Vaduz

Reseguide
Vaduz slott som visar historisk arkitektur, chateau eller palats och skogar
Vaduz är kanske litet, men denna mysiga huvudstad erbjuder ett fantastiskt utbud av historiska och kulturella pärlor.

Se målningar och skulpturer av världsberömda konstnärer, och upptäck ovanliga artefakter under din semester i gulliga Vaduz. Klättra till vackra slott och njut av spektakulära vyer över de omgivande alperna.

Liechtensteins huvudstad Vaduz är en mycket trevlig plats att upptäcka till fots. Promenera långsamt mellan sevärdheterna eller ta en kryssning längs med floden Rhen och blicka mot den utspridda landsbygden som omgärdar staden.

Vandra längs stigen från stadskärnan. En svag lutning leder dig längs en lövklädd stig till det imponerande slottet Vaduz, som är det officiella residenset för Liechtensteins furste. Slottets storslagna tinnar och torn reser sig mot en fantastisk alpin bakgrund.

I stadskärnan hittar du fantastiska museer, och ett av de finaste av dem är konstmuseet. Inuti denna ultramoderna byggnad i svart basalt hittar man en otrolig samling verk av de lokala konstnärerna Depero, Baldessari och Beuys. Fokus ligger generellt på 1800-talet och framåt, men furstens renässanssamling fungerar som ett underbart undantag från regeln.

Post- och frimärksmuseet längre ner på gatan har en fascinerande utställning med gamla och konstnärliga frimärken. Liechtensteins nationalmuseum ligger en bit bort och erbjuder en spännande inblick i landets hjärta och kulturella arv. Här kan du undersöka gamla smycken och verktyg, och missa inte avdelningen för naturutställningar på tredje våningen. Ta en närmare titt på de olika miljöerna som har interagerat i detta land, och leta efter den otroligt naturtrogna guldörnen.

Din resa till Vaduz tar dig till Liechtensteins mitt. Flyg till Österrike i öster eller Schweiz i väster och ta ett tåg eller en buss över gränsen. Restaurangerna i staden serverar övervägande schweizisk mat. Några få små hotell erbjuder boende för din semester i Vaduz.

Hotel Vaduzerhof
Hotel Vaduzerhof
4 out of 5
3 Städtle, Vaduz
Priset är 2 292 kr per natt mellan 24 juni och 25 juni
2 292 kr
per natt
24 juni - 25 juni
Boka detta hotell med 4 stjärnor i Vaduz. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna Liechtensteins ...
8,2/10 Very Good! (329 recensioner)
"Bra och fräscht hotell. Centralt läge. Ok frukost"

Recension från 16 juli 2023

Hotel Vaduzerhof
Parkhotel Sonnenhof
Parkhotel Sonnenhof