen som går direkt från Liljeholmen till Trosa. Kör du hellre bil kan det vara bra att veta att du från E4:an kan ta av mot Trosa. Oavsett färdmedel kan du under resan se fram emot en trevlig vistelse i en idyllisk miljö.

Topphotell i Trosa

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Trosa Stadshotell & Spa
Trosa Stadshotell & Spa
4 out of 5
Västra Långgatan 19, Trosa, Sodermanland
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
1 971 kr
per night
Mar 14 - Mar 15

Detta hotell med spa i centrala Trosa ligger 12,5 km från Tullgarns slott och 30,4 km från Stendörrens naturreservat.

4.5/5Wonderful! (268 recensioner)

"Mysig hotell, lugn och avkopplande miljö i fina Trosa. Utmärkt service, mysiga rum med sköna sängar, skönt med spamöjligheter. Vi åt en underbat god middag på restaurang som vi ger toppbetyg för, båda maten, trevlig service från personalen och miljön."…"

Recension från 29 dec. 2019

Trosa Stadshotell & Spa
Bomans Hotell i Trosa
Bomans Hotell i Trosa
4 out of 5
Ostra Hamnplan 1, Trosa, Sodermanland
1 949 kr
per night
Mar 10 - Mar 11

Detta hotell med golfbana i Trosa ligger 12 km från Tullgarns slott och 20,2 km från Nynäs gård.

4.4/5Excellent! (300 recensioner)
Fantastiskt hotell på alla sätt!

"Fantastisk personal, underbar miljö och toppenbra mat!"…"

Recension från 4 nov. 2019

Bomans Hotell i Trosa
Åda Golf & Country Club
Åda Golf & Country Club
3 out of 5
Åda Säteri, Trosa
1 580 kr
per night
Feb 23 - Feb 24

Detta hotell med golfbana i Trosa ligger 8,5 km från Tullgarns slott och 9,6 km från Trosa Golfklubb. Nynäs gård och Kallfors Golfklubb ligger också mindre än ...

4/5Very Good! (22 recensioner)
Sängarna!

"Välj ett annat hotell om du inte ska spela golf. Smala obekväma sängar,smutsigt badkar och en fläkt som surrade hela natten.Inredningen behöver uppdateras."…"

Recension från 2 okt. 2019

Åda Golf & Country Club

Populära sevärdheter i Trosa

Stendörrens naturreservat
Image for Stendörrens naturreservat

Stendörrens naturreservat

5/5(2 reviews)

Ge dig ut i naturen i friluftsområdet Stendörrens naturreservat i Studsvik. Stränderna lockar till härliga promenader, och du får inte heller missa att besöka monumenten i området.

Recensioner av Trosa

4.8

Toppdestination

5 - Fantastiskt
4
5 - Fantastiskt 80%
4 - Bra
1
4 - Bra 20%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Pernilla

Dec 29, 2019

Trosa är en mysig ort, passar som dagsutflykt eller en hotellnatt, både vinter som sommar. Så idyllsikt och rofyllt nu i vintertid. mer liv och rörelse under sommaren. Näsan som man reser tillbaks i tiden när man strosar runt där. Återkommer ofta.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

Oct 20, 2019

Mysig småstad med bra fik och fina restauranger. Stadshotellet och Trosa matstudio rekommenderas.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

Aug 18, 2019

Spelade golf på Åda GK. Trevligt ställe, men dyr greenfee.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

May 6, 2019

Trosa är fantastiskt!!