Valencia

Spanien
Ciutat de les Arts i les Ciències presenterar en stad och modern arkitektur

Res till den Spanska östkusten för utomhusäventyr, historiska upptäckter och lata dagar på stranden.

Valencias landskap är en spännande blandning av stränder, naturparker och berg, med medeltida monument och antik historia att upptäcka. Oavsett om du vill koppla av på en gyllene sandstrand, utforska historiska byggnader eller vandra genom kuperade landskap har denna mångskiftande region i Spanien mycket att erbjuda.

Provinsens huvudstad, som också heter Valencia, ligger vid Medelhavets kust, och är en stad med en historia som går 2 000 år tillbaka i tiden. Spår av romarna och morerna kan ses i byggnaderna i stadens historiska centrum.

Gå uppför spiraltrappan i sten på det gotiska klocktornet El Miguelete. Besök Catedral de València från 1200-talet som har en blandning av arkitektoniska stilar, som till exempel romansk, gotisk och barock. Inuti finns Valencias heliga bägare eller den heliga gralen. Många hävdar att denna bägare användes av Jesus vid den sista måltiden.

De som gillar modern arkitektur kommer att förundras över de futuristiska byggnaderna på Ciudad de las Artes y las Ciencias. Detta vetenskapliga och kulturella komplex omfattar ett interaktivt vetenskapsmuseum, ett operahus, en stor trädgård och ett av Europas största akvarium.

Gör det mesta av stadens Medelhavsläge genom att åka till någon av stränderna som La Malva-rosa och Port Sa Platja. Åk med weekendpaket till regionen Valencia som har cirka 632 kilometer kust att dra nytta av. Några av de mest populära strandresorterna är Benidorm, Gandia och Alicante.

Regionens stränder lockar till sig flest besökare, men utanför dessa turistställen hittar du massor av natur att utforska. Vandra genom olika terränger i naturparken Sierra Calderona och Parque Natural de Serra Gelada, eller fågelskåda i nationalparken La Albufera.

Med de internationella flygplatserna i Alicante och Valencia, är det enkelt att resa till regionen Valencia. Utforska regionen Valencia med buss, tåg, eller bil som kan hyras från flygplatserna eller i centrala Valencia.

Res till regionen Valencia för historien, spektakulära landskap och ett behagligt boende vid kusten.

Populära städer i Valencia

Valencia
Valencia
Historisk, Shopping och Museer
Dags att resa! Upptäck museerna, konsten och stränderna i romantiska Valencia.

Saker att besöka

  • Plaza de la Reina
  • Valencias katedral
  • Plaza de la Virgen
Alicante
Alicante
Utsikt mot stranden, Restauranger och Shopping
Upplev romantiska Alicante: stränder, slott, historiska sevärdheter och mycket mer!

Saker att besöka

  • Alicantes hamn
  • Santa Barbara-slottet
  • Alicantes rådhus
Benidorm
Benidorm
Utsikt mot stranden, Shopping och Familjevänlig
Njut av en resa till Benidorm, Costa Blancas pärla, med dess perfekta blandning av lugna naturreservat, soliga stränder, nattklubbar och promenadstråk.

Saker att besöka

  • Magic Natura
  • Mundomar
  • Aqualandia
Torrevieja
Torrevieja
Småbåtshamnar, Soligt och Löpning
Fly undan till trendiga Torrevieja! Upplev småbåtshamnen, amerikansk fotboll och spaanläggningar.
Orihuela
Orihuela
Utsikt mot stranden, Trevliga människor och Hav
Utforska Orihuela: havsutsikt, stränder, barer och mycket mer!
Castellón de la Plana
Castellón de la Plana
Universitet, Ost och Monument
Dags att resa! Upptäck monumenten, äventyren och kasinona i Castellón de la Plana.