Elche

Reseguide
Bild från Expedia
Ta en weekendresa till medelhavsområdet i Elche, där du kan vandra bland tusentals palmer, besöka imponerande byggnader och koppla av på stränderna.

Elche är känt för sin skoindustri och fantastiska palmlund, som faktiskt är Europas största, men här finns mycket mer än så. Varför inte spendera en weekend här och upptäcka de olika sevärdheterna medan du strosar genom de äldre stadsdelarna, solar på de fantastiska stränderna eller äter på någon av uteserveringarna i stadskärnan.

Om du vill uppleva en riktig kulturskatt ska du planera din semester i Elche till augusti då den kända pjäsen Mysteriet i Elche (Mysterio de Elche), som skildrar Marie himmelsfärd, spelas. Den skrevs redan på medeltiden och har utnämnts som ett immateriellt kulturarv av UNESCO. Den spelas i basilikan Santa Maria de Elche, från vars torn du får en spektakulär vy över palmlunden. Om du hellre besöker staden vid en annan tidpunkt på året, kan du beskåda en virtuell återskapning av mysteriet på museet La Fiesta.

Missa inte de arabiska baden som ligger i klostret La Merceds källare. De är några av få exempel på islamisk arkitektur som finns kvar i området. När du reser till Elche kan du även passa på att besöka Elches arkitekturmuseum och historiska museum (MAHE) som har en stor och fascinerande samling. Om du planerar en billig semester till Elche för hela familjen får du inte missa det paleontologiska museet, som bland annat har en 3D-återgivning av en bensamling.

Res till Elche och njut av den mer än 8 kilometer långa kustremsa genom att sola och bada i det kristallklara vattnet vid stränder som Et Altet, El Pinet eller El Carabassi. Du kan även upptäcka stadens unika naturområden i Elches palmlund, som är ett enormt område där 200000 palmer står utspridda i lundarna.

Om du vill utnyttja semestererbjudanden till Elche kan du ta dig till staden med bil, tåg eller buss. Närmsta flygplats ligger i Alicante, knappt 10 kilometer bort.

Har du ännu inte fått lära känna den här delen av Alicante? Börja leta efter paketsemestrar till Elche och njut av en härlig vistelse vid Medelhavets stränder.

Var kan jag bo i Elche?

Default Image

La Torreta

Om du är ute efter något riktigt trevligt att se och göra i La Torreta med omnejd, kan du besöka Jardín Huerto del Cura eller Basílica de Santa María.

La Torreta
Hotel Areca
Hotel Areca
4 out of 5
Carrer del Llimó, 2, Torrellano, Elche, Alicante