Uttarakhand

Indien
Hari Parbat fästningen presenterar historisk arkitektur
Gör en resa till Uttarakhand och färdas runt i en pittoresk region som kallas för gudarnas land på grund av de många tempel som ligger utspridda i Himalayas dalar. Lägg en weekend på att besöka heliga platser och uppleva naturen.

Uttarakhand, som tidigare hette Uttaranchal, är en enorm region i Himalaya med floder, sjöar, berg och glaciärer. Det mångsidiga landskapet är även fyllt med heliga tempel, helgedomar och pilgrimsplatser. Simma i Indiens heligaste flod, vandra ovanför molnen på snötäckta bergstoppar och utforska tempelplatser.

Naturälskaren njuter av en resa till Uttarakhand oavsett årstid. Åk skidor i Auli, cykla längs kuperad bergsterräng i Garhwal och prova på forsränning i de utmanande floderna Alaknanda och Dhauliganga.

Vandra leder som går runt de toppar som omger Vasuki Tal Mountain Lake i Kedarnath. Testa din kondition under en vandring längs den 14,5 km långa Kedarnath Mandir-leden. När du befinner dig nära staden bör du besöka Kedarnath-templet som är tillägnat guden Shiva. Den uråldriga helgedomen är över 1000 år gammal och ligger i bergskedjan Rudra Himalaya.

Ett av Uttarakhands mest andliga resmål är Rishikesh, som även bär smeknamnet Världens yogahuvudstad. Här finns många ashram längs floden Ganges där du kan delta i yoga- och meditationspass.

Besök det ursprungliga Maharishi Mahesh Yogi Ashram där Beatles bodde tillsammans med gurun Maharishi Mahesh Yogi i slutet av 1960-talet. Platsen övergavs för många år sedan, men du kan besöka meditationsrummen och bungalowerna där bandet bodde. Föreläsningssalen har gjorts om till ett konstprojekt med Beatles-tema. Gör gemensam sak med de många pilgrimerna som kommer till staden för att bada i floden. Ganges anses av många hinduer vara den allra heligaste floden.

Över 10% av Uttarakhand består av nationalparker och naturskyddsområden. Ge dig ut på en jeepsafari i Rajaji nationalpark och se hjortar, vildsvin, antiloper och geparder.

Det finns många sätt att ta sig till Uttarakhand, bland annat med bus, tåg och flyg från New Delhi. En stor del av regionen ligger i bergen och väl på plats är det smidigast att resa med bil.

Uttarakhand är en underbar semesterort där du kan njuta av natur, spännande äventyr och avkoppling. Det är ett utmärkt resmål för weekendresor, men du kan även stanna längre för att verkligen ha tid att uppleva allt som regionen har att erbjuda.

Populära städer i Uttarakhand

Nainital som visar skogar
Nainital
Sjöar, Berg och Djurpark
Gör en resa till Nainital, en stad i en region nära yttre Himalaya som är känd som Indiens sjödistrikt. Utforska dess sjöar, tempel och grottor.

Saker att besöka

 • Kainchi Dham
 • Nainitalsjön
 • Mall Road
Lakshman Jhula som inkluderar en hängbro, en liten stad eller by och en å eller flod
Rishikesh
Floder, Yoga och Forsränning
Fly undan till Rishikesh! Upplev tempel, flodstranden och monument.

Saker att besöka

 • Parmarth Niketan
 • Ram Jhula
 • Laxman Jhula
Triveni Ghat presenterar en solnedgång och religiösa aspekter såväl som en liten grupp av människor
Haridwar
Yoga, Natur och Forsränning
Åk till avskilda Haridwar och upplev tempel, kultur och djungel.

Saker att besöka

 • Har Ki Pauri
 • Mansa Devi-templet
 • Chandi Devi Temple
Joshīmath
Joshīmath
Tempel, Skidåkning och Floder
Kom iväg till Joshīmath! Upplev templen, skidåkningen och flodstranden.

Saker att besöka

 • Badrinath-templet
 • Valley of Flowers National Park Trailhead
 • Auli Ski Resort
Dehradun
Dehradun
Kullar, Tempel och Yoga
Pittoreska Dehradun väntar: tempel, universitetsstämning, djungel och mycket mer!

Saker att besöka

 • Forest Research Institute
Lansdowne
Lansdowne
Floder, Yoga och Naturparker
Fly undan till Lansdowne! Upplev tempel, flodstranden och parker.

Saker att besöka

 • Sona Nadi Range