Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Chiang Mai efter kategori

Toppaktiviteter i Chiang Mai

Se alla 2 saker att göra i Chiang Mai

Att göra: Chiang Mai

Exotiska Chiang Mai – aktiviteter sevärdheter och god mat

Mellan de höga bergen vid Pingfloden ligger storslagna Chiang Mai en stad som grundades redan 1296. Här finns ännu tempelruiner från denna tid. För att inte tala om den goda maten nattmarknaden och berget Doi Inthanon

som omges av en tropisk nationalpark. Längtar du efter en riktigt spännande semester är det här rätt resmål för dig. Boka en resa till Chiang Mai och känn vardagsstressen rinna av dig. I Thailands näst största stad väntar kulturhistoriska upplevelser storstadsnöjen och möten med trevliga människor.

Chiang Mai – att göra efter landning

När du landat på Chiang Mais internationella flygplats kan du unna dig lite VIP-känsla genom att förboka så kallad ”fast track service”. Det innebär att du blir mött av en assistent får förtur i passköer och guidning genom alla flygplatsens formaliteter. Det är oslagbart efter den långa flygresan. Vill du sedan åka raka vägen till ditt hotell i Chiang Mai? Då finns möjlighet att boka flygtransfer i privat exekutiv sedan. Efter den bekväma transporten kan äventyret börja. Vill du skaffa lite överblick bland alla aktiviteter? Chiang Mai är en stad som passar utmärkt att upptäcka på två hjul. Boka in dig på sightseeingtur på cykel om det låter som något för dig.

Vad finns att göra i Chiang Mai?

Du som aldrig har varit här kan välja och vraka bland alla attraktioner. Lockar exotiska naturupplevelser eller stadens myller? Vill du se sagolika tempelområden eller shoppa loss på nattbasar? För dig som vill uppleva några ovanliga aktiviteter i Chiang Mai erbjuds trekking elefantridning och rafting. Eller varför inte prova på att åka zipline i regnskogen? Det finns något för alla att sysselsätta sig med vare sig du vill ha en avkopplande semester eller beta av stadens alla sevärdheter. Som bekant är invånarna i Thailand mycket artiga och ofta otroligt vana vid barn. Missa inte Tiger Kingdom som ligger lite utanför staden. Här kan hela familjen beundra de magnifika djuren.

Upptäck Chiang Mai - saker att göra i naturen

Missa inte Doi Inthanon när du är i Chiang Mai. Aktiviteter kring det 2 565 meter höga berget inkluderar vandring fågelskådning och picknick. Detta är Thailand högsta punkt och du kan komma hit om du vill se tropiska skogar floder och vattenfall. Bland hundratalet tempel i Chiang Mai är det vissa som är särskilt anvärkningsvärda. Wat Phra Singh är från 1300-talet och det något yngre Wat Chedi Luang är också mycket sevärt. I närheten av Chiang Mai ligger fantastiska Wat Phra That Doi Suthep som dateras till 1300- och 1400-talen. Du kan boka en guidad utflykt till detta gamla tempelområde.

Ytterligare saker att göra i Chiang Mai

Vill du ta med dig ett riktigt fint minne från semestern? Då ska du unna dig en privat matlagningskurs och lära dig att bemästra de thailändska smakerna. Det finns inget som bräcker landets smakrika delikatesser. Dina nära och kära kommer att tacka dig när du kan laga imponerande middagar till dem efter hemkomst. En annan ovanlig upplevelse är att åka till Wat Suan Dok Temple och prova på vipassanaövningar det vill säga meditation med fokus på insikt. Sedan kan du tala med de lärda munkarna i templet. Det är en fin möjlighet att utforska landets buddhistiska tro och lära dig om meditation och reflektion.

Karta

Discover neighborhoods in Chiang Mai

Gamla stadskärnan

Resenärer som besöker Gamla stadskärnan brukar tala väl om de populära butikerna. Om du har mer tid att utforska resmålet kan du passa på att besöka Wat Phra Singh och Tha Phae-porten.

TempelShoppingKafé

Nimman

Kaféerna och shoppingen är några av de saker som gör Nimman så speciellt. Passa på att besöka Nimman Road eller Wat Suan Dok när du ändå utforskar området.

KaféRomantikFestival

Chang Moi

De historiska sevärdheterna och shoppingen är några av de saker som gör Chang Moi så speciellt. Passa på att besöka Warorot Market eller Riverside när du ändå utforskar området.

TempelFestivalBlomma

Wua Lai

Resenärer åker till Wua Lai för det stora restaurangutbudet, och du kan besöka berömda sevärdheter som Wat Si Supan och Wat Sri Suphan när du ändå är här.

TempelHistoriskTur

Hai Ya

Hai Ya är känt för de historiska sevärdheterna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Wat Sri Suphan och Wat Si Supan.

TempelHistoriskTur

Chang Khlan

Chang Khlan är omtyckt för de populära butikerna. Avsätt lite tid för att besöka sevärdheter i området, som till exempel Chiang Mai Night Bazaar och Art in Paradise .

ShoppingTempelRestauranger