Saker att göra i Budapest

Aktiviteter, attraktioner och turer
Budapest som visar ett slott

En stad fylld av aktiviteter: Budapest för den äventyrliga

Ungerns huvudstad lockar med mycket att göra för alla smaker. Vandra runt i den historiska staden omgiven av historiska sevärdheter och välj bland allt som finns att göra. Budapest bjuder på allt från lärorika och intressanta rundvandringar där du fördjupar dig i stadens långa och varierade historia till oförglömliga helkvällar med underhållning utsökt mat och fina ungerska viner.

Upptäck staden med en rundtur

En bra sak att göra i Budapest innan du beger dig ut för att upptäcka staden på egen hand är att följa med på en organiserad rundvandring eller sightseeingtur för att orientera dig lite. Sightseeingturer finns med både buss och båt, och om du inte kan välja kan du köpa ett kombinerat buss- och båtpass med hop-on/hop-off. Passet gäller i två dagar, så med hjälp av det kan du upptäcka Budapests viktigaste sevärdheter och vyer i din egen takt. För en intensivare sightseeingupplevelse, varför inte prova en segway-tur i Budapest? På två och en halv timme glider du fram genom stadens centrum hinner se många av stadens stora boulevarder, vackra torg och berömda sevärdheter utan att bli trött. Du som tycker om att promenera kan välja en rundvandring i centrum, på vilken en kunnig guide fogar samman stadens historia och sevärdheter i en autentisk upplevelse.

Budapests historiska sevärdheter

När du har varit på din rundvandring kan du själv välja vad du vill se mer av i Budapest. Aktiviteter och sevärdheter är lättillgängliga antingen till fots eller med kollektivtrafiken, och det finns historiska upplevelser bakom varje gathörn. Stadsdelarna Buda och Pest ligger på varsin sida av floden Donau och var från början två olika städer. Pest är lite modernare än Buda, och de två stadsdelarna binds samman med ett antal vackra broar, som den berömda Kedjebron. Du hittar allra flest historierelaterade saker att göra i Budapest på Budasidan, med gamla huvudattraktioner som Budaslottet, Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Om du är intresserad av stadens historia under det turbulenta 1900-talet kan du följa med på vandringsturen hammaren och skäran. Besök en privat utställning om livet bakom järnridån och se det eleganta Frihetstorget och andra platser med anknytning till den blodiga revolutionen 1956.

Kulinariska upplevelser i Budapest

Ungern är en överraskande gastronomisk destination med utsökt mat och fina viner, med avsevärt högre kvalitet än de gjorde sig rykte om på 1990-talet. Sedan dess har landets vinexport återhämtat sig och det unika söta Tokajvinet har blivit allt populärare världen över. Om du är intresserad av vinet kan du gå på en vinprovning med tilltugg som en trevlig inledning på kvällen i Budapest. Aktiviteter som kvällskryssningar på Donau och middagar med folkdansuppträdanden är också populära bland turister som suktar efter autentiska syn- och smakintryck av det traditionella Ungern.

Aktiviteter i Budapest med omnejd

Om du har en längre tid till ditt förfogande i den ungerska huvudstaden kan du bege dig på upptäcktsfärd på landsbygden runtomkring Budapest. Saker att göra strax utanför staden som tar ungefär en halv dag inkluderar en tur till konstnärsbyn Szentendre med ungerskt mellanmål eller en historisk tur i kejsarinnan Elisabets fotspår till slottet Gödöllö.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter

Föreställningar och konserter

Se alla 11 aktiviteterÖppnas i ny flik

Span och wellnessanläggningar

Se alla 5 aktiviteterÖppnas i ny flik

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Budapest

Städer nära Budapest