Uruguay

Reseguide
Palacio Salvo som inkluderar gatuliv, en solnedgång och en stad
Sydamerikas dolda pärla erbjuder en historisk huvudstad och koloniala städer kombinerat med en oerhört vacker landsbygd, exklusiva strandorter och bohemiska surfställen.

Uruguay må vara ett litet land men det har otroligt mycket att erbjuda: fantastiska stränder, koloniala småstäder, fantastisk natur och en charmig landsbygd. Boka din resa till Uruguay så får du flera semestrar i ett. Landet koloniserades av såväl portugiser som spanjorer och har starka anknytningar till sitt europeiska arv, samtidigt som man är stolt över sin sydamerikanska identitet.

Det finns en utmärkt infrastruktur för att enkelt röra sig i landet det går gott om bussar mellan de olika städerna och strandorterna, så det finns en god chans att du hittar bekväma bussar till ställena du vill besöka. Men man kan givetvis även hyra bil och ge sig ut på en idyllisk roadtrip.

Man gör bäst i att utgå från huvudstaden Montevideo, en stad som byggdes utmed Rio de la Platas flodbank. Missa inte de vackra kolonialstrukturerna från 1700- och 1800-talet i stadens gamla kvarter, Ciudad Vieja. Ta en tur utmed strandpromenaden, som kantas av parker och exklusiva bostadsområden. Var med och fira en av världens längsta karnevaler, som kickar igång i slutet av januari och sträcker sig ända in i början av mars. Ge dig ut och utforska Uruguays vinrutt i vindistriktet Canelones.

Res utmed Uruguays västkust till landets äldsta bosättning, Colonia del Sacramento. Utforska museer i pastellfärgade hus och strosa utmed charmiga kullerstensgator, som knappt har förändrats sedan 1700-talet. Ta chansen att koppla av i rofyllda Carmelo innan ni beger er norrut till Tacuarembo för att få en smak av Uruguays autentiska gauchokultur, Sydamerikas egna cowboys.

Missa inte chansen att utforska Uruguays spektakulära stränder när sommarhettan kickar igång på allvar. I Punta del Este kan man varva vattenaktiviteter och strandhäng med ett pulserande och mytomspunnet besök exklusiva nattklubben Jose Ignacio om du vill se hur Sydamerikas jetset festar långt in på småtimmarna. Under ens resor i Uruguay bör man ta sig tid att utforska provinsen Rocha och mer exakt de bohemiska strandorterna La Paloma och Punta del Diablo, som lockar backpackers och surfare under årets varmare månader.

Längtar man ut i vildmarken, finns det mycket att upptäcka i Uruguay. Hyr en häst för dagen och ge dig ut på äventyr i området kring Quebrada de los Cuervos. Man kan se exotiska fågelarter på en rad olika naturreservat, bland annat populära nationalparken Santa Teresa. Besök Atlantkusten mellan juli och oktober så har du chansen att se migrerande sydkapare.

Uruguay är känt för att vara ett av Sydamerikas säkraste länder och det behagliga klimatet gör det till den perfekta destinationen nästan året runt.

Populära städer i Uruguay

Palacio Salvo som inkluderar gatuliv, en solnedgång och en stad
Montevideo
Historisk, Utflykter och Kaféer
Montevideo är Uruguays huvudstad är också landets största stad, och här kombineras historia och arkitektur med teater och livemusik, men även stränder och vackra strandpromenader.

Saker att besöka

 • Centenariostadion
 • Palacio Salvo
 • Palacio Legislativo
Playa Bikini som inkluderar en sandstrand
Punta del Este
Stränder, Hamnar och Surfing
Stränder, vattenaktiviteter, öturer, nattliv och kändisar gör Punta del Este till en av Sydamerikas mest exklusiva semesterorter.

Saker att besöka

 • Mansa Beach
 • Playa Brava
 • Punta del Este-fyren
Colonia del Sacramento som inkluderar kustutsikter och en solnedgång
Colonia del Sacramento
Historisk, Kultur och Museer
Tack vare sina kullerstensgator, färggranna hus, museer och stränder är det här en av västra Paraguays mest populära städer.

Saker att besöka

 • Colonia del Sacramento-fyren
 • Rambla Colonia Del Sacramento
 • Ferrando Beach
Cape Santa Maria-fyren som visar en fyr
La Paloma
Surfing, Småstad och Kasinon
La Paloma ligger på Uruguays östkust och är en avslappnad strandstad med utmärkt surfing, valskådning och gratis sommarkonserter. En resa till La Paloma är väl värd besväret när man reser genom Uruguay eller Argentina.

Saker att besöka

 • Gammal tågstation
 • Cape Santa Maria-fyren
Piriapolis strand som visar gatuliv och en kuststad såväl som en man
Piriapolis
Natur, Naturparker och Äventyr
Piriapolis väntar: natursköna miljöer, äventyr, stränder och mycket mer!

Saker att besöka

 • Piriapolis strand
 • Castillo de Piria
Carmelo
Carmelo
Yoga, Trädgårdar och Simning
Upplev avslappnande Carmelo: vingårdar, parker, trädgårdar och mycket mer!

Uruguay

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: