Saker att göra i Bologna

Aktiviteter, attraktioner och turer
Basilica di San Petronio som inkluderar interiörer, en kyrka eller katedral och religiösa aspekter

Att göra: Bologna

Saker att göra i Bologna

Välkommen till en av Europas finaste kulturstäder, där historien sitter i väggarna och spännande upplevelser väntar. Det är underbart att att insupa atmosfären bland alla vackra byggnader. Stämningen är fridfull i hela området Emilia-Romagna. Det finns många sevärdheter i Bolognas historiska hjärta, men du kan även shoppa, eller koppla av på någon restaurang där det serveras fina viner och härlig mat. Du kommer inte att få slut på aktiviteter i Bologna i första taget.

Bologna – att göra om du vill ha smidig transfer efter landning

Efter landning på flygplatsen Aeroporto di Bologna kan du boka privat minivan eller standardbil som kör dig till ditt hotell. Det är ett praktiskt alternativ för dig som vill resa till Bologna utan att fastna i biljettköer. Det går även bra att förboka transfer till Florens, antingen i privat standardbil eller minivan, beroende på hur många passagerare du har med dig.

Lockar den vackra naturen som omger staden kan det vara värt att boka en billig hyrbil i Bologna. På så sätt kan du susa iväg direkt från flygplatsen. Ett förslag är att åka till Museo Ferrari i Verona, där alla som älskar lyxbilar kommer att trivas. Ett annat alternativ är att åka till den charmiga staden Parma.

Aktiviteter Bologna har att erbjuda

När du kopplat av en stund på ditt hotell i Bologna är det dags att se staden. Det är trevligt att börja med en klassisk rundvandring i den gamla stadskärnan. Här står byggnader du inte får missa. Av dessa kan nämnas de medeltida kyrkorna Santo Stefano, San Francesco och Antonio di Vincenzo. Det gotiska rådhuset Palazzo Comunale är också fantastiskt. Sedan är det mysigt att koppla av på torget Piazza Maggiore, en öppen plats som fungerar som stadens vardagsrum. Bland Bolognas många gallerier är det värt att gå till moderna museet MAMbo, nationalmuseet Pinacoteca Nazionale di Bologna och det historiska museet Museo Civico Archeologico. På kvällen är det fint att se en pjäs på anrika Teatro Comunale di Bologna.

Kulinariska upplevelser i Bologna – saker att göra för finsmakare

Du som kliver in i någon delikatessbutik kommer att ha svårt att slita dig. Välj och vraka mellan parmaskinkor, mortadellakorvar, parmesanostar, färsk pasta och härliga bakverk. Vill du unna dig en ovanlig upplevelse är det perfekt att boka en matlagningskurs i Bologna. Aktiviteter i den kulinariska kategorin är många. Vill du lära dig att göra egen gelato eller hembakad pasta? Passa på nu, så kan du imponera på dina nära och kära när du kommer hem. Vill du provsmaka läckerheter från området ska du gå på en kulinarisk rundvandring tillsammans med en liten grupp. Det är en oförglömlig upplevelse för dig som älskar italienska godbitar. Ytterligare ett alternativ är att gå på en rundtur med vinprovning, så ingår en kurs där du lär dig att baka egen färsk pasta.

Toppaktiviteter i Bologna
Populära sevärdheter i Bologna

Områden i Bologna

Städer nära Bologna