Det kan finnas reserestriktioner för Indonesien med anledning av covid-19.

YogyakartaIndonesia

Upptäck gamla tempel, traditionell batik, wayangskuggspel och gamelanmusik i den stad som har nyckeln till Javas kulturarv. 

En resa till Yogyakarta är ett ypperligt tillfälle att utforska Javas rika kultur och traditioner. Staden Yogyakarta är känd för att skydda sitt kulturarv och sina traditioner och är därmed ett nav inom javanesisk konst, hantverk, musik, poesi, balett och dockteater. Utforska de magnifika templen Borobudur och Prambanan, och lär dig mer om buddhistisk, hinduisk och javanesisk kultur under resor till Yogyakarta.

Yogyakarta är en av Indonesiens äldsta städer. Under en kort promenad genom den historiska stadsdelen passerar du Sultanpalatset (Kraton Ngayogyakarta) och dess ståtliga innergård, moské och museum. Titta på Centrala postkontoret(Kantor Pos Besar) och Tugumonumentet. Köp dig något att äta från en gatuförsäljare och titta på när lokalinvånarna spelar schack på gatan nära palatsanläggningen Kraton.

Om du vill lära dig mer om den javanesiska kulturen ska du besöka Sonobudoyomuseet, Batikmuseet eller Fort Vredeburg. Titta på historiska föremål och traditionellt hantverk som batik, wayangdockor, masker och gamelaninstrument. Upptäck Yogyakartas blomstrande konstliv på Affandimuseet och Cemeti Art House.

Missa inte de fantastiska gamla templen i Yogyakarta som lokalt kallas för candi. Vandra mellan flera olika helgedomar och monument i Prambanan, en samling höga hinduiska tempel med fint utsirade kupoler. Det fantastiska buddhisttemplet Borobudur är från 800-talet och ligger i Magelang, en timme med bil från Yogyakarta.

Koppla av med en massagebehandling, ett yoga- eller meditationspass i soluppgången. Gå på en golfrunda med utsikt över Mount Merapi. Under ditt besök ska du passa på att smaka på lokala rätter, till exempel söt curry med jackfrukt, palmsocker, kokosmjölk och kyckling. I januari firar staden Javas muslimska kultur med den traditionella Sekatenfestivalen.

Till Yogyakarta kommer du via Adisuciptos internationella flygplats. Du kan även åka lokalbuss eller tåg. Inne i staden tar du dig runt med taxi, buss eller trehjulig rickshaw. Glöm inte att pruta och komma överens om ett pris innan du sätter dig i en rickshaw. För att få ut mesta möjliga av Yogyakartas utomhusaktiviteter ska du resa hit under den torra säsongen, från juli till september.

Var ska man bo i Yogyakarta?

Fort Vredeburg Museum presenterar millitärobjekt, ett torg och ett monument

Central Yogyakarta

Central Yogyakarta är känt för de historiska sevärdheterna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Malioboro Street och Malioboro Mall.

Central Yogyakarta
Yogyakarta som inkluderar interiörer och konst

Malioboro

Du kommer uppskatta museerna och monumenten i Malioboro. Avsätt lite tid för att besöka Malioboro Street eller Malioboro Mall.

Malioboro
Mlati, Ngaglik, Yogyakarta, Indonesien

Mlati

Trädgårdarna, golfbanorna och krogarna är bara några exempel på vad resenärer brukar uppskatta mest med Mlati. Om du vill uppleva mer av området kan du kolla in Jogja shoppingcenter eller Sleman City Hall.

Mlati

Topphotell i Yogyakarta

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Sheraton Mustika Yogyakarta Resort and Spa
Sheraton Mustika Yogyakarta Resort and Spa
4.5 out of 5
JL Laksda Adisucipto KM 8.7, Depok, Yogyakarta
Priset är 398 kr per natt

Denna familjevänliga resort nära flygplatsen i Depok ligger mindre än 3 km från TransMart Studio Mini och Dirgantaramuseet. Jogja Bay Pirates Adventure Waterpark ...

4/5Very Good! (214 recensioner)

"親切丁寧な対応で満足しています。"…"

Recension från 15 mars 2020

Sheraton Mustika Yogyakarta Resort and Spa
Gallery Prawirotaman Hotel
Gallery Prawirotaman Hotel
4 out of 5
Jl. Prawirotamana II /Jl Gerilya no.839B, Yogyakarta, Yogyakarta
Priset är 173 kr per natt

Detta hotell i Yogyakarta ligger 0,6 km från Lana Gallery och mindre än 5 km från Malioboro Street och Palace of Yogyakarta. Malioboro Mall och Gembira Loka ...

4.4/5Excellent! (203 recensioner)
Bra hotel

"Mycket fin hotel. det var trevligt och lungt."…"

Recension från 11 dec. 2014

Gallery Prawirotaman Hotel
Melia Purosani Hotel
Melia Purosani Hotel
5 out of 5
Jl. Suryotomo No. 31, Yogyakarta, Yogyakarta
Priset är 478 kr per natt

Detta familjevänliga hotell i Yogyakarta ligger i affärskvarteren, tio minuters promenad från Malioboro Street och Malioboro Mall. Palace of Yogyakarta och Yogyakartas ...

4.3/5Excellent! (482 recensioner)
Fint!

"Jättefin hotel i en trevlig stad."…"

Recension från 18 nov. 2018

Melia Purosani Hotel

Populära sevärdheter i Yogyakarta

Templet Borobudur
Bild av Templet Borobudur

Templet Borobudur

Borobudur har en spännande historia som du kan upptäcka mer om på platser som Templet Borobudur. Se till att besöka templen i detta område.

Malioboro Street
Bild av Malioboro Street

Malioboro Street

I Yogyakarta hittar du det populära shoppingområdet Malioboro Street, där du kan ägna dig åt lite shoppingterapi. Njut av museerna och konsten i detta område.

Templet Prambanan
Bild av Templet Prambanan

Templet Prambanan

Prambanan har en spännande historia som du kan upptäcka mer om på platser som Templet Prambanan. Njut av underhållningen och besök templen i detta promenadvänliga område.

Parangtritis Beach
Bild av Parangtritis Beach

Parangtritis Beach

Lägg dig att sola och bada på Parangtritis Beach, en populär strand i Yogyakarta.

Gembira Loka Zoo
Bild av Gembira Loka Zoo

Gembira Loka Zoo

Besök djuren på Gembira Loka Zoo - en favoritdestination i Yogyakarta. I detta kulturella område får du inte missa att besöka butikerna.

Yogyakartas monument
Bild av Yogyakartas monument

Yogyakartas monument

Gowongan har en spännande historia som du kan upptäcka mer om på platser som Yogyakartas monument. I detta kulturella område får du inte missa att besöka butikerna.

Toppaktiviteter i Yogyakarta

Middag med Ramayanadans på Purawisata
Bild av Middag med Ramayanadans på Purawisata

Middag med Ramayanadans på Purawisata

1 015 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Yogyakarta Ramayanadans och buffémiddag i Prambanan
Bild av Yogyakarta Ramayanadans och buffémiddag i Prambanan

Yogyakarta Ramayanadans och buffémiddag i Prambanan

645 kr
Per vuxen

Städer nära Yogyakarta