Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Budapest efter kategori

Toppaktiviteter i Budapest

Se alla 53 saker att göra i Budapest

En stad fylld av aktiviteter: Budapest för den äventyrliga

Ungerns huvudstad lockar med mycket att göra för alla smaker. Vandra runt i den historiska staden omgiven av historiska sevärdheter och välj bland allt som finns att göra. Budapest bjuder på allt från lärorika och intressanta rundvandringar där du fördjupar dig i stadens långa och varierade historia till oförglömliga helkvällar med underhållning utsökt mat och fina ungerska viner.

Upptäck staden med en rundtur

En bra sak att göra i Budapest innan du beger dig ut för att upptäcka staden på egen hand är att följa med på en organiserad rundvandring eller sightseeingtur för att orientera dig lite. Sightseeingturer finns med både buss och båt och om du inte kan välja kan du köpa ett kombinerat buss- och båtpass med hop-on/hop-off. Passet gäller i två dagar så med hjälp av det kan du upptäcka Budapests viktigaste sevärdheter och vyer i din egen takt. För en intensivare sightseeingupplevelse varför inte prova en segway-tur i Budapest? På två och en halv timme glider du fram genom stadens centrum hinner se många av stadens stora boulevarder

vackra torg och berömda sevärdheter utan att bli trött. Du som tycker om att promenera kan välja en rundvandring i centrum på vilken en kunnig guide fogar samman stadens historia och sevärdheter i en autentisk upplevelse.

Budapests historiska sevärdheter

När du har varit på din rundvandring kan du själv välja vad du vill se mer av i Budapest. Aktiviteter och sevärdheter är lättillgängliga antingen till fots eller med kollektivtrafiken och det finns historiska upplevelser bakom varje gathörn. Stadsdelarna Buda och Pest ligger på varsin sida av floden Donau och var från början två olika städer. Pest är lite modernare än Buda och de två stadsdelarna binds samman med ett antal vackra broar som den berömda Kedjebron. Du hittar allra flest historierelaterade saker att göra i Budapest på Budasidan med gamla huvudattraktioner som Budaslottet Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Om du är intresserad av stadens historia under det turbulenta 1900-talet kan du följa med på vandringsturen hammaren och skäran. Besök en privat utställning om livet bakom järnridån och se det eleganta Frihetstorget och andra platser med anknytning till den blodiga revolutionen 1956.

Kulinariska upplevelser i Budapest

Ungern är en överraskande gastronomisk destination med utsökt mat och fina viner med avsevärt högre kvalitet än de gjorde sig rykte om på 1990-talet. Sedan dess har landets vinexport återhämtat sig och det unika söta Tokajvinet har blivit allt populärare världen över. Om du är intresserad av vinet kan du gå på en vinprovning med tilltugg som en trevlig inledning på kvällen i Budapest. Aktiviteter som kvällskryssningar på Donau och middagar med folkdansuppträdanden är också populära bland turister som suktar efter autentiska syn- och smakintryck av det traditionella Ungern.

Aktiviteter i Budapest med omnejd

Om du har en längre tid till ditt förfogande i den ungerska huvudstaden kan du bege dig på upptäcktsfärd på landsbygden runtomkring Budapest. Saker att göra strax utanför staden som tar ungefär en halv dag inkluderar en tur till konstnärsbyn Szentendre med ungerskt mellanmål eller en historisk tur i kejsarinnan Elisabets fotspår till slottet Gödöllö.

Karta

Discover neighborhoods in Budapest

Belváros

Belváros är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Sankt Stefansbasilikan och Szechenyi-bron. Hoppa på tunnelbanan på Vörösmartytorgets station eller Bajcsy-Zsilinszkygatans station om du vill se mer av Centrala Budapest.

ShoppingKaféerMonument

Erzsébetváros

Resenärer gillar Erzsébetváros för de avkopplande spaanläggningarna, och du kan se mer av Centrala Budapest om du hoppar på tunnelbanan på Keleti-stationen eller Deák Ferenc tér-stationen. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel Dohánygatans synagoga och Király utca.

RestaurangerOperahusFamiljevänlig

Terézváros

Ägna en stund åt att besöka platser som Ungerska Statsoperan när du lär känna Terézváros, och missa inte det stora restaurangutbudet. Du kan hoppa på tunnelbanan på Vörösmartygatans station eller Kodály körönd-stationen om du vill se mer av området.

OperahusMuseerRestauranger

Castle Hill

Upplev den storslagna utsikten över floden i Castle Hill. Buda-slottet är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Batthyányplatsens station eller Széll Kálmán tér tunnelbanestation om du vill se mer av Centrala Budapest.

Historiska byggnaderMuseerSlott

Belváros - Lipótváros

Det fantastiska nattlivet och den storslagna utsikten över floden är bara några exempel på saker att utforska i Belváros - Lipótváros. Besök berömda sevärdheter som Sankt Stefansbasilikan och Szechenyi-bron, och hoppa på tunnelbanan på Vörösmartytorgets station eller Kossuth Lajos tér-stationen om du vill se mer av staden.

MonumentTrevliga människorVandring

Józsefváros

Resenärer gillar Józsefváros för de populära butikerna, och du kan se mer av District VIII om du hoppar på tunnelbanan på Népszínház utca-stationen eller Klinikák-stationen. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel Arena Plaza Shopping Mall och Corvin Plaza.

FamiljevänligRomantikAffärsresor