Västervik

Reseguide

På en resa till Västervik väntar dig underskön natur i skärgården, mysig shopping och äventyr.

Västervik är en ort i Småland i Kalmar län. Området präglas av idyllisk skärgårdsmiljö, och du kan faktiskt se sälar här! Du som vill röra på dig i vackra miljöer har kommit helt rätt – det finns flera vandringsleder genom naturreservat och klipporna lockar klättrare från hela världen medan centrala Västervik erbjuder shopping med närhet till vattnet.

Många passar på att bada i skärgården på sommaren under en weekend i Västervik, men när vädret är dåligt eller kallt kan du istället åka till Lysingsbadets upplevelsebad med bland annat rutschbanor och romerskt spa, eller ta några varv motionssim på Västerviks simhall, som även har bastu, relax och vattenrutschbana.

Vill du vandra i egen takt i Västerviks vilda natur kan du gå någon av etapperna längs Tjustleden, som går genom hela Västervik kommun. En annan vacker sträcka är Gränsöleden, där du passerar genom ett naturreservat med klippor, ekhagar och flera badplatser. Den leder dig även till Gränsö Slott där du kan stanna till för mat.

Västervik Dykpark är ett projekt där intressanta dykplatser märks ut, som exempelvis skeppsvrak, och där du som dykare får tillgång till kartor och information som gör dykningen säkrare och roligare. Du som är intresserad av äventyr ovan mark kan besöka Västerviks klättercenter och klättra inomhus, men också få tips på de klätterställen som finns utomhus och deras svårighetsgrad – är du nybörjare finns det säkrade leder.

Resor till Västervik kan göras med tåg, och på plats kan du resa vidare med stads- eller landsbygdsbuss. Det går också båtar till de olika skärgårdsöarna. På Stora Torget har du en bra utgångspunkt när du utforskar centrala Västervik, och det är här du hittar turistbyrån. I närheten har du småbåtshamnen vid Fiskartorget, och längs med Storgatan och Bredgatan, finns det fullt av affärer, allt från stora kedjor till små mysiga butiker.

Oavsett om du gillar fartfyllda eller lugnare aktiviteter har Västervik något för alla. Bokar du ett weekendpaket till Västervik kan du välja bland de boenden som ligger nära de sevärdheter och aktiviteter som du helst vill besöka.

Best Western Plus Vasterviks Stadshotell
Best Western Plus Vasterviks Stadshotell
4 out of 5
Storgatan 3, Västervik
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 395 kr per natt mellan 21 jan. och 22 jan.
Detta hotell i centrala Västervik ligger tio minuters promenad från Stegeholms slottsruin, St. Gertrude kyrka och S:t Petri kyrka. Västerviks museum och Västerviks ...
4.3/5 Excellent! (960 recensioner)
Gustawa - gott o trevligt
"Bra läge o jättefin restaurang - Gustawa."

Recension från 7 okt. 2021

Best Western Plus Vasterviks Stadshotell
Slottsholmen
Slottsholmen
4 out of 5
Slottsholmsvaegen 10, Västervik, Kalmar
Detta hotell i Västervik ligger tio minuters promenad från Stegeholms slottsruin, Västerviks museum och St. Gertrude kyrka. S:t Petri kyrka och Västerviks Golfklubb ...
4.8/5 Exceptional! (22 recensioner)
"Väldigt fint hotell med härlig utsikt och bra läge"

Recension från 17 juli 2019

Slottsholmen
Gränsö Slott Hotel & Spa
Gränsö Slott Hotel & Spa
4.5 out of 5
Gränsö Slott, Västervik
Priset är 2 271 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Detta hotell med direkt tillgång till stranden ligger bredvid en golfbana i Västervik, mindre än 5 km från Badplats Gränsö, Sandviksbadet och Västerviks Golfklubb. ...
4.7/5 Exceptional! (160 recensioner)
Vackert läge med mycket fin restaurang
"Ett bekvämt hotell med underbar utsikt över havet. Mycket fin restaurang på Gränsö slott som är en separat byggnad skild från hotellet. Vi utnyttjade inte SPA avdelningen då tiden för oss var för kort."

Recension från 1 aug. 2021

Gränsö Slott Hotel & Spa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Notvikens vandrarhem
Notvikens vandrarhem
2.5 out of 5
4 Notholmsvägen, Västervik, Kalmar län
Denna lägenhet vid stranden ligger bredvid en golfbana i Västervik, två kilometer från Västerviks museum, St. Gertrude kyrka och S:t Petri kyrka. Västervik station ...
3.2/5 (9 recensioner)
"Konstigt dyrt för det man fick!"

Recension från 8 okt. 2018

Notvikens vandrarhem
Sommarparadis vid havet.
Sommarparadis vid havet.
2B Alphyddsvägen, Västervik, Kalmar län
Denna semesterbostad vid havet ligger mindre än 3 km från Västerviks museum, Stegeholms slottsruin och Västerviks Golfklubb. Badplats Gränsö och St. Gertrude ...
5/5 Exceptional! (6 recensioner)
Rekommenderas.
"Underbar stuga med toppen läge."

Recension från 4 aug. 2021

Sommarparadis vid havet.
3 Person Holiday Home in Västervik
3 Person Holiday Home in Västervik
3 out of 5
KANALVÄGEN 4, Västervik, Kalmar län
Denna semesterbostad i Västervik ligger mindre än 3 km från Badplats Gränsö, Västerviks museum och Stegeholms slottsruin. Västerviks Golfklubb och St. Gertrude ...
3 Person Holiday Home in Västervik
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Västervik