Vilhelmina

Reseguide
Vilhelmina
Vilhelmina har något som passar alla. Här kan du uppleva storslagen natur, intressanta museer samt massor av olika friluftsaktiviteter såväl sommar- som vintertid.

Vilhelmina är en tätort i landskapet Lappland, och från början en sameby. Orten erbjuder flera intressanta kulturella sevärdheter som är väl värda ett besök. Att flera av dessa dessutom ligger inom promenadavstånd från varandra är ju också ett plus.Vilhelmina kyrkstad uppfördes i början av 1840-talet för att kyrkobesökarna skulle ha någonstans att övernatta när de kom långväga ifrån under kyrkohelgerna. Idag är kyrkstaden fortfarande en levande plats, och här kan du bland annat besöka hembygdsmuseet, konstateljén och passa på att ta en fika i den vackra miljön. Särskilt levande är kyrkstaden under sommaren.Om du reser med barn uppskattar de säkert Sagostigen på Kyrkberget, som är en kort skogspromenad med bland annat sagor och mystiska figurer. Medan du ändå är uppe på Kyrkberget ska du passa på att besöka Samevistet. Här har sameföreningen Vualtjere Duodji en visningsplats för den samiska byggtraditionen.Fastän staden erbjuder många intressanta museer och platser, är en resa till Vilhelmina inte fulländad utan att du har provat på någon friluftsaktivitet. Under vintern kan du besöka någon av de alpina anläggningarna Klimpfjäll eller Kittelfjäll, som tillsammans erbjuder 57 backar. Tycker du om längdskidåkning har du tillgång till hela elva anläggningar i närheten. Under sommaren kan du istället vandra eller cykla längs någon av alla de vandrings- och cykelleder som finns på fjället, eller besöka Baksjötjärn, ett centralt friluftsområde med badstrand, utomhusgym och fiskemöjligheter.Reser till Vilhelmina gör du enkelt med flyg eller buss. Bussföretaget Lapplandspilen har avgångar från Stockholm och Arlanda Airport flera gånger i veckan, och med flyg kan du anlända tre dagar i veckan. Under vissa delar av året kan du också åka tåg med Inlandsbanan hela vägen till Vilhelmina.En weekend i Vilhelmina rekommenderas verkligen om du vill uppleva den lappländska naturen och är intresserad av friluftsliv, men ändå vill ha tillgång till det utbud av restauranger och butiker som en mindre ort har att erbjuda.

House
House
Dorotea, Vasterbotten County
Detta boende ligger i Dorotea. Här har du tillgång till wi-fi, parkering och trädgård. Läs recensioner skrivna av gäster som har bott på House och se uppdaterad ...
House
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Vilhelmina

Städer nära Vilhelmina