Valparaiso

Chile
Valparaiso som visar en stad

En historisk hamn, heliga öar, skidorter, surfingbyar, exklusiva badorter och ett varierat djurliv gör denna region till ett av centrala Chiles mest varierade områden.

Planera en resa till Valparaiso-regionen för att uppleva vattensporter, bergsäventyr och spännande djur. Utforska bohemiska kuststäder, eleganta badorter och städer som har sitt ursprung i Chiles kolonialtid. Valparaiso-regionen utgör en del av centrala Chile och sträcker sig från Andernas snötäckta toppar, genom bördiga slätter till Stilla havets skimrande vatten.

Regionens huvudstad är Valparaiso, en livlig hamnstad med färgstarka kvarter på kullarna som omger en vacker bukt. Staden etablerades som en hamn under den spanska eran och är i dag ett populärt centrum för konstnärer och poeter. Passa på att beundra landmärken från den koloniala tiden och storslagna torg i den gamla stadskärnan. Ta någon av de många bergbanorna upp i kullarna där du kan upptäcka en labyrint av branta trappor, gator kantade av färgglada hus och utomhusgallerier.

Norr- och söderut från Valparaiso sträcker sig kilometervis med härlig kust som pryds av eklektiska städer. Färdas norrut till eleganta Vina del Mar, Chiles trädgårdsstad, som lockar med fashionabla strandkvarter som Concón och Renaca. Koppla av i skuggan av Maitencillos enorma sandstensklippor och gotta dig åt de lyxiga hotellen i Zapallar.

Söder om Valparaiso hittar du Algarrobo, som har en av världens största pooler med en längd på 1 000 meter. Gå i Pablo Nerudas fotspår på Isla Negra. Ägna dig åt fågelskådning på Reserva Nacional El Yali. Upplev Chiles surfkultur i Matanzas, Pichilemu och Punta de Lobos.

Inåt landet ligger Portillo, ett populärt centrum för vintersport vid foten av det 6 962 meter höga berget Cerro Aconcagua. Beundra örnar, rävar och bergskatter på en vandring längs de natursköna stigarna i Parque Nacional La Campana. Promenera runt en stilla sjö och njut av en picknick i Reserva Nacional Lago Peñuelas.

Det är lätt att ta sig runt regionen under resor till Valparaiso tack vare Chiles stora nätverk med intercity-bussar. Hyr en bil om du vill uppleva mindre städer och avlägsna kustområden.

Räkna med en längre vistelse i området om du vill besöka Valparaiso-regionens avlägsna öar. Åk på vandrings- och dyktflykter på Isla Robinson Crusoe, som tiilhör Juan Fernández-öarna eller förstummas över rapa nui-folkets hänförande moaistatyer på Isla de Pascua (Påskön).

Populära städer i Valparaiso

Valparaiso som inkluderar en stad och landskap
Valparaiso
Promenad, Turer och Kaféer
Chiles historiska hamnstad är känd för sina pittoreska, sluttande stadsdelar, koloniala byggnader, stora torg och utomhusgallerier.

Saker att besöka

  • Plaza Sotomayor
  • Valparaisos friluftsmuseum
  • Mirador Paseo Gervasoni
Wulff slott som inkluderar ett slott, historiska element och kustutsikter
Vina del Mar
Promenad, Avkoppling och Kaféer
Besök Chiles trädgårdsstad med dess vackra parker, kolonialarkitektur, surfingstränder och berömda, internationella musikfestival.

Saker att besöka

  • Acapulco-stranden
  • Wulff slott
  • Teatro Municipal
Casablanca
Casablanca
Vingårdar, Span och Familjevänlig
Romantiska Casablanca väntar: vingårdar, spaanläggningar, krogar och mycket mer!
Puchuncavi
Puchuncavi
- Utsikt mot stranden
Puchuncavi väntar: stränder och mycket mer!
Concon
Concon
Hav, Barer vid poolen och Naturlandskap
Åk till Concon och upplev havsutsikt, barer och stränder.
Juan Fernández
Juan Fernández
Blommor och Naturparker
Utforska Juan Fernández: parker och mycket mer!