Elche

Reseguide
Elche
Ta en weekendresa till medelhavsområdet i Elche, där du kan vandra bland tusentals palmer, besöka imponerande byggnader och koppla av på stränderna.

Elche är känt för sin skoindustri och fantastiska palmlund, som faktiskt är Europas största, men här finns mycket mer än så. Varför inte spendera en weekend här och upptäcka de olika sevärdheterna medan du strosar genom de äldre stadsdelarna, solar på de fantastiska stränderna eller äter på någon av uteserveringarna i stadskärnan.

Om du vill uppleva en riktig kulturskatt ska du planera din semester i Elche till augusti då den kända pjäsen Mysteriet i Elche (Mysterio de Elche), som skildrar Marie himmelsfärd, spelas. Den skrevs redan på medeltiden och har utnämnts som ett immateriellt kulturarv av UNESCO. Den spelas i basilikan Santa Maria de Elche, från vars torn du får en spektakulär vy över palmlunden. Om du hellre besöker staden vid en annan tidpunkt på året, kan du beskåda en virtuell återskapning av mysteriet på museet La Fiesta.

Missa inte de arabiska baden som ligger i klostret La Merceds källare. De är några av få exempel på islamisk arkitektur som finns kvar i området. När du reser till Elche kan du även passa på att besöka Elches arkitekturmuseum och historiska museum (MAHE) som har en stor och fascinerande samling. Om du planerar en billig semester till Elche för hela familjen får du inte missa det paleontologiska museet, som bland annat har en 3D-återgivning av en bensamling.

Res till Elche och njut av den mer än 8 kilometer långa kustremsa genom att sola och bada i det kristallklara vattnet vid stränder som Et Altet, El Pinet eller El Carabassi. Du kan även upptäcka stadens unika naturområden i Elches palmlund, som är ett enormt område där 200000 palmer står utspridda i lundarna.

Om du vill utnyttja semestererbjudanden till Elche kan du ta dig till staden med bil, tåg eller buss. Närmsta flygplats ligger i Alicante, knappt 10 kilometer bort.

Har du ännu inte fått lära känna den här delen av Alicante? Börja leta efter paketsemestrar till Elche och njut av en härlig vistelse vid Medelhavets stränder.

Var kan jag bo i Elche?

Hotel Port Elche
Hotel Port Elche
4 out of 5
Calle Miguel Servet, 25, Elche, Alicante
Priset är 752 kr per natt mellan 11 juni och 12 juni
752 kr
per natt
11 juni - 12 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Elche. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
8,6/10 Excellent! (288 recensioner)
"Ok"

Recension från 1 jan. 2023

Hotel Port Elche
Hotel Areca
Hotel Areca
4 out of 5
Carrer del Llimó, 2, Torrellano, Elche, Alicante
Priset är 842 kr per natt mellan 11 juni och 12 juni
842 kr
per natt
11 juni - 12 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Elche. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och bastu. Våra gäster brukar tala väl om ...
8,6/10 Excellent! (998 recensioner)
Great service
"Väldigt nöjda överlag med service och rum men isoleringen var väldigt dålig. Man hörde allt både ute och i hallen."

Recension från 13 mars 2023

Hotel Areca
La Marina Resort
La Marina Resort
3 out of 5
Avda de la Alegria, s/n, La Marina, Elche, Alicante
Denna resort med spa har 3 stjärnor och ligger i Elche. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och strand. De populära sevärdheterna Playa ...
9,2/10 Wonderful! (10 recensioner)
"Me faltó más animación, y más entretenimiento para niños"

Recension från 30 dec. 2021

La Marina Resort
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Hotel Sercotel AG Express
Hotel Sercotel AG Express
2 out of 5
Autovia A-70, KM 25, Area de Servicio Elche, Elche, Alicante, 3320
Detta boende för affärsresenären ligger i Elche. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster brukar tala väl om den ...
8,4/10 Very Good! (335 recensioner)
Simple and Cheap
"Cheap stay. But expensier return taxi trip, to airport, as has to go on the autopista a couple km in wrong direction.?"

Recension från 17 feb. 2023

Hotel Sercotel AG Express
Villa på landet för 8 personer med privat pool nära havet
Villa på landet för 8 personer med privat pool nära havet
Valverde, Elche, Land Valencia
Denna villa ligger i Elche. Här har du tillgång till gratis wi-fi, privata pooler och parkering. Våra gäster brukar tala väl om poolen och de barnvänliga bekvämligheterna ...
9,4/10 Exceptional! (50 recensioner)
Our stay.
"We absolutely love the house. The garden was big and beautiful. The pool nice and clean with a lot of sun-beds. The house was well planned for eight persons. The social areas where spacious and the kitchen was very well equipped. There was also a bbq which we used often. There is a washing machine ..."

Recension från 23 maj 2023

Villa på landet för 8 personer med privat pool nära havet
Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa
Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa
4 out of 5
Calle de Altea 14, El Campello, Alicante
Detta lägenhetshotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i El Campello. Här har du tillgång till gratis wi-fi, strand och fullständigt spa. De populära sevärdheterna ...
9/10 Wonderful! (94 recensioner)
Wonderful stay
"I highly recommend this hotel, everything was just perfect, the standard of the apartment, the staff, the cleaning just everything 🌟👌"

Recension från 11 feb. 2022

Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Elche