Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Brisbane

Se alla 9 saker att göra i Brisbane

Att göra: Brisbane

Brisbane – saker att göra

Brisbane har oändligt mycket att erbjuda sina besökare. Det är en storstad men du har aldrig långt till naturen och utanför kusten ligger sandöarna Moreton Island och Stradbroke Island. Hit är det härligt att åka på dagsutflykter. Det solsäkra vädret och de trevliga attraktionerna är kanske det finaste med Brisbane. Att göra-listan kan lätt bli lång när du är här så det gäller att prioritera ordentligt. Är det dagsturer

temaparker eller stadsupplevelser som lockar? För dig som vill ha tips på sevärdheter och aktiviteter i Brisbane är det bara att läsa vidare.

Transfer från flygplatsen

Det finns olika transferalternativ för dig som just landat. Boka tågtransfer från flygplatsen Brisbane Airport så går det snabbt och smidigt att åka till centrum. Från samma flygplats finns även möjlighet att förboka transfer med bilar i olika storlekar och prisklasser däribland privat minivan standardbil eller minibuss. Samma alternativ finns tillgängliga från Gold Coast Airport. Det passar utmärkt att hyra bil i Brisbane eftersom det gör det enklare att åka på upptäcktsfärd utanför staden.

Väl framme i city kan du börja med en klassisk sightseeingtur. Eller varför inte boka en kryssning på Brisbane River?

Sportrelaterade aktiviteter - Brisbane

Sport är en viktig aspekt i det australiensiska vardagslivet. Det är trevligt att förboka biljetter och gå och se en match på cricketarenan Brisbane Cricket Ground. Vill du hellre stå på läktaren under en rugby- eller fotbollsmatch ska du bege dig till Suncorp Stadium. Självklart kan du även snöra på dig vandringsskorna och åka ut till den häftiga vildmarken. I staden finns många bra cykelleder motionsspår och offentliga badhus. Vill du hålla dig aktiv på semestern är det här rätt resmål för dig.

Brisbane – saker att göra för naturälskare

Ett måste för dig som reser hit med familjen är att besöka Lone Pine Koala Sanctuary. Här ser du alla de exotiska djur vi förknippar med Australien. Du kan även gå till Australia Zoo och få en oförglömlig upplevelse bland kramgoa koalor vombater och kängurur. Vill du hellre se på kräldjur är det bara att styra kosan mot Croc Express där du ser krokodiler och fantastiska djur från den afrikanska savannen. En härlig parkupplevelse får du i Roma Street Parkland.

Att göra i Brisbane City

Det finns fina sevärdheter i stadens centrala delar. Det är ett måste att gå och se Saint John’s Cathedral om du är intresserad av arkitektur. Katedralen hyser en av Australiens vackraste nygotiska interiörer och påbörjades 1887. Andra besöksvärda platser är den botaniska trädgården City Botanic Gardens och museet Queensland Gallery of Modern Art. Välj och vraka baserat på humör och intressen. De flesta tycker att det är roligt att se staden ur fågelperspektiv från pariserhjulet Wheel of Brisbane. Aktiviteter erbjuds här för alla sorters sällskap även på kvällstid. Längs med South Bank ligger flera trendiga restauranger barer och kaféer. Intill floden ligger även Gardens Theatre Museum of Brisbane och biografen Cineplex South Bank.

Karta

Var kan jag bo i Brisbane?

Tangalooma

Tangalooma är känt för stränderna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Tangalooma Wrecks och Moreton Island National Park.

ÖDelfinerTur

Brisbane Central Business District

Queen Street Mall och Roma Street Parkland är bara ett par av alla viktiga sevärdheter i Brisbane Central Business District. Resenärer brukar även tycka mycket om de pittoreska trädgårdarna, den storslagna utsikten över floden och de populära butikerna.

ShoppingAffärsresorRestauranger

South Bank

Detta fina parkområde vid vattnet är en frodig tillflyktsort med tropiska bassänger, restauranger, kaféer, ett pariserhjul, marknader, grillplatser och lekparker.

VandringMuseumRestauranger

Brisbane Airport

Brisbane Airport är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan inkludera DFO Brisbane och Southern Connector Drain i planeringen när du ändå är här.

ShoppingRestaurangerTrevliga människor

Redcliffe

Resenärer åker till Redcliffe för det stora restaurangutbudet, och du kan besöka berömda sevärdheter som Sutton's Beach och Redcliffe Showgrounds när du ändå är här.

VandringTrevliga människorShopping

Fortitude Valley

Fortitude Valley brukar uppskattas för det stora restaurangutbudet, och om du är ute efter mer att se och göra kan du överväga en tur till Emporium eller James Street.

RestaurangerShoppingHBTQ-vänlig